[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

PFZ

Well-Known Member
2022. március 23.
2 214
9 343
113
De túlbecsülni se. Fejlődünk szépen de most kezdenek csak beérni a fejlesztések. Ezért emeltem ki azt is a legtöbbhozzászólásbam, hogy jelenlegi helyzetben még hátrányban vagyunk.
És én ezt nem vitattam, de mivel sértve érezted magad, kicsavartad a dolgokat.
 
  • Tetszik
Reactions: krisss
K

Kopi2000

Guest
Ha így lenne, valszeg nem tetszeness ennyi fórumtársamnak, mert nem értenének egyet. Ennyi.

Viszont ebben az esetben nyomja meg az ignore gombot asszonyom, és...
Az, hogy sok forumtarsnak tetszett, az csak Oket minositi es nem a mondandod tartalmat emeli piedesztalra. Sok felesleges lozung puffogtatasa csupan, de ha ez kell nektek, akkor kajaljatok a propagandat 1000-rel....
 

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113

Yoda

Well-Known Member
2022. február 28.
1 854
2 188
113
Két gazdasági témájú hír:
https://maszol.ro/gazdasag/Ciuca-a-...v-es-a-brutto-hazai-termek-novekedesen-alapul

Ciucă: a költségvetés-kiigazítás pozitív, és a bruttó hazai termék növekedésén alapul​

Agerpres 2022. augusztus 18., csütörtök, 12:09

- a Maszol.ro portálról

A költségvetés-kiigazítás pozitív, és a bruttó hazai termék növekedésén alapul, amelynek köszönhetően az általános konszolidált költségvetés mintegy 30 milliárd lejjel emelkedett - jelentette ki Nicolae Ciucă miniszterelnök a csütörtöki kormányülésen.- a Maszol.ro portálról

Emellett az Országos Statisztikai Intézet (INS) első félévre vonatkozó adatai is megerősítik, hogy a kormány által hozott intézkedéseknek az energiaválság, a szomszédban zajló háború okozta biztonsági válság és az ezek miatt felmerült előre nem látható kiadások ellenére sikerült növekedést generálniuk a román gazdaságban – mutatott rá a miniszterelnök.

Elmondása szerint az INS adatai a második negyedévben 5,3 százalékos gazdasági növekedést mutatnak a 2021-es év azonos időszakához képest, az első félévben pedig 5,8 százalékos a növekedés a tavalyi év első hat hónapjához viszonyítva.
A tervezet kidolgozásakor figyelembe vett harmadik fontos elem az európai alapok lehető legnagyobb mértékű lehívása volt – említette meg még a kormányfő. Elmondása szerint kiegészítették többek között az egészségügy büdzséjét, hogy az egészségügyi szolgáltatások korszerűsítésére és támogatására irányuló valamennyi projektre az összegeket biztosítani tudják. „A koalíciós megállapodás értelmében elkülönítettük a szükséges összegeket, hogy a betegszabadságok kifizetése biztosítható legyen az év végéig” – emelte ki a kormányfő.

További forrásokat biztosítottak az oktatás számára is. Ciucă hangsúlyozta, hogy a kiigazítás tervezésekor figyelembe vették a költségvetés végrehajtását, és hangsúlyozta, hogy jelenleg a kormányprogram egyik fontos pillére a beruházási terv végrehajtása. „Július végén a beruházási programnak már csaknem 30 százalékát teljesítettük, a 88 milliárdból több mint 25 milliárdot költöttünk el. Jól tudjuk, hogy általában az év második felében megnövekszik a beruházási tevékenység az infrastruktúraprojektek esetében mind a minisztériumok, mind a helyi önkormányzatok szintjén” – mondta a kormányfő, hozzátéve, hogy mindezeket figyelembe véve, kiegészítették a fejlesztési minisztérium büdzséjét is.
Agerpres összes cikk
- a Maszol.ro portálról

https://maszol.ro/gazdasag/Az-epitoipari-termeles-43-szazalekkal-nott

Az építőipari termelés 4,3 százalékkal nőtt​

2022. augusztus 18., csütörtök, 12:28
- a Maszol.ro portálról
Romániában a nyers adatok szerint 4,3 százalékkal nőtt az építőipari termelés volumene az idei első fél évben a tavalyi év azonos időszakához mérten – közölte csütörtökön a román országos statisztikai intézet.

A szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a növekedés 1,9 százalék volt. Júniusban az építőipari termelés volumene 7,1 százalékkal nőtt a nyers adatok szerint a tavalyi hatodik hónaphoz mérten, a szezonális és naptárhatással kiigazított érték szerint a bővülés 4,1 százalék volt.

Az első hat hónapban a bővülés főleg a karbantartási és javítási munkálatok növekedésének volt köszönhető, amelyek 10,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az új építések volumene 3,2 százalékkal nőtt, ugyanakkor a felújításoké 3,9 százalékkal csökkent. Az épületek típusa szerint a nem lakóépületeknél 16,5 százalékos, a lakóépületeknél 6,3 százalékos növekedést jegyeztek fel, ugyanakkor az ipari létesítményeknél 4,7 százalékos visszaesés volt.
2021-ben 1,8 százalékkal csökkent a román építőipari termelés az előző évihez mérten, miután 2020-ban 15,9 százalékkal, 2019-ben csaknem 28 százalékkal emelkedett éves összevetésben.- a Maszol.ro portálról
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
9 055
30 514
113
Bezzegbocskorosbozgoria...

300378671_5483963515003547_2747726120190125320_n.jpg
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 129
7 153
113
Én ezt nem értem, akkor most Gigi Becali fejbe fogja verni Orbán Viktort?


Az üzletember – aki korábban a román és az Európai Parlamentben is képviselő volt – a román első osztályban szereplő fővárosi csapat, az FC Steaua Bucuresti (FCSB) tulajdonosa. Többek közt azt mondta, hogy
  • „Nem hagyom a magyarokat, hogy átmenjenek az FCSB-n. Ők soha az életükben nem fognak átmenni egy román csapaton.”
Hozzátette, hogy ugyanez igaz akkor is, ha nem a Sepsi OSK, hanem a csíkszeredai csapat erősödik meg a közeljövőben.
  • Amikor Orbán tenni merészel valamit, én fejbe verem. Paff, le a Sepsivel!
 
K

kamm

Guest
Én ezt nem értem, akkor most Gigi Becali fejbe fogja verni Orbán Viktort?


Az üzletember – aki korábban a román és az Európai Parlamentben is képviselő volt – a román első osztályban szereplő fővárosi csapat, az FC Steaua Bucuresti (FCSB) tulajdonosa. Többek közt azt mondta, hogy
  • „Nem hagyom a magyarokat, hogy átmenjenek az FCSB-n. Ők soha az életükben nem fognak átmenni egy román csapaton.”
Hozzátette, hogy ugyanez igaz akkor is, ha nem a Sepsi OSK, hanem a csíkszeredai csapat erősödik meg a közeljövőben.
  • Amikor Orbán tenni merészel valamit, én fejbe verem. Paff, le a Sepsivel!
Páratlan, ahogy kinéz, a környezet körülötte, ahogyan beszél, az egész fantasztikus... "echte" román cigánytempó, klasszikus primitív, elmaradott bocskoros tuskó. Íme, a román elit. :cool:
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 994
19 289
113
vagy sokan a jóféle életkörülmények miatt költöznek ki inkább.
úgy mint munkásszállón lakni építőmunkásként nyugaton 40+ évesen... (ismerek ilyet) család nélkül, és nagyon osztani az észt, hogy itthon minden szar, mennyire király már dócsland, mert olcsó a lazac az aldiban a béréhez képest.