Nem lehet pénzben mérni a kiképzettséget.Lehet, hogy nem teljesen pontosak az információim, de én úgy emlékszem (itt olvastam), hogy 5000 különleges szolgál most jelenleg Irakban.
16 halott+27 sebesült a jelenlegi mérleg. 16 átlagos amerikai katona kiképzése 1 000 000 dollár körüli összeget emészt fel. (kiképzési költség+koszt+kvártély+felszerelés+zsold)
Ehhez adódik még hozzá a különlegessé válás költségei. Ha ezt összevetjük azzal, hogy az ISIS ellen halcolnak, ahol egy katona kiképzési költsége töredéke ennek, vagy a baráti erők katonáinak kiképzési költségeivel, akkor a koldus és királyfi relációt kapjuk meg. Ehhez vegyük hozzá, hogy Mosul ostroma még csak most kezdődött el és nagyjából a város pereméig jutottak és a veszteségeik máris majdnem elérik az ott állomásozó erők 1%-át. Szerintem ez ilyen kontextusban már jelentősnek számít. Egy második világháborús orosz kontextusban ez nem veszteség, hanem szüzesség elvétel.![]()
Pl egy magyar lövész katona nem képzetlenebb egy amerikainál annak ellenére,hogy töredék pénzt költenek rá.