A belinkelt szu24 es peldául légiharcban, egy földről indított hőkövető rakétától. Kb 25 e körül.
Ez nem valószínű.
- Túl tiszta a géptörzs. Még a kis fejjel szerelt sztrela/igla/FN-16/QW-1/2 stb... kis robbanófejű, mérsékelt repeszhatású, közelségi gyújtó nélküli rakéták után is maradna "repesz" szóráskép a törzsön. Ez meg tök tiszta. Még egy apró alu darab sem érte nagy sebességgel a törzset.
- A közelségi gyújtóval ellátott nagyobb robbanófejű kézi légvédelmi jól megszórják a környezetüket. A közelségi gyújtó nélküli fej viszont magán a vezérsíkon kellett volna, hogy elműködjön. Akkor viszont csúnyább munkát végzett volna ez még 0,4-0,5 kg hexogén is. A képen látható vízszintes vezérsík belső része viszonylag épp. Csak a külsejét érte komolyabb erő.
- Robbanásnak (hőhatásnak, égéstermékeknek) egyéb látható jele sincs. A hajtómű burkolaton látható nyom sem robbanásra utal.
Én inkább azt mondanám, hogy ütközött egy kisebb tárggyal (pl: nagyobb kaliberű lövedék, ami nem működött el, vagy akár egy madár) a vezérsík belépőélének külső részénél, ami elvitte a tartót. A burkoló lemez hátrébb lévő része pedig tartását vesztve a légerő hatására szétnyílt, hátra hajlott. Szerintem nem robbanás volt és szinte biztos, hogy nem álló helyzetben.
A betonon sem látható semmilyen nyom.
Hát nem tudom, szerintem valamit el akarnak hitetni ezzel a sztorival. Egyenlőre szkeptikus vagyok. Lehet volt valami de nem így ahogy írják. De lehet semmi sem volt. Vagy valami cél van ezzel a sztorival, mert szerintem gyenge, és ki akarják ugratni a nyulat vele, kell egy indok vagy ilyesmi.
Én még mindég egy kur. szót se hiszek az egészből.Erőltetett képek egy darab szemtanú nincs egy vacak telefonos videó se + az egészről senki se tudott csak maguk az oroszok még a terroristák is tőlük értesültek a dicső tettről.
Nekem is felettébb gyanús a történet.