Ismét egy origo-s gyöngyszem:
<blockquote>L.umniczer2016.03.15. 19:49:51
Váratlan lépés, az tény!
Legalább is az USA kormányát baromira meglepte, az biztos! A reggeli sajtótájékoztatón a szóvivő csak hebegett-habogott, és szemmel láthatóan meg volt lepve!
Azért a világelső hatalom képviselőjétől többet várna az ember.....
Ezzel az akcióval Moszkva rácáfolt a nyugati jóslatokra és meghazudtolta Breedlove vízióját arról, hogy Oroszország bele fog gabalyodni egy hosszadalmas és véres polgárháborúba, amit nagyon meg fogy bánni. Ha figyelembe vesszük az Afganisztáni tapasztalatokat, akkor világos, hogy Pentagon mire célozgatott. Ezt az oroszok nem várták meg, megtették, amiért jöttek, szedték a sátorfájukat és hazamentek. Eddig két embert vesztettek...
Egy csatában nagyon fontos az időzítés!
Nem mellékesen ezzel a húzásával Moszkva igen kényes helyzetbe hozta a nyugati koaliciót, mert azt üzente a világnak - " Öt hónap alatt megtettem azt, amit ti évek alatt sem tudtatok: leromboltam az ISIS gazdasági infrastruktúráját, az olajtermelő kapacitásait és szétziláltam a hátországát. Tárgyalóasztalhoz kényszerítettem a feleket és párbeszédet teremtettem a kormányerők és az ellenzék között. Mivel nektek nem tetszenek a módszereim, inkább elmegyek, meglátom mire mentek nélkülem. Innen kezdve tiétek a felelősség!"
..
Ha az ember higgadtan elemzi a dolgokat, akkor belátja, hogy a maga nemében ez zseniális húzás volt Putyin részéről!
A korábban kitűzött célokat az oroszok gyakorlatilag elérték:
1). Kipróbálták az új fegyvereket és fegyverrendszereket (SU 34, földi, levegő, tengeralattjáró és hajótelepítésű szárnyas-rakéták, C-400 légvédelmi rendszer, stb.).
2) Valós harci helyzetben folytathatták a repülő és ellátó személyzet kiképzését, ami felbecsülhetetlen értékű tapasztalatot jelent.
3) Megerősítették Assad rezsimjét, stabilizálták a kormányerők taktikai helyzetét.
4) Biztosították a tengerészeti bázisukat és nem mellékesen a török incidens kapcsán Szíriába telepíthették a legmodernebb légvédelmi rendszereiket, amire eddig esély sem kínálkozott, mert ha korábban tették volna, akkor az egész világ lamentálásba kezdett volna, de így szó nélkül hagyta.
5) Bevonuláskor csak egy tengeri bázisa volt az oroszoknak, kivonuláskor lett egy plusz légibázisuk is a térségben.
6) Bár nemzetközi megítélésén némileg rontott, de a tekintélyét egyértelműen növelte az erődemonstráció, és, mint tudjuk, a tárgyalóasztalnál csak az számít igazán, hogy hány harcképes hadosztály sorakozik az ember háta mögött. Innen nézve, megint csak nyereséget könyvelhetnek el az oroszok.
Arról nem is beszélve, hogy a liberális nyugati körök részéről tök mindegy, mit csinál Putyin, akkor is ő lesz a Sátán kisöccse!
Putyin nem tud olyat tenni, nem tud olyat csinálni, hogy azt pozitívan fogadják az angolszász világban, úgy rég nem is törekszik ilyesmire, hanem azt teszi, ami neki és Oroszországnak jó és magasról tesz mások véleményére!
Bár az igazi okokról csak sejtéseink lehetnek, és könnyen lehet, hogy azok egészen mások.