[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 281
87 882
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: gergo55

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 684
16 358
113
Boki!
Volna egy kérdésem.
Meddig folytathatja Oroszoszág eddii volumenen a gáz- és olajkitermelést Szibériában?
Ugyanis a termelés hatására csökken a nyomás a felszín alatti magmarétegen és nemrég került nyilvánosságra, hogy emelkedik a magma szintje és azonosítottak egy magmafúvókát is.
Ha a fokozott termelés miatt kitör a szibériai szupervulkán, akkor az kihalási esemény néhány tudós szerint. Állítólag a Yellowstone 3000-szerese...

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: vata and Pogány

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 684
16 358
113

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 684
16 358
113
Na végre, egy új világvége-veszély! És természetesen minden eddiginél nagyobb. :)
Távol áll tőlem a konteók gyártása. Nálunk az egyetemen is beszédtéma ez már egy-két éve.... Azért hoztam most fel, mert egy szempont lehet Oroszország tárgyalási pozícióiban az, ha záros határidőn belül elveszítik fő bevételi forrásaikat. Kíváncsi lennék, hogy az orosz tudomány hogyan látja ezt? Tehát... Semmi konteo, a dolog létező veszély. De mennyire? Erre a kérdésre kértem Boki állásfoglalását.

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 580
14 463
113
VVP.jpg

Nah ezt most találtam, ezt a ruhát nem szeretném a górén sokat látni.
Addig nyugodtan alszom.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 503
11 946
113
Távol áll tőlem a konteók gyártása. Nálunk az egyetemen is beszédtéma ez már egy-két éve.... Azért hoztam most fel, mert egy szempont lehet Oroszország tárgyalási pozícióiban az, ha záros határidőn belül elveszítik fő bevételi forrásaikat. Kíváncsi lennék, hogy az orosz tudomány hogyan látja ezt? Tehát... Semmi konteo, a dolog létező veszély. De mennyire? Erre a kérdésre kértem Boki állásfoglalását.
1. Soha nem tudjuk meg.
2. Ha valós, belátható időn belüli ez a veszély, akkor ez az infó a szuperhipernaaaagyon titkos.
3. Manipuláció egy ilyen forgatókönyvvel.
4. Valami más.

• Tetszik
Reactions: Pogány

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 260
33 316
113
Vlagyimír Putyin ma fog találkozni a bátykával azaz Alexandr Lukasenkóval. A találkozó után tartanak egy sajtótájékoztatót. Ezen a sajtótájékoztatón várható, hogy először hivatalosan ismerteti álláspontját az amerikai-ukrán tüzszüneti megállapodás kapcsán. Figyeljétek a híreket, ma dől el, lesz tüzszünet vagy sem. ! ;)
Szinte fixen valami olyasmi lesz a válasz, hogy akkor:

"Elismerően és támogatással tekintünk az Egyesült Államok béke és tartós rendezés iránti elköteleződésére (+egyéb felszopási rész az elején), ám miután az ajánlat részleteit csak a mostani személyes kontaktok részeként ismerhettük meg kedves Witkoff kolléga révén behatóan, emiatt azokat még hosszabban kell áttekitsük szakértői szinten.

Mellesleg Oroszország feltételei 2024 júniusa óta ismertek, amely rendezést a 2022-es isztambuli megállapodás alapján kívánja tető alá hozni az aktuális harctéri folyamatok figyelembe vételével"

Nem lesz sem egy kemény igen, sem egy kemény nem, hanem némi maszatolás

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 541
25 856
113
Mellesleg Oroszország feltételei 2024 júniusa óta ismertek, amely rendezést a 2022-es isztambuli megállapodás alapján kívánja tető alá hozni az aktuális harctéri folyamatok figyelembe vételével"
Én a helyükben felkinálnám, hogy életbe léphet egy kezdetben 30 napos mindenre kiterjedő tűzsünet, amennyiben azonnal kiüritik az ukránok a szóban forgó harcok dúlta úgymond oroszajkú megyéket azok eredeti közigazgatási határáig.
Tudom, egyeseknek ez robotot és nevetős szmájlit érő gondolat, de per pill. egy semmitmondó nyilatkozat orosz oldalról édeskevés lesz. Az újságcikkek és EU-s nyilatkozatok , hogy Oroszország igy meg úgy elutasitja a békét már napokkal ezelőtt megiródtak...

