Az ukrán háború egyik tanulsága, hogy a mennyiség továbbra is nagyon is számít.Mennyiségben sokkal több van nekik mint nekünk, de minőségben messze lemaradtak.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az ukrán háború egyik tanulsága, hogy a mennyiség továbbra is nagyon is számít.Mennyiségben sokkal több van nekik mint nekünk, de minőségben messze lemaradtak.
Az általunk összekaparható páncélos mennyiség ellen bőven elég lenne... Tehát velünk ellentétben ők képesek megvédeni maguk a ellenünk, mi nem vagyunk képesek megvédeni magunk tőlük, ha úgy alakul.Ahan, meglepődnék, ha alulról súrolná az ezret, de még az is csak szóban.
Mint ahogy teszed a románokkal, különösképp a haderejükkel?De persze egyszerűbb magas lóról okoskodni és lenézni mást mint reálisan szemlélni.
Szerintem már napok óta befejeztük a témát. És akkor most nem kezdem el sorolni mondjuk az aradi várban elhelyezett román haderő számait. Érted ugye?Mint ahogy teszed a románokkal, különösképp a haderejükkel?
Elnézést nagyságos utam, hogy pár nappal később olvastam csak el a szálat! Meg tud felséged bocsájtani?Szerintem már napok óta befejeztük a témát. És akkor most nem kezdem el sorolni mondjuk az aradi várban elhelyezett román haderő számait. Érted ugye?
Amúgy ittas vagy?Elnézést nagyságos utam, hogy pár nappal később olvastam csak el a szálat! Meg tud felséged bocsájtani?
Konkretan az ellenkezőjét láttuk, mégpedig azt, hogy az oroszok pillanatok alatt elbuktak 1000+ ocskavas hkt es vagy 2-3x annyi ocska BMPt -pont azt, amelyekből még regebbiek vannak a románoknál...Az ukrán háború egyik tanulsága, hogy a mennyiség továbbra is nagyon is számít.
Kicsit lemaradtal, mondjuk úgy honapokkal, mert ezt már régen átbeszéltük, hogy nem igaz.Az általunk összekaparható páncélos mennyiség ellen bőven elég lenne... Tehát velünk ellentétben ők képesek megvédeni maguk a ellenünk, mi nem vagyunk képesek megvédeni magunk tőlük, ha úgy alakul.
Szegény, nem fogja fel, hogy miért lassítottak az oroszok, és miért lövik hülyére az ukrán állásokat mielőtt óvatosan megindulnának.Konkretan az ellenkezőjét láttuk, mégpedig azt, hogy az oroszok pillanatok alatt elbuktak 1000+ ocskavas hkt es vagy 2-3x annyi ocska BMPt -pont azt, amelyekből még regebbiek vannak a románoknál...
Igen, biztos csak ilyen van. Főleg azok akik értik a szakmát és minőségi munkát végeznek.úgy mint munkásszállón lakni építőmunkásként nyugaton 40+ évesen... (ismerek ilyet) család nélkül, és nagyon osztani az észt, hogy itthon minden szar, mennyire király már dócsland, mert olcsó a lazac az aldiban a béréhez képest.
Mondjuk azok után szerintem kapkodnak otthon is...Igen, biztos csak ilyen van. Főleg azok akik értik a szakmát és minőségi munkát végeznek.
Ez konkretan mar a legszanalmasabb roman trolling, amit eloadsz, t. hatarontuli @Yoda agent provocateur (FYI raadasul ordit, hogy nem magyar az anyanyelved.)Magyarba láttál ilyet a elmúlt 8 évben?
https://www-ukrinform-ua.translate....tr_sl=uk&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc
A román kormány épületét kék és sárga színben világították meg
2022.08.24 20:14
Nicolae Chuke, Románia miniszterelnöke elmondta, hogy augusztus 24-én, szerda este Ukrajna függetlenségének napjának 31. évfordulója alkalmából kék és sárga színekkel világították ki a kormány épületét.
Mint az Ukrinform közölte, ez áll a kormány sajtóközleményében .
„Annak ellenére, hogy ez a gesztus szimbolikus, ismét megerősíti, hogy támogatjuk a nehéz helyzetben lévő ukránokat. Románia határozottan támogatja Ukrajnát, és ellenzi az Oroszország által kiváltott provokálatlan, illegitim és irracionális katonai agressziót” – mondta Chuke.
Hozzátette: Románia Ukrajnával való szolidaritását nemcsak a földrajzi közelség motiválja, hanem a demokrácia értékei és elvei is, amelyeket az ukrán szomszédok stabilitásukkal védenek az orosz fenyegetés ellen.
