Van valami nemzetközi szerződés (amit asszem Románia is aláírt), hogy nem lehet felborítani mesterségesen egy régió etnikai összetételőt, főleg az ott élő kissebség kárára. Talán inkább ezen az úton kéne elindúlni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hát szerintem ezt az EU ugyanúgy le..., mint Románia... Lásd a mostani 8 régiós elképzelés. Ugyanaz lesz, mint most a szlovákiai magyarokkal kapcsolatos tárgyaláson... "Seperjük valahogy szőnyeg alá, hogy legyen békesség, majd mindenki elfelejti..." Kérdés, hogy ez meddig fog még működni. Bár az is lehet, hogy ez most csak egy ilyen taktika, hogy "8 régió bla-bla"... Aztán meg mégsem, de legalább mindenki lenyugszik és egy darabig nem "pattognak" autonómiáért.Mackensen said
Van valami nemzetközi szerződés (amit asszem Románia is aláírt), hogy nem lehet felborítani mesterségesen egy régió etnikai összetételőt, főleg az ott élő kissebség kárára. Talán inkább ezen az úton kéne elindúlni.
Ezt úgy kell érteni ahogy eddig is értették. Amennyire csak lehet figyelmen kívül hagyják ezt a területszervezési elvet. Magyarországon is volt anno a 48-as szabadságharc leverése után a Bach-korszakban kb. 1860-ig. Egyfajta passzív ellenállás, csak azért is magyarul beszéltek, nem mentek el az osztrákok által favorizált eseményekre, kivonták magukat az eseményekből, az osztrák hivatalnokokat kerülték stb... Ceausescu alatt is így működött, egymás között ápolták a hagyományokat és ha csak lehetett nem keveredtek el a románokkal semmilyen szinten. Közönnyel fogadták a románokat, és nem szóltak hozzájuk. Mivel a java még románul sem tudott.Mackensen said
Zotyek, ez mind szép és jó, de egész pontosan mit kell azon érteni, hogy a székely nép nem foja elismerni azt a régiót? Ne értsen senki félre, támogatom a székely autonómiatörekvést, csak a hogyant nem látom egészen tisztán.
Akkor most már tudom, hogy konkrétan melyik szerződés lapjaival törölték ki a seggüket a román politikusok. A betelepítés azóta folyik (most is), amióta Trianont aláírták. A kommunizmusban új lendületet vett a dolog, akkor az eszközök is tágabbak voltak, meg lehetett olyan dolgokat tenni, amit ma nem. De most is megy, folyamatosan, csak lassabban.Mackensen said
Jaja, ezeket már hallottam... Meg azt is, hogy a magyarok nem tudnak összedolgozni, meg ha valaki kitörne, akkor a többiek visszahúzzák bla-bla... Persze-persze, csak ha elmész más hasonlóan hányatott történelmű országba, akkor ugyanezeket fogod hallani az ottani népekkel kapcsolatban is... Nem kell mindent elhinni, nincs itt semmiféle génhiba, meg turán átok...fip7 said
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/romania/page-10/" rel="nofollow">Littlejohn</a>
Nem a Kádár rendszer alakította ki ezt a társadalmi mentalitást. Ők csak építettek rá! A baj az, hogy ezen fölülről nem lehet változtatni. Ezen alulról kell változtatni, de ez nem történik meg. Miért? Mert ez a társadalom mindig is valamilyen szinten paternalista volt, és valamiért kényelmes "nem váltani" erről a mentalitásról. És ez viszont a társadalom hibája.
A románokat meg én sem féltem, strapabíró népség...
Nem sértettél meg viszont nem írtál konkrétumot, hanem úgy írod ezt, mintha a magyarsággal lenne mindez egyidős... "Mert ez a társadalom mindig is valamilyen szinten paternalista volt" Mármint mikor mindig? Már a Honfoglalás idején is?fip7 said
<a title="" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/romania/page-10/" rel="nofollow">zotyek78</a>
Nem akarlak megsérteni, de amiket én leírtam azt szociológiai kutatásokban bizonyítottuk. Idén is. Sőt nem csak mi, 20 évre visszamenőleg. De biztos bennünk van a hiba és nem értünk hozzá