[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 442
79 455
113
antigonosz

Még is hogy gondoltad?Az első nap után köveket dobáló honvédek rohannak neki a román géppuskatűznek????Ne legyél már hülye!!!
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Desertfox. Igen ez egy szükséges lépés volt aminek belpolitikai jelentősége van. Pont egy olyan román politikus kezd most az erdélyi magyarok ellen hadakozni aki eddig a magyar kisebbség szavazata tartott felszínen! Orbánék részéről ez megint remek figyelem elterelés mivel a közbiztonság vidéken folyamatosan romlik amibe fontos szerepet játszanak a rejtett erőforrások. Valamint következő Országgyűlési választás lesz az első amelyben a határon túli magyarok is beleszólnak. Erdély és párcumiból ez kb fél millió szavazat.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Ez igaz, akkor ott lett volna esély, csak Antalléknak már meg volt adva, hogy ki kell farmolni a Fekete által felvett nyugati hitelt, nem háborúskodni meg revíziózni. Amúgy is a két nagyhatalom megállapodott, hogy a volt V.SZ. demilitarizált övezet lesz, 0 NATO bővítés vagy orosz terjeszkedés a jövőben, csak ez egyoldalúan fel lett mondva '93 után és Románia meg Lengyelország az elég komolyan fel lett tápolva.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Dudi nem gondolod hogy a magyar hadsereg egy kalap szar. Hozzá állás vezetett oda,hogy a politikusok társadalmi ellenállás nélkül. Letudták építeni a honvédség meglévő képességeit.
Oké nem volt tartalék lőszer és alkatér 90 évek elején mennyiből tartott volna beszerezni? Ukránoktól, lengyelektől NSZK-tól?
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 442
79 455
113
doca

Még is milyen esély???Melyik része nem érthető annak,hogy még lőszer sem lett volna elég!!!???
 

pela2

New Member
2013. augusztus 10.
20
0
1
Srácok-srácok.

Nem lesz itt balhé? Ezt még nem tudni.

Ki támogatna minket? Törökország,Oroszország,Bulgária,Olaszország,Arab államok biztosan. Ukrajna,Szerbia,Horvátország kérdéses.

A lengyelek jó barátaink és nem beszari népség,ahogy a törökök sem, ha minket támadnak akkor az elsőkközött lennének a Törökök,akik konkrétan lesz*rnák Amerika mit pampog nekik. A lengyelekkel már más a helyzet, ott elég erős amcsi befolyás van,illetve a lengyelek x része szimpatizál a románokkal, természetesen a lengyel-magyar kapcsolatok ennél jóval erősebb. Mellesleg a román harci morál..hát... sokan azzal jönnek,hogy a románok 2x voltak Budapesten... mi is 2x voltunk legalább Bukarestben (Hunyadiék,1916). A románok elég gyávák,illetve aki ismeri azt a népséget,tudja,hogy nem igazán lehet bennük bízni.. a világháborúk alatt,mindkét szövetségi rendszert elárulták.. UK-t pedig ha belevesszük,sok magyar él kint és sok román is, nem kérdés,hogy kivel szimpatizálnak.

1956-ra még emlékszik valaki? (Szuez-Budapest) Esetleg kialakulhat egy hasonló Moldáv-Erdély is..


Bár ha mindenáron harci cselekményekre kerülne sor akkor biztos,hogy török segítséget kérnék.illetve megpróbálnám bevonni Bulgáriát és Ukrajnát. Ukrajnával például területcserével is próbálkoznék.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 876
113
De dudi, akkor te hogy látod mint bennfentes ma egy erdélyi magyar ellenes lépésnél ha parancsot kapna Orbántól-Ádertól a Honvédség mit tennétek? Vagy mi lenne? Segítséget kérnénk? Lexarnák szerintem, magasan.
 

pela2

New Member
2013. augusztus 10.
20
0
1
Srácok nem feledkezünk meg a székelyekről,illetve az ott élő szimpatizáns nemzetekkel? Van egy régi szép módszerünk,mégpedig jól tudtunk koktélt keverni,ami az oroszokat is padlóra küldte.. :) Ha jól tudom az ellen érintett harcjárművein nincs tűzoltórendszer,sőt tovább megyek infóim szerint a T-72esekben is hungarikum a tűzoltórendszer. :)
 

