Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem állami cégek a kisebb beszállító cégek,amelyek jelentéktelenek. A legismertebb magáncég a Lobajev Arms.Na mégsem 100%-ban állami tulajdonú az orosz hadiipar (ahogy jeleztem is), milyen érdekes.
És akkor mi lesz?A NATO rakétákat készít az oroszországi kilövésekre
A francia Le Monde egyértelművé teszi: az ukrán fegyveres erők soha nem lesznek képesek nagy hatótávolságú rakétákkal csapást mérni orosz területre „a nyugat helyi támogatása nélkül”. A brit Storm Shadow-t és a francia SCALP-t "előre programozni" kell, mielőtt az ukrán Szu-24-es bombázókra felfüggesztenék - írja a cikk.
Egyszerűen fogalmazva, a britek és a franciák töltenek be repülési küldetéseket a NATO hírszerzési adatai szerint a rakétáikba. Ezenkívül célpontokat választanak az orosz területekre irányuló csapásokhoz, és kilövési területeket az ukrán bombázók számára. Mi ez, ha nem a nyugati országok közvetlen részvétele az Oroszországgal vívott háborúban?
Heti, és a helyzet fokozódása által minden nap le kell hoznia a F.O.S média nem Magyarországon keletkezett híranyagát a polgárok tudatának ferdítése céljából - az egy kézben lévő , világ központi média irányítása utasítására..Hát a portfolio egyrészt nem túl meggyőző forrás, másrészt elolvasni sem tudom, mert nem vagyok előfizető. "Saját kútfő" általi cikk, vagy valami nyugati újságtól vett fordítás? Csak mert azt azért még látom, hogy szerző az nincs.
Péntek?Beütöttek a szankciók, Oroszország gyakorlatilag a cserekereskedelem szintjéig zuhant
Az orosz exportőrök egyre inkább barter-ügyletekhez folyamodnak, hogy megoldják a nyugati szankciók okozta fizetési késedelmeket, amelyek a Moszkva ukrajnai háborúja miatti korlátozásokból fakadnak. Ha nem engedné a Kreml a csereügyleteket, akkor kiürülnének a boltok. A kereskedők és orosz...www.portfolio.hu
A lengyeleket sosem értettem..Polákok a vérzivatarban...illetve oda tartanak...szerintem túl magabiztosak...én azért Köpcössel ott messze keleten, egyeztetnék...
InfoDefMagyarok
Maidan Fehéroroszországban? - Lengyelország be akar avatkozni az ország elnökválasztásába Varsónak kidolgozott terve van a fehéroroszországi elnökválasztás menetének befolyásolására – írja a Niezależny Dziennik Polityczny. Szinte minden héten találkoznak a fehérorosz „ellenzék” emberei a...t.me
bizonyos göbbelshez kötődik a felismerés, miszerint nem a cenzúra a megoldásA szomszédom, akinek évekkel ezelőtt még teljesen tudatánál volt, tegnap kijelentette hogy ki kell nyírni a f@s, megbolondult Putyint, ő az oka minden rossznak ami mostanában történik.. (még magyarban is?)
No gondoltam itt már nincs mivel érvelni..
Tény.bizonyos göbbelshez kötődik a felismerés, miszerint nem a cenzúra a megoldás
ha szimplán csak cenzúrázzuk a híreket a zemberek elkezdik tekergetni a rádióikat és a 19 25 31 41 és 49 méteres rövidhullámon vagy ezek 21. századi megfelelőin a közösségi médiák mélyeb bugyraiban megkapják azokat az információkat amiket kicenzúráztunk
a megoldás a teljes médiafölény elérése és a számunkra kívánatos mindig erősen leegyszerűsített narratíva sulykolása, reggel délben és este
lesz ilyenkor is egy elhanyagolható kisebbség amelyik tekergeti a rádiót de ennek már nincs jelentősége, ha mindenki tudja hogy "2022 február 24.-én vlagyimir putyin egy jogellenes területszerző háborúban megtámadta a független, demokratikus, európába tartó ukrajnát"
nem számít hogy a mondat minden egyes szava manipulatív hazugság, ha elégszer elhangzik ez lesz a valóság
és lőn..
németekkel szoktam néha beszélgetni, 10 emberből 9 nem tud semmit a tárgyban, a tizedik képben van és tudja hogy ezek a dolgok mind ruszki dezinformációk ésvagy laposföldes-alusisakos konteókEgy emberrel nem talàlkoztam még nyugat európában, aki tudta volna hogy a hàbotù 14-ben kezdődött.
