[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 381
113
Az a helyzet a kutya nem kérte rá őket hogy belekontárkodjanak a SAA és az oroszok munkájába. Ha Washingtonban eldöntötték hogy meg kell szüntetni a Deir Ezzor környéki kormányerők ellenállását akkor meg is oldják hogy úgy legyen. Amúgy is kilóg a kormányerők uralta területből. Ahogy a kurd területeken levő SAA + NDF csoportok is útban voltak, vannak. Ebből terület osztás lesz ha így alakul.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 293
68 381
113
A lezuhant pilóta, Ali Hamza.

CspXnF8XgAAez4P.jpg
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Nem tudom mit kerestek volna orosz helik Deir ez-Zor-ban. Eddig nem nagyon mászkáltak arra. Veszélyes ilyen nagy távolságon IÁ terület felett repkedni helikopterrel és egy körülvett reptéren le- és felszállni. Különösen mióta a szír légierő gépei feltűnő sűrűséggel potyognak.
De a légicsapás egyébként sem a repteret érte, hanem attól 6 km-re délre egy állást.
Nekem is elég érthetetlen volt az információ. A közvélemény manipulálása és a hangulatkeltés ott is az első. Ott is teljes mellszélességgel hazudoznak bármi hatásvadász hülyeséget ha kell. Mindössze nem volt világos, hogy mi lehet a célja egy ilyen dezinfónak azért figyeltem fel rá.
Izraeli szempontból teljesen értelmetlennek tűnt ilyen szembeszökően baromságnak kinéző dolgot kitalálni.
Ezért gondoltam, hogy akár még igaz is lehet.
Végül is azt a SZU 25-öst sem lőhették le a törökök önszorgalomból.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
Szír hadsereg kilő egy FSA buldózert (már ezek is kezdik a buldózer kilövését :D

Utána még lövik valamivel.

 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 825
2 550
113
Egyre furcsább ez a "téves" amerikai bombázás...
Az eddigi leg objektívebb összefoglaló a tényekről amit eddig olvastam:
warisboring.com/u-s-warplanes-mowed-down-dozens-of-syrian-troops-c30652c35995#.vlzszpcas

A tények: 2 A-10-es és 2 F-16-os (amiből az egyik Ausztrál volt) támadta több rácsapásban a szír kormányhadsereg állásait Deir ez-Zor-nál 6 km-re a reptértől.
A légtérben mindvégig jelen volt legalább egy amerikai drón is.
A legközelebbi kurd állások 100 km-re vannak Deir ez-Zor-tól.
Az USA légierő hivatalosan utoljára múlt év májusában járt a térségben amikor egy kommandó megölte Abu Sayyafot és kiszabadított egy csomó yazidi túszt.

Következtetések: az amik látták hogy mit csinálnak (ott volt a drón!) Az is valószínű hogy földi egységeik nem voltak a térségben (az szerintem túl durva feltételezés lenne hogy közvetlen az ISIS csapatok közé vegyülve lennének USA célmegjelölők).

Kérdés:
- mit kerestek 100 km-re délebre a legközelebbi szövetségeseiktől (ahol másfél éve nem is működtek)?
- a szíriai helyszíntől több mint 10 eKm-re (Las Vegas - Creech Air Force Base) ülő operátorok és parancsnokok tévedhettek-e akkorát hogy hogy a szír kormánycsapatokat összekeverjék az ISIS-szel?

Szerintem két válasz lehet és az egyik sem túl hízelgő az amikra:
1.) szándékos volt a támadás;
2.) az amiknak hiába vannak precíziós fegyverei ha a felderítési (illetve az adat kiértékelési) képességeikben és a parancsnoki láncban -a jelekből ítélve - óriási bugok vannak!

Nem akarok senki pártjára állni, de amikor komoly tényként leírod, hogy az egyik repülő ausztrál volt, na ott elveszik a hitelesség szerintem! Bocs, ha én tévedek
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Nem akarok senki pártjára állni, de amikor komoly tényként leírod, hogy az egyik repülő ausztrál volt, na ott elveszik a hitelesség szerintem! Bocs, ha én tévedek

Az Ausztrálok már elismerték és elnézést kértek....

Embedded media from this media site is no longer available

A cikk szerintem abban téved hogy ha az Ausztrálok is érintve voltak akkor az egyik gép nem F-16 hanem F-18 lehetett.
 

vendég3

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
131
291
63
Az Ausztrálok már elismerték és elnézést kértek....

Embedded media from this media site is no longer available

A cikk szerintem abban téved hogy ha az Ausztrálok is érintve voltak akkor az egyik gép nem F-16 hanem F-18 lehetett.


Ez az amcsi ribi nem kicsit tenyérbemászó...