[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Micsoda fordulat.....
http://hungarian.ruvr.ru/2013_12_18/A-Nyugat-tamogathatja-Bassar-el-Aszadot/

Eddig sem tartottam normálisnak a politikusokat, de most végképp hánynom kell tőlük. Ha már végre kifejlődne a gerincük, hogy valami mellett kiálljanak a sok köpönyegforgatás és háttéralku helyett. Pár hónapja szinte háborút robbantottak ki és fegyverezték államilag azokat akik ellen most kezdenek kampányolni. Félreértés ne essék, nem Assad ellen vagyok, mert jól csinálja, hogy halomra löveti az országát ellepő terroristákat, én az ilyen fordulatokon vagyok kiakadva.

Egy nagyon érdekes videó. :
Az érdekesség hogy én nem látok infracsapda kivetést még is felrobban a rakéta.
http://youtu.be/fT4x3nxKN0M

Ez egy régebbi videó, még volt itt a fórumon, van egy másik változata, közel abból a szögből mutatja ahonnan kilőtték a rakétát. Onnan teljesen úgy néz ki, mintha a gépen robbant volna, a sok kecskeb*szó meg visít is örömébe, aztán elcsendesülnek, amikor tovább repked a madárka látszólag sértetlenül. Én arra tippelek, hogy hibás volt a rakéta és a cél előtt felrobbant, esetleg (nem tudom van-e ilyen ekkora méretben) közelség jelző robbanthatta, csak nem okoztak a repeszek elég sérülést ahoz, hogy lezuhanjon.

Érdekesség: Olyan képek kerülnek napvilágra hogy a felkelők a BMP 30 mm lövegét kiszerelték több esetben,és tolózáras egylövetű romboló puskát alkottak belőle. Gyakorlatilag állványról tüzelve, tetőről és épületek belsejéből. A fegyver nem kisméretű, és a kitámasztása sem igazán tökéletes, és ebben a formában mobilitása sem igazán a romboló puskákhoz hasonló, azonban BMP jellegű célok ellen komoly meglepetéssel bírhat, ráadásul sokkal nehezebben fedezhető fel mint egy rpg tüzelőállás, és a lő táv is jelentősebb.

Azt a lelőhelyet, melyre eredetileg Izraelnek fájt a foga, és amelyen a feltárások kezdeti szakaszban vannak, az orosz cég segítségével Szíria fogja kitermelni.

Jobb ez így, ha a MOL kapta volna meg a jogokat, akkor ajándékba odaadnák a kitermelt olajat Izraelnek.

Mennyi olaj lehet Szíriában? A Mol valahol a kurd területeken próbálkozott, csak a külpolitikánk miatt széllel szemben nehéz már neki. Mennyi olaj lehet ott? Mi van ha erre (is) ment ki Assad bebuktatása? Az oroszok mindenesetre megérdemlik tettek-tesznek érte eleget.

Még mindig elképedek, hogy hogy a francba lehet ennyire szétlőni egy várost.
Mit látnak a tankból, amit én nem, mert nekem úgy tűnik, hogy a lövések 99% -a "vakon" történik, mivel nem látszik semmilyen emberi cél, vagy nem látszik semmi mert akkora a por.

joker

Tekintve,hogy 5x nagyítású a parancsnok optikája valószínűleg 5x annyi mindent látnak mint te.

Még mindig elképedek, hogy hogy a francba lehet ennyire szétlőni egy várost.
Mit látnak a tankból, amit én nem, mert nekem úgy tűnik, hogy a lövések 99% -a "vakon" történik, mivel nem látszik semmilyen emberi cél, vagy nem látszik semmi mert akkora a por.

joker: Rádión mondják a harckocsi parancsnokoknak, hogy hová is kell célozniuk. Lőállásból, vagy épp az utcafrontról, egyfajta előretolt megfigyelők végzik ezt a feladatot.
Ez a videó nem erről szól elsődlegesen, de figyeld a 2 rádiós katonát...! http://www.youtube.com/watch?v=jVaIljTb_x0

A harckocsik repeszromboló lövedékkel tüzelne, a pusztítás nagyobb részét a tüzérség, a bombázások, autós és tehergépjárműves bombák okozták, okozzák.

De vannak itt a fórumon ehhez jobban értők.

@antigonosz
A Hídfőt kettő (2) darab olyan ember szerkeszti, akik hungaristából kommunistává lettek, úgy 3-4 hónap leforgása alatt.
Ketten írják, kb. 6-7 álnév alatt.
Na, kb. ennyire hiteles az oldal.

Hanyagoljuk már, köszönöm.