T
Törölt tag 1526
Guest
Az elvárás az mindenkitől, hogy jelezzék ha valami illusztráció, nincs erre egy konkrétan előírt szófordulat csak egyértelműen jelezni kell és az Indexen ez megtörtént. A Getty Images az stockfotó, ők nem riporterek akik aktuális képeket készítenek, hanem általános témájú bérfotókat árulnak újságoknak illusztrálásra. Biztos vagyok benne, hogy téged se tévesztett meg az Index rendesen jelölt képe, csak szándékosan próbáltad belemagyarázni, mert felsült a haverod egy jelöletlen képpel és ezért próbáltál egy hasonló esetet felmutatni a másik oldalról, de ott csak rendesen jelölt képeket találtál ezért próbáltad jobb híján ebbe belemagyarázni nyakatekerten, hogy az is olyan, pedig nem.Már ne is haragudj, de épp TE vagy az Aki minden kis faszságba belekötve próbálsz meg/félremagyarázni dolgokat. Én mindössze megmutattam hogy az általad hiányolt ILLUSZTRÁCIÓ feliratot bizony kvázi elsővonalas médiák is előszeretettel lesajnálják. Rohadtul nem jelent semmit a kép forrása, mert ugyan oda van írva hogy egy F-22 Raptor van a képen és USAF fotó, de az speciel semmit sem mond mivel a gép felismerhető, és mivel csak az USAFnak van belőle így az is nyilvánvaló ki készíthetett róla képet többezer méteres magasságban. Nem derül ki az hogy épp az aktuális gépről van szó (pedig akár lehet is) és az sem hogy nem az. Olyan dolgokat vársz el egy HOBBIFÓRUMON amire a JÓL megfizetett firkászok is magasról szarnak... Akkor mégis miről beszélünk???
A damaszkuszi képhez sem kellett volna feltétlen azt írni, hogy "illusztráció", az is jó lett volna ha azt írják alá például, hogy "damaszkuszi légvédelem rakétákat indít 2018-ban", ez is tökéletesen megfelelt volna az illusztráció szó nélkül is, de ott még ennyit se írtak, ez volt vele a baj.