Ka-52 lezuhant Szíria keleti részen. Mind a két pilota meghalt..... Na elkezdett minden új tipus feladni, vagy mi?!!!!
Műszaki hiba?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ka-52 lezuhant Szíria keleti részen. Mind a két pilota meghalt..... Na elkezdett minden új tipus feladni, vagy mi?!!!!
Rutin repülés, műszaki hiba, olvasom. A pilóták holtteste megvan.Ka-52 lezuhant Szíria keleti részen. Mind a két pilota meghalt..... Na elkezdett minden új tipus feladni, vagy mi?!!!!
Ne aggódjatok Izrael miatt!!
A szíriai légvédelem a világ legjobbjai között van. Az F-35-ösöknek nem sok esélyük lesz.
Még lehet, hogy a szárazföldön is megruházzák az IDF-et, ha nagyon pattognak. A Tigrisek majd elintézik.
Végignézve a szíriai orosz légierő veszteségeket, furcsán sok a baleset/műszaki hiba kombó. Ennyire szarok az orosz pilóták/műszakiak?Leesett egy Kamov! Baleset. Pilóták halottak.Azért ez a két gép a személyzettel elég érzékeny veszteség.
Nyilván csak ez lehet mögötte. Az hogy ellenséges terület felett stresszes állapotban repülnek rengeteg bevetést jó ideje, ehhez semmi köze.Végignézve a szíriai orosz légierő veszteségeket, furcsán sok a baleset/műszaki hiba kombó. Ennyire szarok az orosz pilóták/műszakiak?
A pilótákat sajnálom. Szu-30 , most ez .... is mindenhol volt lehetőség katapultálni. Nem értem, mi az oka. Parancsnokoknak nagy szerepe lehet ebben ..... vagy alap hangulatnak. Ezek szerint új vas értéke magasabb mint a pilótaé?! Itt valami el van rontva....Rutin repülés, műszaki hiba, olvasom. A pilóták holtteste megvan.
Ha így van, akkor ez egyértelmű hülyeség. Viszont egy nekirepülésnél nincs idő katapultálni, ott instant crash van, nem kattintasz te ott sehova. A Szuhojnál meg lehet hogy simán csak arra volt idő hogy lakott terület felől kivigyék. Én nem tudom hogy melyiknél mi történt.A pilótákat sajnálom. Szu-30 , most ez .... is mindenhol volt lehetőség katapultálni. Nem értem, mi az oka. Parancsnokoknak nagy szerepe lehet ebben ..... vagy alap hangulatnak. Ezek szerint új vas értéke magasabb mint a pilótaé?! Itt valami el van rontva....
Ña mesélj.Hány gép hány bevetés mennyi ideje x műsz.okból lezuhanás? Hasonlítsd pl. Afganisztánnal és meg fogsz szerintem lepődniVégignézve a szíriai orosz légierő veszteségeket, furcsán sok a baleset/műszaki hiba kombó. Ennyire szarok az orosz pilóták/műszakiak?
Ez egy elég otromba húzás figyelembevéve,hogy részben az oroszoknak köszönhetik,volt kivel megtölteni az ùj hazát. Másrészt eddig elnézték a kisded játékaikat......Netanjahu törölte máj. 9-i találkozóját Putyinnal.
Vagy Vlad szólt neki, hogy ne fáradjon. Egyébként valaki törölhetné már ezt a netán-nyaut is.Ez egy elég otromba húzás figyelembevéve,hogy részben az oroszoknak köszönhetik,volt kivel megtölteni az ùj hazát. Másrészt eddig elnézték a kisded játékaikat......
Helikopterből katapultálni ugyebár elmélet. Először le kell oldani a rotort, utána lehet katapultálni. Csak ugye akkor más szabadesésben van a gép. Szóval nem olyan mint repülőből.Ka-50/Ka-52. Mind a kettőben ott van a katapult, a K-36-os módosítása, a K-37-es. Ami egyszerre a Zvezda és a Kamov közös büszkesége.
Érdekes koncepció, de még soha senki se katapultált ezekből a gépekből. Továbbmegyek, mind a két típusnál a földnekcsapódásos esetek teljes gépszemélyzet vesztéssel, illetve egy esetben (a Ka-52K legelső prototípusánál) kettős súlyos sérüléssel jártak. Úgy fest, nincs idő/magasság netán beidegződött helikopteres rutin a katapultálásra.
Az ellenséges tűz általi veszteséghez viszonyítottam. Majdnem fele. És ha azt nézzük, hogy az ellenséges tűz általi veszteség fele, egy légibázis leágyúzása, akkor az esetszámot nézve még több.Ña mesélj.Hány gép hány bevetés mennyi ideje x műsz.okból lezuhanás? Hasonlítsd pl. Afganisztánnal és meg fogsz szerintem lepődni
Az ellenséges tűz általi veszteséghez viszonyítottam. Majdnem fele. És ha azt nézzük, hogy az ellenséges tűz általi veszteség fele, egy légibázis leágyúzása, akkor az esetszámot nézve még több.