Megtévesztő, mert Románia majd felét magas hegyek teszik ki, amik ritkán lakottak. A lapos részek annál zsúfoltabbak.Istenem, egy örök pesszimista!!!
Mi az hogy bírjuk belakni?
Magyarország 105,1 fő/km², ez a Romcsiknál 87. Simán ki tudjuk tölteni az üres űrt. 90-be max 2-300 ezres de akkor sokat mondtam magyar áttelepült volt. Miről beszélsz ember?
Attól, hogy nem szeretjük őket, nem szabad lepocskondiázni. Abból kell kiindulni, hogy az ő szemszögükből logikusan jártak el. Mit tettél volna te,, ha egy új nemzetet kellett volna grüdolnod, aminek - főleg Erdélyben - nincs dicső történelmi múltja? A sok építkezés, a sosem volt de jól kitalált nemzeti nagyság megerősítését szolgálta. És amint én tapasztaltam, el is érte a célját. Hogy aztán milyen negatív gazdasági következményei lettek a nemzetei büszkeséget növelő építkezéseknek, hát az pont őket nem érdekli (éppen, úgy ahogy az sem, ha éhen kell dögleniük egy ütőképes hadsereg felállítása érdekében). Ami fontos nekik, hogy létrehozták és megerősítették a nemzeti identitásukat.Megcsinálták azt a sok szart és mi értelme volt? Bele b....k magukat egy nagy adósság spirálba, villany lekapcs, kaja beosztással csak me elnőki rezidenciát meg akármiket kell építeni. Buták, nincs eszük, nem tudnak normálisan-racionálisan gondolkodni.
Nálunk pedig ez pont fordítva történt. Az IMPEXES belső ellenségeink szépen elsorvasztották (hadsereget is beleértve).
Nincs semmi közöm hozzájuk, de bevallom, hogy sokszor irigyelem azt a vitalitást ami bennük van.Közéjük való vagy te is. Nincs véletlen Bocskoros felmenőd?
Nincs semmi baj. Sokszor én is felhúzom magam, magamon.Elnézését de felhúztam magam egy cseppet.
Az utak minőségében fejlődtek. Ezt nem lehet tagadni. Tény, hogy azért annyira látványos, mert előtte nagyon ramaty állapotban voltak.Konkrétan az ellenkezőjét mondja minden erdélyi ismerősöm. Keress vissza, betettem egy lyukat egy város foutcajarol ősszel, hónapok óta áll úgy.
Ez így van. Kevés a komoly infrastruktúra. Kevés az autópálya és a jó minőségű vasút.Sőt, nyugati befektetők nyíltan megmondják, hogy nincsen normális infra, nincsenek normális mennyiségben autópályák stb.
Azonban netes és egyéb telekommunikáció terén sokkal jobban állnak mint mi (ez talán a túlméretezett szolgálatok miatt van így).
Ez is igaz. De mint írtam volt, ez nekik nem probléma. A lopott szajréból származó jövedelem bőven elégséges ezekre a célokra. Az 1990 után épített több mint 3000 ortodox templomot és a hatalmas adminisztrációt, katonaságot, 50.000 csendőrséget és 100000 közeli rendőrséget simán kifizették, úgy, hogy még maradt is pénzük. Kb. mint a Francia gyarmati adók. Milyen más lenne Mo. helyzete, ha Erdély ide fizetne, nem Bukarestbe. Igaz?Naluk napirenden ez a cigány tempó van, hogy "csinaljunk 1-2 presztízsberuházást aki amúgy is szarul sikerül, jó nahy csinnadrattával, majd az egész kérdést leszarjuk", a többi pénzt meg ellopják meg az irgalmatlan állami szektor elviszi.
Azt várhatod. Mikor volt erre példa? 1920 előtt sem törték magukat, hogy szászok vagy magyarok legyenek. Pedig megtehették volna. Aki ezt állítja, az nem ismeri a román néplelket!Ha 20 év múlva nalunk 30-40% jobb lesz az életszínvonal, akkor a helyi románok lesznek az elsők regisztrálni magyarnak.
Egy angol utazó mondta a XIX. század végén, hogy a Balkán ott kezdődik, ahol a karbantartás abbamarad.Két éve jártam Erdélyben.
Valóban relatíve sok autópálya épült, és sok alsóbbrendű utat is felújítottak, láthatóan EU-s pénzekből. De ami szembetűnő, hogy ezek az utak a használat során nem kapnak karbantartást. Ahol korábban baleset volt, és az útpálya tartozékok megsérültek, azok úgy is maradnak. Relatríve friss útszakaszokon is látszik már a karbantartatlanság.
Ebből is látszik, hogy a román nép egy balkáni nép. Ezzel ők is tisztában vannak, csak nem szeretik ha az orruk alá dörgölik. És ezért is szeretnének minél nyugatabbra költözni (értsd: Egyelőre a Tiszáig).
Ha ennyire feltornázzuk magunkat, lehet szó a visszaszerzett területek egy részének a belakásáról. Egyelőre azonban messze vagyunk ettől. A cél érdekében valamennyi csajra zsákot kellene húzni (Egyiptom, 1950-es években 21 millió, most 80 millió) és az erkölcsi kihágásokat kb. A Lőcsei fehér asszony" című könyvben említett módon kellene díjazni. Na akkor lenne szaporulat. De addig amíg fennáll ez a bulizgatós, tingli-tangi hedonista nihilista életvitel, nem lesz itt 200 fő/km2.infó:
Hollandia: 405 fő/nkm !!!
...ha nekünk csak a fele lenne, lenne egy egészséges kibocsájtásunk!
Ha nyer a jelenlegi csapat, akkor van esély a szinten maradásra.Vannak eredményeink egy bukó értékrend mércéje szerint.
Egyre jobb a MA !!! ...és a HOLNAP???
Ahol nincs gyerek, ott nincs jövő sem. A cél az lenne, hogy legalább egy 20 milliós magyar nemzet (nem állampolgár!) legyen itt a kishazában.A valódi jelen is kiábrándító, a valóság az, hogy nagy családdal/sok gyerekkel kell/lehet előre-menekülni!