S
szpg9
Guest
ZEAL, , én sajnos az emberölést régen is (sorkatona koromban) meg ma is csak államilag támogatott formában (harcban) tudom elképzelni. Más szóba sem jöhet, pedig nem vagyok egy elpuhult, a fizikai konfliktust nem felvállaló fajta.. Minden más eshetőség számomra kemény tabu, és a fizikai konfliktusokat próbálom elkerülni. Pedig nem könnyű, a mútlkor a TESCO pénztáránál, egy bunkó, aki előttem állt sorba, összeveszett a barátnőjével, erre a faszi engem próbált megverni. Álltam az ütést, de nem ütöttem vissza, mert arra gondoltam, a kamrák mindent vesznek és nem hiányzik egy rendőrségi meghurcoltatás. Sok évvel korábban Horvátországban, még 99 körül, leütöttem egy étteremben egy horvát biztonsági őrt, aki a félkatonai háborús múltjára hivatkozva elkezdte molesztálni a volt feleségemet. Érdekesek a reakciók, míg a volt libsi feleségem arról papolt, hogy ezt azért nem kellett volna, addig a két gyerekem, akik akkor kicsik voltak, úgy tekintettek rám, mint Heraklészra, Hektorra, vagy éppen Achilleuszra.. Mármint akkor, amikor kiengedtek a börtönből...Szerintem az egyénnek nincs joga önbíráskodnia, mert ez egyszerűen állami feladat. Persze abba is belemehetnénk, hogy miért törölték el pld. a halálbüntetést. Egyszerűen azért, mert az állam űgy érzi, a megtorlandó cselekmények nem veszélyeztetik a stabilitást. (Persze, nem biztos, hogy ez egy jó döntés.) De az biztos, hogy az állami megtorlás, nem az egyén szemszögéböl történik.