Nem lehet pénzben mérni a kiképzettséget.Lehet, hogy nem teljesen pontosak az információim, de én úgy emlékszem (itt olvastam), hogy 5000 különleges szolgál most jelenleg Irakban.
16 halott+27 sebesült a jelenlegi mérleg. 16 átlagos amerikai katona kiképzése 1 000 000 dollár körüli összeget emészt fel. (kiképzési költség+koszt+kvártély+felszerelés+zsold)
Ehhez adódik még hozzá a különlegessé válás költségei. Ha ezt összevetjük azzal, hogy az ISIS ellen halcolnak, ahol egy katona kiképzési költsége töredéke ennek, vagy a baráti erők katonáinak kiképzési költségeivel, akkor a koldus és királyfi relációt kapjuk meg. Ehhez vegyük hozzá, hogy Mosul ostroma még csak most kezdődött el és nagyjából a város pereméig jutottak és a veszteségeik máris majdnem elérik az ott állomásozó erők 1%-át. Szerintem ez ilyen kontextusban már jelentősnek számít. Egy második világháborús orosz kontextusban ez nem veszteség, hanem szüzesség elvétel.
Pl egy magyar lövész katona nem képzetlenebb egy amerikainál annak ellenére,hogy töredék pénzt költenek rá.