[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 249
113
Az a helyzet a kutya nem kérte rá őket hogy belekontárkodjanak a SAA és az oroszok munkájába. Ha Washingtonban eldöntötték hogy meg kell szüntetni a Deir Ezzor környéki kormányerők ellenállását akkor meg is oldják hogy úgy legyen. Amúgy is kilóg a kormányerők uralta területből. Ahogy a kurd területeken levő SAA + NDF csoportok is útban voltak, vannak. Ebből terület osztás lesz ha így alakul.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 249
113
A lezuhant pilóta, Ali Hamza.

CspXnF8XgAAez4P.jpg

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 184
2 880
113
Nem tudom mit kerestek volna orosz helik Deir ez-Zor-ban. Eddig nem nagyon mászkáltak arra. Veszélyes ilyen nagy távolságon IÁ terület felett repkedni helikopterrel és egy körülvett reptéren le- és felszállni. Különösen mióta a szír légierő gépei feltűnő sűrűséggel potyognak.
De a légicsapás egyébként sem a repteret érte, hanem attól 6 km-re délre egy állást.
Nekem is elég érthetetlen volt az információ. A közvélemény manipulálása és a hangulatkeltés ott is az első. Ott is teljes mellszélességgel hazudoznak bármi hatásvadász hülyeséget ha kell. Mindössze nem volt világos, hogy mi lehet a célja egy ilyen dezinfónak azért figyeltem fel rá.
Izraeli szempontból teljesen értelmetlennek tűnt ilyen szembeszökően baromságnak kinéző dolgot kitalálni.
Ezért gondoltam, hogy akár még igaz is lehet.
Végül is azt a SZU 25-öst sem lőhették le a törökök önszorgalomból.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 329
18 941
113
Szír hadsereg kilő egy FSA buldózert (már ezek is kezdik a buldózer kilövését :D

Utána még lövik valamivel.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Jobar ( Damaszkusz), lövöldözés,ágyúzás

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Quneitra tart., FSA ágyúzza a kormányerők állását.

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Dael (Dél-Szíria) bombázás után

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 826
2 652
113
Egyre furcsább ez a "téves" amerikai bombázás...
Az eddigi leg objektívebb összefoglaló a tényekről amit eddig olvastam:
warisboring.com/u-s-warplanes-mowed-down-dozens-of-syrian-troops-c30652c35995#.vlzszpcas

A tények: 2 A-10-es és 2 F-16-os (amiből az egyik Ausztrál volt) támadta több rácsapásban a szír kormányhadsereg állásait Deir ez-Zor-nál 6 km-re a reptértől.
A légtérben mindvégig jelen volt legalább egy amerikai drón is.
A legközelebbi kurd állások 100 km-re vannak Deir ez-Zor-tól.
Az USA légierő hivatalosan utoljára múlt év májusában járt a térségben amikor egy kommandó megölte Abu Sayyafot és kiszabadított egy csomó yazidi túszt.

Következtetések: az amik látták hogy mit csinálnak (ott volt a drón!) Az is valószínű hogy földi egységeik nem voltak a térségben (az szerintem túl durva feltételezés lenne hogy közvetlen az ISIS csapatok közé vegyülve lennének USA célmegjelölők).

Kérdés:
- mit kerestek 100 km-re délebre a legközelebbi szövetségeseiktől (ahol másfél éve nem is működtek)?
- a szíriai helyszíntől több mint 10 eKm-re (Las Vegas - Creech Air Force Base) ülő operátorok és parancsnokok tévedhettek-e akkorát hogy hogy a szír kormánycsapatokat összekeverjék az ISIS-szel?

Szerintem két válasz lehet és az egyik sem túl hízelgő az amikra:
1.) szándékos volt a támadás;
2.) az amiknak hiába vannak precíziós fegyverei ha a felderítési (illetve az adat kiértékelési) képességeikben és a parancsnoki láncban -a jelekből ítélve - óriási bugok vannak!

Nem akarok senki pártjára állni, de amikor komoly tényként leírod, hogy az egyik repülő ausztrál volt, na ott elveszik a hitelesség szerintem! Bocs, ha én tévedek

T

Törölt tag

Guest
Nem akarok senki pártjára állni, de amikor komoly tényként leírod, hogy az egyik repülő ausztrál volt, na ott elveszik a hitelesség szerintem! Bocs, ha én tévedek

Az Ausztrálok már elismerték és elnézést kértek....

Embedded media from this media site is no longer available

A cikk szerintem abban téved hogy ha az Ausztrálok is érintve voltak akkor az egyik gép nem F-16 hanem F-18 lehetett.

vendég3

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
131
291
63
Az Ausztrálok már elismerték és elnézést kértek....

Embedded media from this media site is no longer available

A cikk szerintem abban téved hogy ha az Ausztrálok is érintve voltak akkor az egyik gép nem F-16 hanem F-18 lehetett.

Ez az amcsi ribi nem kicsit tenyérbemászó...