Nem tudom, mi történt az oroszokkal... Eddig, legalábbis hivatalos szinten (a fanok, meg a propaganda/szennyoldalak nem számítanak), hitelesnek számítottak, de a szeptember 24-ei Deir ez Zor-i támadás után, amikor aknatámadásban meghalt egy orosz altábornagy, rögtön elkezdték állami szinten gyártani a híreket (akkor kezdődött azokkal a műholdképekkel, amiken szerintük az látszik tisztán, hogy amcsi SF bratyizik az ISIS-szel).
Egyébként az a támadás is érdekes volt. Felmerült persze, mint ilyenkor mindig, hogy valakik (na ugyan ki, hát természetesen a "nagy sátán") segítették az ISIS-t, azért tudtak olyan pontos csapást mérni. Nem sokkal utána pedig az SDF-et érte meglehetősen pontos rakétatüzérségi támadás. Vádaskodtak is egy sort hirtelen, hogy az SAA/oroszok voltak, de aztán kiderült, hogy az ISIS volt. De az oroszok elleni az nem lehetett nyilván az ISIS önmagában, az tutira csak amcsi segédlettel mehetett... Ehh...
Most meg itt van a szintén Deir ez Zor-ban történt csecsen ISIS-esek támadása a reptér ellen és már rögtön jönnek is ezekkel a felvételekkel sőt, annyira hirtelen akarnak bemutatni valami az amcsikra terhelőt, hogy közben orbitálisat bakiznak... Véletlen lenne? Szerintem nem. Nekem úgy tűnik, hogy szeptember 24-étől az oroszok nyílt állami propagandaháborúba kezdtek az ellenük amúgy régóta folyó nyugati, de jellemzően csak félhivatalos szinten menő propagandára válaszul.