[BIZTPOL] Szíriai helyzet

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 351
11 246
113
1675634_400x400.jpg

Tényleg csak a laikusok kedvéért,válaszolok én.
Az ágyon lévő palack az ágy (ember) méretéből kiindulva nem lehet hosszabb mint 70-80.cm.-er. Ez egy 4köbméteres palacknak felel meg.Eddig ez egyszerű.
Én laikus fogtam a googlét és beírtam és nocsak...35-40 Kg. súlya van kb. az ágyon heverő palacknak .
Hát az bizony nagyon nem 100Kg.
A laikusok kedvéért elölről a második:rolleyes:
http://www.gazcseretelep.hu/2014-03-23-18-22-21/argon-palack.html

Látom, unatkozol :)
Én már elengedtem, meggyőzni úgysem fogod, ő azt akarja hinni, hogy Asszad volt, ettől szemmel láthatóan nem lehet eltántorítani :)

mentuhotep

Well-Known Member
2016. december 20.
404
1 312
93
[QUOTE="gioo, post: 444478, mem

Tényleg csak a laikusok kedvéért,válaszolok én.
Az ágyon lévő palack az ágy (ember) méretéből kiindulva nem lehet hosszabb mint 70-80.cm.-er. Ez egy 4köbméteres palacknak felel meg.Eddig ez egyszerű.
Én laikus fogtam a googlét és beírtam és nocsak...35-40 Kg. súlya van kb. az ágyon heverő palacknak .

itt nem laikusokkal ment a vita hanem vagy fizetett hülyékkel, vagy nem eléggé megfizetett hülyékkel...krva unalmas egyesek aljassága

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
117
287
63
Komolyan nem akartam ebbe belemenni....
Te most azt akarod mondani,hogy ezt az ágyon lévő szar csinálta úgy,hogy megmaradtak az oldalán a stab. szárnyak?!
Ezt az nem csinálhatta.Amit csinálhatott azon nem megy át ép stab. szárnyakkal.
Screenshot_1-17-768x432.jpg
1-112-768x525.jpg
az agyon fekvo palack kissebb mint a masik es ha megnezed a rakokanyolt keret sertetlen nagyjabol szarnyak ,valamilyen tartofulek es meg az egeszet osszefogo 8 as csavar is rajta van ... ez biztos hogy semmilyen fodemen nem ment at ....a masikat kb 120cm-esnek tippelem (es a kepen latszik mellette elszorva nemi 10x10 es betonvas halo is) a fodem meg amit a nagyobb tartaly "beszakitott " 15-20 cm vastagsagu lehet . valamelyik foton latni........mondjuk az se ertem a nagyobb palacknal amin nincsen semmi szarny kokanyolt szarny hogy tudott fejjel lefele becsapodni amikor az alja a talpresz es a megerositesek miatt lenyegesen nehezebb ,es ha mar becsapodik es lenyegeben lerobbantja maga alatt a betont(mert at nem hatolt rajta mert a betonvas latszik es nem szakitotta at) akkor miert nem 50 meterel arebb talaltak meg.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg and gioo

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 592
19 650
113
Most ismét elmondom. Egész életemben ilyenekkel dolgoztam. Az a palack száz kiló. Kialakítása megegyezik egy bombáéval. Csak hogy te is értsd. Átlagos födémterhelés lakóházaknál cirka 600 kiló/ m2. ha azt a palackot 300 méterről dobták le, akkor 300 Km/ó val csapódik be. Az a csoda, ha a pincénél előbb áll meg.
Akkor elmondanám hohgy 15 évet töltöttem mindeféle fegyverekből és repülőgépekből kilőtt/vetett eszközök szedegetésével. Szóval engedtessék meg nekem, hogy körberöhögjelek. Még a komoly acélból készült bombatestek is meggyűrődnek egy födémen ha nem robbannak fel , nemhogy egy gázpalack. Nem gondolhatod komolyan hogy egy ilyen palack csak úgy átüti a födémet hogy nem csattan szét és nem is nagyon deformálódik.
Egy komoly rombolóbombát meg ne akarj gázpalackkal hasonlítani, mert annak többcentis megerősített acél orra van.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 351
11 246
113
megneztem azt a helmetes videot ( https://southfront.org/there-are-so...by-white-helmets-as-evidence-of-douma-attack/ ) az agyon fekvo palackrol, meg a tetejen levo szelep se szakadt ki belole.... csak azt nem ertem ha nehany jottment melosnak es foteltabornoknak leesik hogy kilog a story alol a lolab akkor a "szakertoknek" miert nem?

Mindenki játssza a szerepét. Természetesen az illetékesek nyugaton is éppúgy tudják, hogy kamu az egész, mint keleten, viszont a nagyközönség nem jár utána, hogy mi van, elolvassa a szalagcímet a guardianban, megnézi a cnn-en a drámai képeket aztán beáll a kórusba, miszerint a szemét Asszad gázt dobott szegény gyerekekre.
A kisebbséget pedig, aki felfigyelt ezekre az anomáliákra, elnyomják a rengeteg propagandával.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 751
22 685
113
Nem megerősített hír: az oroszok füstfüggönnyel határolták el Tartuszt egy hajó kirakodásakor.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

matyiii2

Well-Known Member
2016. november 28.
394
2 539
93
Komolyan nem akartam ebbe belemenni....
Te most azt akarod mondani,hogy ezt az ágyon lévő szar csinálta úgy,hogy megmaradtak az oldalán a stab. szárnyak?!
Ezt az nem csinálhatta.Amit csinálhatott azon nem megy át ép stab. szárnyakkal.
Screenshot_1-17-768x432.jpg
1-112-768x525.jpg
Ötven hatvan centi hosszú palack nem tud száz kiló lenni, jó ha a fele.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 412
52 267
113
Kis, finom hazugságok. Svéd TV4. A nő azt mondja: USA. A kiírt szöveg: Oroszország, Irán és a rezsim.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Kár hogy nem tudok svédül, hogy le tudjam ellenőrizni, ha igaz akkor azért valakit/kiket csak felelősségre kéne vonni. Ez azért konkrétan hírhamisítás a javából.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
megneztem azt a helmetes videot ( https://southfront.org/there-are-so...by-white-helmets-as-evidence-of-douma-attack/ ) az agyon fekvo palackrol, meg a tetejen levo szelep se szakadt ki belole.... csak azt nem ertem ha nehany jottment melosnak es foteltabornoknak leesik hogy kilog a story alol a lolab akkor a "szakertoknek" miert nem?

Szerinted miert nem? Tudod Hofi regi vicce. Nyuszikan megint nincs sapka.

Csak regebben amikor casus bellit fabrikaltak pl. Gleiwitzi radioallomas akkor oda figyeltek a reszletekre.

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 166
2 907
113
Kár hogy nem tudok svédül, hogy le tudjam ellenőrizni, ha igaz akkor azért valakit/kiket csak felelősségre kéne vonni. Ez azért konkrétan hírhamisítás a javából.
Senkit nem vontak felelősségre, egyszerűen a fordítás nehézségeivel megmagyarázták az esetet. Svéd tolmács szerint USA szó nagyon hasonlít :” Oroszország, Irán és rezsim “ kifejezésre .... :)

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 166
2 907
113
TASSz orosz állami hír ügynökség ma arról számolt be, hogy szírek átadtak oroszoknak 2 db épségben levő “új és okos” amerikai rakétát, amit nyomban le is szállítottak Moszkvába . Típusról nem írnak. Valószínűleg meghibásodott cuccrol van szó.