<blockquote rel="gaborv">szatomi69
Nálad a pont...
<b>Az úr korábbi megnyilatkozásait visszanézve ezen mondatomat ünnepélyesen visszavonom.</b>
haubagoi:
Nos, biztos vagyok benne, hogy a Story magazin sőt, a Budapest TV szerint is obama csinálja mert a ciongyíkember háttérhatalom ezt a lapot osztotta. De az USA támogatja a menekülteket kérdés azért vicces, mert izrael nem is csinál titkot belőle, hogy ő fizeti őket, mert addig sem lépnek be a HAMASZ-ba és a Hezbollah-ba, amíg itt kolbászolnak. Google > izraeli lapok
Amúgy meg vissza néztem pár posztot, azért hozzá tenném, hogy azon "szarkavarások" 80%-a amit a fórumtagok az USA / nyugat / nato számlájára írnak, az nettó Francia DGES művelet. Kaddafy kivégzésétől (Sárközi ügye ugyebár azoknak ismerős lehet aki nem szenved szelektív amnéziában) egészen az FSA jordániai kiképzéséig a Légió által. (CIA-ciongyíkember-kemtrél-harp-soros összesküvéselmélet persze izgibb, mint az hogy egy kretén politikus bosszúhadjárata ide vezetett).
Amúgy az usafikázó elméletek 80%, a másik 20%-a amúgy jogos és valós alapokon nyugszik, lő ISI vezetőinek szabadon engedése és szerepük az ISIL létrejöttében.
<b>De azért mondjuk pár konteókupac túlzott hatását érzem. Félreértés ne essék, az "FSA a cuki jófiú és Asszad a sátán" szintű nato propagandát én is ökörségnek tartom. </b>
A kettő az én szememben azonos propaganda csak épp egymás reciprokai
És főleg az a durva, hogy amúgy a legtöbb "konteó" <i>(jobb híján használom a szót, nem szószerint értem)</i> valós alapokon nyugszik, csak túlspirázva. PL szépen elfelejtik az arabtavasznál hogy 80%-os mezőgazdi kiesés volt a 2005-2010-es aszály alatt és mondjuk a városba menekült 30000 éhező alavita a 100000-es szunni városban erősebb idok volt egymás lemészárolására, mint a sokat emlegetett és szerintem
igencsak túlértékelt "CIA aknamunka". És persze itt már lehet egyből egykét kamut betolni hogy "hát nem fura az arab tavasz szelektivitása? hogy sok ország kimaradt????!?!?!" .... csak ha valaki rákukkant 2 térképre: aszály hatásai + munkanélküliségi ráta = 100% lefedés az eseményekkel. (ezt most példaként hoztam csak).
A valóságot persze csak tippelni lehet, mert mindkét fél hazudik, mint minden háborúban. <b>De 1 biztos: aki az ISIS-t mosdatja az agyhalott kategória.</b></blockquote>
Nagyrészt egyet értek veled.