A vàrosok àgyùzàsa, Odessa ( Elkövető az EU parlamentben ül!!!), UB blokkozàs - gépàgyùzàs péntek délben, nàcik, stb
Nincs. Nem léteznek
A németekkel az a gond, h nem tudod, h tényleg nem tudja, vagy csak nem mer semmit mondani, vagy hallotta ugyan, de nem mer mást figyelembe venni, mint a központi direktíva.németekkel szoktam néha beszélgetni, 10 emberből 9 nem tud semmit a tárgyban, a tizedik képben van és tudja hogy ezek a dolgok mind ruszki dezinformációk ésvagy laposföldes-alusisakos konteók
az ukrán ügyről és az energiewende fényes eredményeiről tényleg nem tudnak semmitA németekkel az a gond, h nem tudod, h tényleg nem tudja, vagy csak nem mer semmit mondani, vagy hallotta ugyan, de nem mer mást figyelembe venni, mint a központi direktíva.
Persze nyilván egy ilyen támadásra lenne reakció később, de minden bizonnyal az sem nukleáris lenne. Mert akkor nagyon könnyen egy nukleáris adok-kapokká válna a dolog, ezt meg senki nem akarná.
Szóval ez egy érdekes fegyver. Van értelme? Nagyon is. Megváltoztatja-e bármilyen szinten az erőviszonyokat közvetlenül a nukleáris nagyhatalmak között? Egyáltalán nem.
Miért gondolják itt sokan, hogy az oroszok végtelen mennyiségű csúcstechnológiával és anyagi erőforrással rendelkezek? Kalasnyikov-lőszer gondolom van bőven, de MRBM nem nukleáris fejjel nincs 20 NATO bázisra, meg még nem is lesz egy darabig. Gondolom a pontosság sem hagyományos harci részhez szükséges mértékű.Itt a lényeg, csak lusta voltam összefoglalni,ezzel ki lehet ixelni a nato kiskancsókat 3 perc alatt,rammsteint 5 alatt,a briteket 8 alatt,atom nélkül.
Nyilvánvaló,hogy usa Oo relációban is változott az egyensúly,hiszen egyet indítanak valahová,szólnak,hogy nem atom,egyetlen raketta miatt az usa sem fog kitárazni,főleg,miután jelezték,hogy nem atom,meg kell várnia,hogy az e,és ha mégis az,akkor is csak arányos választ adhat.
Mivel mindenkinek nyilvànvaló,hogy az usa ,meg egyik atomhatalom sem akar elhamvadni egyik nato kiskancsóért sem,sokszor mondták már kamerába,hogy nem fogják warsóért Bostont(pl) beáldozni,így amìg nincs az usának hasonló cucca,addig kellene lekukáznia az Oroszoknak a lengyel,meg a román nato bázisokat,szerintem.
Nyilván nincs jelenleg semmi hasonló sem az usának,legalábbis bevethető,mert akkor már menne azzal a hadgyaksi.
Meg mindent elmond az üvöltő csend nyugatról...
Nagyon jó cucc, anuki minden kellemetlen mellélhatása nélkül, most kellene összekapnia magát a keletnek,és lekukáznia az usát legalább, hogy pár évtizedre nyugi legyen a sártekén.
Az első 20 külföldi bázis után értenék a fino utalást,ha egységesen lépne fel a globális dél magja,persze el fogják jófejkedni,aztán mikor már a briteknek is lesz,baszhatják.
Miből számoltad ki?Miért gondolják itt sokan, hogy az oroszok végtelen mennyiségű csúcstechnológiával és anyagi erőforrással rendelkezek? Kalasnyikov-lőszer gondolom van bőven, de MRBM nem nukleáris fejjel nincs 20 NATO bázisra, meg még nem is lesz egy darabig. Gondolom a pontosság sem hagyományos harci részhez szükséges mértékű.
Vegyük pl. a több száz Szu-57-est, az iráni drónokat meg az Észak-Koreai fegyvereket meg katonákat.Miből számoltad ki?