T
Törölt tag 2361
Guest
Azt.
Olvasd majd el, nekem tetszett.
Sajnos ez a rész sehol sincs fent a neten, legalábbis én nem találtam. Részben fikciós könyv, de keveri a szerző a múlt megtörtént eseményeivel, más nem hivatalos megvilágításból. Ami hitelesíti a könyv szerzőjének a múltja.
https://index.hu/belfold/2018/06/03/magasrangu_volt_hm-es_vizionalt_etnikai_haborut_erdelybe/amp
"16 évig voltam a HM-nél, az utolsó hét évben vezető pozíciókban. 2010 óta elég jó rálátásom volt sok mindenre. 2002-ben Balkán-referensként kerültem be, később voltam védelmi tervezési főosztályvezető, Brüsszelben a NATO-ban védelmi tanácsos, az utóbbi időben pedig védelempolitikai főosztályvezető."
" Összeesküvéselméleti szálak is megjelennek a könyvben, például az, hogy a szarajevói piac elleni merénylet valójában máshogy történt. Gondolom, nem véletlenül választott fikciós műfajt, amiben ez kevésbé számon kérhető állítás.
Az összeesküvés-elméletek nagy része minden alapot nélkülöz, de vannak olyan epizódok, amikor a hivatalos narratíva megkérdőjelezhető. Miért akkor történik 1994-ben a szarajevói Markale piacon a vérengzés, amikor éppen zajlik az előkészítése, hogy a NATO beszálljon a boszniai háborúba? Voltak jelek, amelyek arra mutattak, hogy ezért az incidensért nem a megvádolt szerbek, hanem a bosnyákok a felelősek. "
En soha sem ertettem milyert kellene egy nagyhatalomnak bohockodni vmi tamadasok stb kitalalasaban amikor akarnak megtamadni vkit..
Epp mindegy...igy is, ugy is tamadnak...azt csinalnak amit akarnak, nem kell kifogas semmire sem.