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 260
33 316
113
Én a helyükben felkinálnám, hogy életbe léphet egy kezdetben 30 napos mindenre kiterjedő tűzsünet, amennyiben azonnal kiüritik az ukránok a szóban forgó harcok dúlta úgymond oroszajkú megyéket azok eredeti közigazgatási határáig.
Tudom, egyeseknek ez robotot és nevetős szmájlit érő gondolat, de per pill. egy semmitmondó nyilatkozat orosz oldalról édeskevés lesz. Az újságcikkek és EU-s nyilatkozatok , hogy Oroszország igy meg úgy elutasitja a békét már napokkal ezelőtt megiródtak...
Gyakorlatilag ezt mondta Putyin is 2024 júniusában amit említettem (csak lusta voltam leírni :D), hogy azonnali tűzszünet léphet életbe, amennyiben Kijev kivonja csapatait az említett 4 megye területéről

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 671
87 043
113
Ezzel, hogy az oroszok nem fogadták el a tűzszünetet, folytatótni fog Ukrajnak mindennemű támogatása. Ahogy Trumpot ismerhetjük még nőni is nőhet az mérték.

Öregtankos

Well-Known Member
2022. február 26.
8 492
54 442
113

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 281
87 882
113
Gyakorlatilag ezt mondta Putyin is 2024 júniusában amit említettem (csak lusta voltam leírni :D), hogy azonnali tűzszünet léphet életbe, amennyiben Kijev kivonja csapatait az említett 4 megye területéről
Még kedden be is raktam a kollektívnak a videót ahol Putyin ezt mondja ... :) De ez már sokszor le volt írva.
Orosz feltételek a tüzszünetre:

• Vicces
Reactions: mindenen kívül

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 259
63 545
113
Ezzel, hogy az oroszok nem fogadták el a tűzszünetet, folytatótni fog Ukrajnak mindennemű támogatása. Ahogy Trumpot ismerhetjük még nőni is nőhet az mérték.
Igen.
És 4 èv múlva, amikor a Vance elvesztette a választâst az eredménytelen konfliktuskezelés miatt, azon fognak vitatkozni, mint az EU, hogy mèg több szankció kell. Közben Németország 6. éve recesszióban van, magával húzva az egész EU-t és az AfD egyedül kormânyoz. Azt, hogy ki volt Macron és Starmer, már el is felejtették.
"Eddig is eredménytelenek voltak a szankciók és inkább nekünk ártottak, de feltétlenül több kell belölük."
Ez olyan mint a kommunizmus. Csak azèrt nem müködött, mert nem rendesen csinálták. Bezzeg, ha rendesen csinálják...:)

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
49 281
87 882
113
Emlékeztetőül(a gyengébbeknek) :
2014 Illovajszk(katlan)- Erősen támadnak a szakik, borul az ukrán védelem- tehát szarban vannak - Jön a Minszk-1 tüzszünet
2015 Debalcovo(katlan)-erősen támadnak a szakik, borul az ukrán védelem-jön Minszk-2 tüzszünet . Mindkét megállapodást megsértették az ukránok.Nem teljesítettek egyetlen pontot sem. Az egyezményt garantáló országok mint GER és FRA utólag elismerték, hogy eszük águkban sem volt betartani/betartatni az egyezményt az ukránokkal. Helyette az időt húzták, hogy Ukrajna megerősödjön és felfegyverkezzen.
2025.március eleje erősen támadnak az oroszok Kurszk régióban- Szudzsánál. Bedől az ukrán védelem,menekülnek az ukránok a határ felé. Mi történik? Az ukránok hirtelen belegyeznek a tüzszünetbe-mert szraban vannak. Közben folytatódik a felfegyverzésük,megerősítésük. Megéri az oroszoknak ugyanabba a kátyúba bele lépni harmadszor is?!

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
7 541
25 856
113
  • Tetszik
Reactions: Pogány and Ramzana