Nem biztos.
Ha jól tudom ha az alagutat nem foglalják el, akkor Ulipponyínót mai napig olvashatnánk. Vagy legalábbis gubanc van.
A kéznél lévő, nem háborús helyzetre felkészített hadsereget alkalmazták, kiegészítő erőkkel.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem biztos.
A toppon voltak, eredmény látható.Az én emlékeim csalnak,hogy a grúz háborúban az oroszok vezetésben nem voltak a topon?
Nem biztos.
Ha jól tudom ha az alagutat nem foglalják el, akkor Ulipponyínót mai napig olvashatnánk. Vagy legalábbis gubanc van.
A kéznél lévő, nem háborús helyzetre felkészített hadsereget alkalmazták, kiegészítő erőkkel.
Mit csináltál volna a harckocsi ellen pár pick uppal?Az volt a baj,hogy nem lőtték ki a harckocsit meg a BMP-t.
A Fekete-tenger (Abházia) felől is támadtak, és mindkét irányból alig győztek lépést tartani a menekülő grúzokkal.Csak a Roki-alagúton tudott bejutni az 58.Hadsereg Grúziába...Innentől kezdve nehezen tudom elképzelni,hogy az alagút elfoglalása nélkül,hogy a bűbánatba foglalták el fél Grúziát pár nap alatt.
A pick uppal nem a harckocsik ellen kell harcolni, hanem tűztámogatást nyújtani, szükség esetén pozíciót váltani, esetleg a járműveket felhasználva a hátukba kerülni stb.stb. Ha ezeket elveszíted már a csata elején, akkor a rugalmasságtól fosztod meg magad, ami a morálra is kedvezőtlenül hat. Könnyebben betojnak és elfutnak azok, akiknek az antitank fegyver a rendelkezésére áll. Ha bunyó van és a haverjaid leütve fekszenek, vesztésre áll a menet, esélyes, hogy már neked sincs kedved folytatni. Ennyi. Erről beszéltem és bármilyen hihetetlen, nem akartam tankokat kilövetni pick uppal...
A törökök a jelölt részre vonulnak be Idlibben.
Nos, a jövőre nézve: a HTS&tsai-nak kitől kéne jobban tartania, a törököktől vagy a YPG-től?
Egyszerűen ? Hk. ellen semmit. Az IÁ-sok ezt jól bemutatták a múltkor Deir Ez-zornál az SAA hk. által szétszivatva. A pickupokkal (gpu.,gpá.-ikkal) az autóbombát kellett volna szétszedni. Nem egybegyűjtve parkoltatni a házacska fedezékében ( erre is jön majd válasz: mert akkor meg jól ki-Towozzák őket). Csakhogy ha széjjelebbrakják, földhányások stb. mögé, akkor talán egyetlen ütéssel nincs minden oda és az akció általunk nem látott elején a legfontosabb(nem legkeményebb) célt -az autobombát- elpusztítják. A Nusra/IÁ taktika a roham előtt a SVBIED. Gondolom nem véletlen. Őket felspanolja, a másikat beszaratja. Nagyot szól és aki megmarad és tudja még, hogy hol van, úgy remeg a keze, hogy lőni se tud . Úgyhogy szerintem ezen dől el a legtöbb ilyen ottani csata. Azt is mondhatnám (és nem kell félreérteni) hogy nem a tankot, meg a Bmp-t kell kilőni, hanem az autóbombát, mert ha az ellenség csapásából az kimarad, még lehet győzni, de ha célba ér, akkor már legtöbbször nem.
Ha a pick upon van SPG-9 vagy valami ATGM akkor talán lett volna esély főleg, hogy a mozgékonyság miatt akár gyorsan jobb lőállást is felvehet és könnyen a tank hátsó vagy oldalsó részét támadhatja.Az alap probléma a hackocsi tök mind1,hogy van-e pick upod vagy nincs.Ha megmarad az összes pick upjuk akkor is menekülnének csak akkor pick upokon ami a lényegen nem változtat.
Török T-122 Sakarya MLRS Reyhanli-nál, a szír határon.
Ez így azért nagyon nem igaz feltétlen. Voltak olyan nem Waffen SS hanem sima Wehrmacht egységek, amelyek legalább olyan elitnek számítottak. A WM egységei mellett a tradíció, hagyományos katonai szaktudás, fegyelem állt, az SS unitok mellett pedig a fanatikusság/kegyetlenség. Illetve ha a németeket állítjuk szembe a mostani szírekkel/irakiakkal/szaudiakkal, az is hatalmas különbség, hogy az "elitnek kikáltott" egységeken túl is komoly harcértéke volt a normál alakulatoknak is, az araboknál meg aki nem elit, az gyakorlatilag NULLA. A II VH-s szovjet12 éves reguláris szempontból képzetlen partizán fiúk felkoncolnák a random arab csapatokat létszámhátrányból...