Amennyiben azt az oroszok preferálják, márpedig ez nem úgy tűnik, már évek óta. Ugyanis ezért nem indult el eddig egyetlen S-300 sem izraeli gépek ellen. Figyelmeztetést meg leckét azt volt hogy kaptak, de mást nem. Vagy valamiről nem értesültem?
Ha az irániak betelepítik ezeket a légvédelmi rendszereiket szíriába, izrael keményen oda fog csapni, efelől semmi kétségem. Az utolsó darabot is ki fogják lőni. Világosan megmondták már sokszor, hogy senki, egyetlen banda sem létesíthet támaszpontot 400-500 km-en belül izrael határaitól, aki izrael megsemmisítésével fenyegetőzik. Ahogy eddig is minden ilyen kísérletet kilőttek, ezután is ezt fogják tenni. Ha irán betelepítheti a légvédelmi rendszereit, és ezt az oroszok is hagyják, velük is szembe fog állni izrael. De erre nem fog sor kerülni, mert ilyet az oroszok nem csinálnak. Senki nem fogja megvédeni a szíriai iráni bázisokat, kína sem, erről ne is álmodjon senki. (eddig sem szóltak bele, simán hagytak minden porig bombázást / rakétázást izraelnek az iráni szíriai bázisok ellen, ha ez még valakinek nem tűnt volna fel az elmúlt években, és ez sem fog változni, ebben szinte biztos vagyok)
Irán szeretne ilyen rendszereket telepíteni. Orosz adatot kizárt hogy kapnak izraeli gépek ellen, ahogy eddig sem kaptak, erről se álmodjon senki, mert utópia. Ahhoz hogy ez megváltozzon, gyökerestül kéne megváltoznia a térségben mindennek, én így látom. Ez pedig nem fog bekövetkezni egyenlőre.