Olvassa el még: Duda gratulált az ukránoknak a függetlenség napján : Tudom, hogy nyerni fogsz
„Boldog függetlenség napját, ukrán nép!” – gratulált Chuke.
Megjegyzendő, hogy a kormányépület világítása 20:00 órától éjfélig tart. Ugyanakkor tegnap, a zászló napján kék és sárga színben is kivilágították a román kormány épületét.
Augusztus 24-én ünnepli Ukrajna függetlenségének 31. évfordulóját.
Február 24. óta teljes körű orosz fegyveres agresszió zajlik Ukrajnában.
Fotó: Román kormány
,,Magyar területen (Torockó) volt önkielégítő étterem, "Nos, én most jöttem vissza Erdélyből. Érdekes módon, háron magyar "fesztivál" is volt akkor.
Kolozsváron https://magyarnapok.ro/2022/
Torockón
KalotaszentkirályonDoublerise 2025
Surrounded by stunning mountains, the Double Rise contemporary arts festival is more than entertainment: mainstream and alternative at the same time!doublerisefestival.ro
Tapasztalatom az, több terület bejárása során, vonattal-busszal-stoppal-gyalog-sátorral-2hét, az "átlagromán" Erdélyben alapvetően kedveli a magyarokat. Ha kiderül, hogy magyar vagy, beszél magyarul, még ha egy-két szót, mondatot is. (én megteszem azt az udvariassági gesztust, hogy beszélek kicsit románul) Piros-fehér-zöld szalaggal a hátizsákomon jöttem, mentem, magyar nyelvterületen magyarul beszélve (bolt/érdeklődés) első sorban. Magyar területen (Torockó) volt önkielégítő étterem, ahol a román pincér zokon vette, fintorgott hogy magyarul szólítottam meg, miközben a falu tele volt magyarral, el is hangzott, az "ha ezt tudom be sem jövök". A kiemelt túristahelyeken (Retyezát, Székelykő, Déva) rengeteg a magyar itteni/ottani túrista-látogató, akik felismerik egymást, magyarul köszönnek egymásnak.
Erdélyben nagyon nagy különbségek vannak régiók között is. Egyszerre él a 21.század és a 16.század, párhuzamosan, egymásba keveredve. A vonatközlekedés hmm..., kisbuszok kaotikusak, stoppolni könnyű. A magyar dominanciájú területek gondozottak, hasonlóak az ittenihez. A városok is nagy szórást mutatnak állapotuk tekintetében, Arad lerobbant, Nagyvárad gyönyörű.
A hadseregtől, rendőrségről, zsandárokról nincs információm, nem volt dolgom velük.
Az árak nagyjából olyanok mint itt.
Benzin95: 8-9RON/l
1kg kenyér: 5-9RON
0.5l sör:3-7RON
minibusz kb30km:14-20RON
vonat(Regio/személy)50km:19RON
1RON:80-120Ft.
Az a tapasztalatom élőben is, amit itt már sokan állítottunk, hogy Erdély magja inkább Magyarországhoz közelít.
Önkiszolgáló, tálcatologatós...,,Magyar területen (Torockó) volt önkielégítő étterem, "
Milyen az önkielégítő étterem? Én nem nagyon merek belegondolni....
Átállt hozzánk miután kikapott a focicsapataBezzegrománia!
Semmi különös, csak a román hagyományok – Magyarbarát lett az Orbán Viktort fenyegető román milliárdos - PestiSrácok
Emlékszünk arra, amikor a NATO romániai üzemanyag-tartalékának kifosztása után a román védelmi miniszter úgy nyilatkozott, hogy ez az amerikaiak hibája, mert nincsenek tisztában országa hagyományaival? Nos, újabb román népszokással szembesülhettünk: ezúttal az Orbán Viktort korábban...pestisracok.hu
Hát én voltam velük gyakorlaton, külföldön. Ha tényleg ez a legjobb cuccuk akkor az elég vicces. Hiába a DAC azért nem lett jobb. Sőt a román BTR-ek után kellett a német katasztrófavédelemnek feltakarítani a néhány száz liter olajat.Igen és átfogó ismereteid vannak a hazai viszonyokról? Kötve hiszem, max szegmens. A románok ahogy mi is általában NEM a szakadt technikával jönnek, gondolom ez nem meglepetés és közel se mutatja be amiről vitázol. Élj pár évet közöttük és majd rájössz.