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
925
251
63
Miért vágytok itt páran annyira egy magyar-román háborúra? Persze akiknek a legnagyobb a szája az bújna el a legjobban ha valóban lenne valami. Ezt az oldalt is egyre jobban megfertőzi a h*lyeség.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 442
79 455
113
A katona azt csinálja amit parancsba kap ha azt hogy irány a határ akkor megy a határra ha azt,hogy marad minden és mindenki a laktanyában akkor marad minden és mindenki a laktanyában.
Ez így volt a "90-es évek elején is.Nem azért nem mozdult a haderő mert nem akart hanem azért mert nem kapott rá parancsot és azt azért nem kapta mert a politikusok belátták a dolog értelmetlenségét.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Én úgy vélem, hogy alapvetően megváltozott itt Közép-Kelet-Európában a politikai térkép. Szlovákia,Románia magyarellenes különszövetséget kötött. Ennél a két országnál érzem a legjobban a nyugati nemzetközi hátszelet. Engedik nekik a nagyon erősen jobbos megnyilvánulásokat, szinte kritika nélkül, nem véletlen.
Szerbiával nem véletlen bratyizik az Orbán-kormány, egyrészt a Déli-áramlatban partner ország, mint Bulgária és mindkét ország erősen oroszbarát politikát folytat. Tehát mivel a Déli-áramlatot is kockázat éri a román fél részéről(Fekete-tenger alatti vezeték stb.) ezért ezen országok biztos, hogy nem állnának a román fél részére, inkább a magyar-orosz oldalra. A horvátokkal a kapcsolat egész jó(történelmi viszonylatban folytatólagosan). Pénz van, most már a MNB is végre nem független a magyar kormánytól, eltakarították azt a patkányt az éléről.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 876
113
Dudi mennél kb 2000-ed magaddal és? Mivel, hova, meddig? Na látod ezért mondtam hogy együk meg amit kifőztünk magunknak.
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
A lőszer dolgot annyira nem értem... Egyrészt lehetett volna egyből a lőszerraktárak ellen menni, másrészt ugye akkor még voltak lőszergyárak, illetve olyan gyárak, amelyeket át lehetett állítani lőszergyártásra... Azt jobban megértettem volna, hogy a román sereg akkor is erősebb volt, plusz a több 10000-es jól felszerelt erdélyi csendőrség, plusz jó eséllyel nagyjából mindenki agresszorként kezelte volna Mo.-t és biztosan nem jöttünk volna jól ki belőle.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
http://www.hidfo.net/2013/08/20/az-usa-uj-allamot-hozhat-letre-ukrajna-es-magyarorszag-hataran

Szerintetek az oroszok hagyni fogják?
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
Node milyen ország lenne ott, milyen népekkel, akiket nem lehetne se Mo.-hoz, se Ukrajnához csatolni? :D Néhány ezer fős csecsen birodalom? :)
 

pela2

New Member
2013. augusztus 10.
20
0
1
therob: Biztosítalak (ha rám célzol),hogy igenis ott lennék,többed magammal. Azért vannak még olyan emberek (egyre többen) akiknek fontos a hazájuk és bármiáron megvédik.


antigonosz: a 2000fő háború esetén nem 2000fő. + a rendőrség,tek,okf emberi közül elég sokan bevethetőek, hála az egységes képzési rendszernek illetve a határőrségnek + rendőrségi képzésnek,mivel kevesen tudják,hogy a rendőröknek minden(?) Magyarországon rendszeresített fegyvert tudniuk kell kezelni. A magyar katonákat és a ruszki cuccokat ne nézzük már le,mind2 bizonyított, a ruszki az igénytelenségéből,a magyar meg az okosságából.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 442
79 455
113
antigonosz

Nem tudom.

zotyek78

Háborús készleteket felhalmozni nem két perc ráadásul Romániában sem évekig tartott a balhé...
 

zotyek78

Well-Known Member
2013. március 26.
2 618
1 021
113
@Dudi
Mondom, hogy én sem hiszem, hogy bármi esély lett volna arra, hogy mi egy ilyen akcióból jól jöjjünk ki... Viszont egyből lehetett volna menni a katonai bázisok/raktárokra. Utánpótlást pedig a gyárak biztosítottak volna a megtartáshoz... De ha kizárnánk a külföldi beavatkozást, akkor is kérdés már, hogy hogyan képzelnénk ezt az Erdély dolgot. Ugye ott van már kb. 4x annyi román... Még ha csak a bécsi egyezmény által kijelölt határokat állítottuk volna vissza, akkor is rohadt sok román maradt volna ott. Velük nem tudom, hogy mit lehetne kezdeni, nyílván Románia nem hagyta volna őket ott szó nélkül. Emiatt viszont a kizárás is teljesen értelmetlen, mert biztos mindenkit ránk ugrasztottak volna, aki él és mozog.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
48 442
79 455
113
Idézet egy volt vezérkari főnökkel készült interjúból:

Az IFOR első kontingense január 17-én indult el Ercsiből Okucaniba.Az ünnepi eseményen a köztársasági elnök is megjelent.
"Rengeteget dolgoztunk,az egész év vége intenzív munkával telt:az állomány összeállítása a felszerelések beszerzése sok energiát emésztett fel.A fél hadsereg arra készült,hogy rendben,minden gond nélkül kiállítsuk ezt a missziót.A ruházat, a műszaki technika a figyelem középpontjába került,nem lehetett hibázni.Mozgósítani kellett minden készletünket, az elsőtől az utolsó elemig mindennek a legmodernebbnek kellett lenni, a háromszáz katonának mindenből a legjobbat kellett kapni,csak utána jöhettek az itthon maradottak igényei..."