Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ja, értem, szóval te csak Szíriával kapcsolatban aggódsz a demokráciáért és a szabad választásokért és az önrendelkezésért, a világ többi része neked nem számít. Eléggé szelektív a "demokratikus tudatod", de vajon minek alapján?!Én csak Assad sikeres újraválasztásainak okára reagáltam ezzel.
Linkelj már róla bizonyítékot.Csak ahogy kéred.Aztán ne felejtsd el a témát.Nem aggódom olyan nagyon, hogy mi van Szaúd Arábiában vagy Bahreinben. Nem ott van háború. Nem onnan menekülnek el a népek. Nem ott gyilkolják halomra egymást. Sőt úgy tudom, inkább oda mennek üzletelni, dolgozni sokan, mert elég jól fizetnek. De ez a kérdés is azt szolgálja, hogy a figyelmet elterelje Szíriáról.
Sajnos véges az én szabad időm is, nem jut miden kérdésre most.
Nyilván az évek alatt komoly védelmi vonalak épültek ki.Nincs hova futni felkoncolják őket ha elesik a város. Folyamatosan volt légi utánpótlás mint anyagban mint emberben.Voltak és vannak is oroszok a térségben.az érdekelne, h deir ezzorban hogyan bírja-bírta ki évek óta az saa a támadásokat visszaverni egy zsebkendőnyi területről? van ott valami földalatti erődrendszer?
a létszámkülönbség miatt? miért nem futottak már el onnan, mint más helyekről?
légidesszant egységeket miért nem dobtak már be tavaly mondjuk?
eddig mi akadályozta meg az oroszokat másokat, hogy a támadók vonalai mögé néhány spec alakulattal megpuhítsák az isist??
És? Ez neked fáj? Húzza le a rolót az ország maradéka talán és gyalogoljon el Merkelhez? Miért nem mész oda ha ennyire aggódsz a kivérzett szír népért?Ez szerintem azt jelzi, mennyire kivérzett az Assad rendszer.
Ennek ellenére otthon vannak.Biztos vagy benne, hogy önként hajlandók harcolni Assadért? És nem inkább kényszersorozások, amik elől ha tehetik, inkább külföldre menekülnek?
A reptér katonai reptér volt a háború előtt is, volt miből kiindulni. Légi úton látják el a civileket is a városban. Nincs bőség, sokat éheztek ,ma is beosszák ami van. Korlátai vannak ennyi ember ellátásának gyakorlatilag mindent el kell juttatni nekik az élelemtől, szerszámokon, alkatrészeken, üzemanyagon át stb. Az Unicef is dobál le gyakran Il-76-okból ellátmányt a civileknek. A katonáknak persze az oroszok,irániak és a szír sereg gondoskodik utánpótlásról. Minden nap. Gyakorlatilag szét van lőve már minden a fontosabb pontoknál,rom hátán romon harcolnak. Nagyon lassan veszítettek a területekből a szír erők Deir Ezzornál eddig az évek során, van némi minimális nehézfegyverzetük is igazából jól beosszák ami van vagy ami érkezik a körülményekhez képest. A többit gioo már elmondta.az érdekelne, h deir ezzorban hogyan bírja-bírta ki évek óta az saa a támadásokat visszaverni egy zsebkendőnyi területről? van ott valami földalatti erődrendszer?
eddig mi akadályozta meg az oroszokat másokat, hogy a támadók vonalai mögé néhány spec alakulattal megpuhítsák az isist??
Kuweires légibázison is 3 évig voltak elszigetelve, kitartottak és sikerült felszabadítani őket.az érdekelne, h deir ezzorban hogyan bírja-bírta ki évek óta az saa a támadásokat visszaverni egy zsebkendőnyi területről? van ott valami földalatti erődrendszer?
Nem mennek oda, mert nem engedik be őket.Nem aggódom olyan nagyon, hogy mi van Szaúd Arábiában vagy Bahreinben. Nem ott van háború. Nem onnan menekülnek el a népek. Nem ott gyilkolják halomra egymást. Sőt úgy tudom, inkább oda mennek üzletelni, dolgozni sokan, mert elég jól fizetnek. De ez a kérdés is azt szolgálja, hogy a figyelmet elterelje Szíriáról.
Sajnos véges az én szabad időm is, nem jut miden kérdésre most.
Ez ha jól emlékszem nem lent a völgyben van a patak mellet hanem fent az amőba felső sarkában a hegyen. Tegnap körülzárták.SAA bent van Efra településen amit a Nusra véd Wadi Barada mellett.