47843 said:
A mi eszközeinkkel még menekülni se lehet nemhogy támadni.
Ezen nevettem
DD csak sajnos igaz... bár ne így lenne.
Na de akkor okoskodnék picit..
Azért a két hadsereget összehasonlítani tényleg elég merész, ugyan akkor én látok esélyt,hogy a mostani katonák a mostani felszereléssel megtudnák állítani a román hadakat. A saját terepen történő védekezés erősebb,mint az "ismeretlen" terepen, ismeretlen ellenfél elleni harc,persze a túlerő és a tüzérség azért elég jelentősen képes befolyásolni, ami nekik van nekünk nincs..
Én például azthittem,hogy a moldávokkal jóban vannak.
Nos akkor nézzük csak az én meglátásom szerint az esetleges román-magyar háború esetén résztvevő (feltételezve...) államokat.
Nekünk segíthetnek: lengyelek,törökök,bolgárok,horvátok,németek,esetleg az osztrákok,olaszok?!
Indoklás : NATO tagországok, tehát esetleges NATO támadástól nem igazán kellene tartaniuk... tehát ha Románia megtámadna minket akkor nem igazán honorálná egyik ország sem,ha csak úgy segítene neki egy másik tag,mikor ő kezdte a háborút.
Lengyelország : Nem utálják a románokat, de véleményem szerint segítenének ha nem is támadó de deffenzív hadviselés ként. Tehát a Magyar köztársaság területét megvédhetik, amikor egy ellenség katonai eszköz belép felszólíthatnák például a légtér elhagyására ellenkezőleg lelőhetnék. (persze ez feltételezés)
Törökország: Ők is nagyon jó barátoknak tekintenek minket, sőt ugye most aktuális biniszelés is folyik.. Bár lehet kitörne egy török-görög vagy éppen török-bolgár háború ja igen és ők sem szeretik a románokat..
Bulgária: Nos tudjuk mennyire szeretik a románokat ők is,ezért egy közös támadás a törökökkel például kivitelezhető lenne,ha belemennek. De akár egyedül is segíthetnének. Velünk jó kapcsolatban vannak a románokat meg utálják.
Horvátok: Szintén baráti állam,bár a MOL-nál viszályok vannak, de szerintem valamilyen módon ők is segítenének.
Németország : Jelentős befektetéseik vannak az országban illetve mi soha sem hagytuk őket cserben,ezért segítséget nyújthatnának, a románokat szintén nem csipázzák. Maximum a mesterlövészeik.
Olaszország: Szintén baráti állam és itt is az AW miatt valószínűleg nyújtanának valamiféle segítséget ha más nem akkor eszközöket szállítanánk amit később kellene ki fizetni.
Szlovénia : Mi védjük a légterüket így kis esély van rá.
A nagy medve: Pedig politikai nyomást gyakorolhatna Romániára
Nézzük a Román oldalt:
Románia jelentős haderővel jelentkezik velünk szemben, ők jó kapcsolatot ápolnak a franciákkal és az amerikaiakkal.
Esetleg ellenünk beléphetnének : "Szlovákia" mellé pedig Csehország mondjuk ez megfordíthatná,hogy a Slavic Union létrejöjjön de abba jó pár országnak lenne beleszólása.. Szerbia amennyiben belép az öngyilkosság,mivel nem NATO állam illetve a balkáni államok nem igazán szeretik Romániát kivéve.
Franciaország : tőle még látok valami bevethetőséget ,viszont nekik most Mali elég drága mellé nem nagyon akarnának frontot nyitni...
A többieknek pedig túl messze van és kockázatos. Így is ezt már talán világháborúnak lehetne nevezni..
Bár amennyiben belépnek a nyugati államok azért a németek,lengyelek,svédek,olaszok jelentős fogást tudnának biztosítani. Ezért kockázatos lenne.
Ez mind csak az én meglátásom,azért valamennyi tapasztalat van benne. Külügyi szinten.
Viszont nekik nagyobb a harci tapasztalatuk, az a Spike ütös cucc lehet ha ennyire hajtogatjátok, viszont a Puma helikopter szerintem vicc,ahogy a francia felszerelések, bár a mienknél lehet,hogy jobb.
Nézzük akkor:
Elvileg a Mig-ek tudnak földi célpontot támadni kérdés,hogy a Gripen vagy a Mig érne az ellenséges célok közelébe, bár a Gripen le tudná szedni.. elvileg... a Lancereket. Ha ez meg van, meg is kellene tartani. A többi egységünk előrenyomulásnál már gondok lennének, amint megjelennek a román harcihelikopterek és a páncélosok ott már végünk lenne, hiába küldenénk rájuk a Mil családunkat,mivel ott a Gepárd és az szépen leszedné őket, amíg a harckocsik törnek előre, bár nekünk is van légvédelmünk de a Mistral az kutya... erre a feladatra, esetleg valami föld-levegő rakétával. De közben a román tüzérség szórna ám minket, viszont a frontot tudnánk bombázni a Gripenekkel, amíg van hozzá elég fegyver,aztán kb csókolom. Tehát támadással csak öngyilkosságra mennénk, viszont egy jól előkészített védelem már meglehetne csapolni a román hadsereget. Arról se feledkezzünk meg,hogy ott még él magyarság akiknek egy részük biztos a románokkal szembe menne. Tehát ahhoz,hogy nyerjünk átalakított HM-re és korszerű fegyverekre lenne szükségünk, meg jó fizikumú hazafias tartalékosokra. (Hazafi : azért,mert ha nem szereti a hazáját nem biztos,hogy harcolna érte.. a fizikum pedig elég jelentős dolog..)
Várom a kiértékelésem
D