<blockquote rel="altx"><blockquote rel="nekerdez">altx oroszok nem egyedül mennek most se Szíriába, Iráni javaslatra tették Kínai támogatással. Oroszok adják a légi fedeztetett stb Irániak meg megoldják szárazföldön. Mivel Szíria sorsa Iráni részről létkérdés. Irán embargó időszak végeztével van tőkéje és lehetősége. Amit most oroszok besegítenek majd Aszad és Irán megfizeti. Mellesleg ahogy Monte is írta Szíriai orosz erő demonstráció Brüsszelbe is megtette a hatását. Valamint a világ felé is egy kis emlékeztető. pl Ukrán helyzet is vehetne ilyen irányt de Putynék tárgyalni akarnak.
hat en ketelkedem iranban.
erosek azok, meg van penzuk meg fegyveruk, de hogy csinalj valamit sziriaban ahoz egy csomo katona kell, asszad meg mar sokat vesztet, iran meszi van, a ruszkik meg meg meszebb.
nehez dolog lesz odavinni egy csomo katonat, es meghoza elszant katonat aki odaadja az eletet a szirek miat. tudom h iranak van elszant hadserege, de oda is kellene oket vinni sziriaba.
elegge sok kecskepasztor van arafele, ha a szirek 4-5 ev alat nem birnak veluk, akkor masoknak sem lesz konnyu.
el fog ez huzodni meg egy ideje...
bruszelt meg hagyuk, az europaiak beszarik voltak mindig. ok soha sem mernek lepni vagy csinalni valamit. Kiveve ha mar nagy szarba vannak es nagyon ra vannak kenyszerulve.
most felnek a ruszkiktol, holnap meg majd rajonek hogy amcsi nelkul senkik (libiaban kulonosen bemutatkoztak) es mar nyavaljognak is majd obamanak h ne haragudjon, nem gondoltak komolyan. Holnaputan meg menek putinhoz ugyan azt mondani
</blockquote>
Fordítva is nézheted.
Szíriában négy év alatt nem sikerült a kannibáloknak megdönteni a törvényes hatalmat. Felállt egy nagyjából patt helyzet. Ha besegítenek Asszadnak, akkor az ő oldalára billen a mérleg.</blockquote>
nem nezhetem forditva, az egyik felen a torvenjes hatalom, a rendes katonasag, a fegyverzet, a kikepzet katonak...
a masik felen meg kecskeb@szok?
ertem en ha kapnak segitseget meg stb, meg erefele nem latam egy pasztort sem aki tudna tow-al lovoldozni meg tankot hajtani, de akor is, egy rendes katonsagnak nem volna szabad ilyen helyzetbe jutnia.
kulonben is sikerult nekik...sziria tobbe nem marad az ami volt, meg atomal sem fogod raveni azokat akik evek ota gyilkoljak egymast h eljenek egyut szepen nyugissan.
azokat meg akik nem a hatalmat tamogatjak (tobben vannak) meg nem birod mind megolni h kussoljanak.
oroszok es a tobbiek ide oda, nem hiszem hogy majd mennenek falutol falura, hazrol hazra, tisztitani a terepet.
egy szarazfoldi akcio tul kockazatos, draga, es nem is ernenek el vele semmit. ruszkiknak csak a latakia resze es az ottani kikoto es a repter a fontos..
asszadnak meg nincs ereje ahoz, ha edigg nem volt, kulonosen az elejen amikor ful erosek voltak, akor most kiverezve biztosan nem lesz.
nezem ezt a terkepet font..baszus ott palmiraban epp erdekes lehet az isil-esknek..egy sor ruszki bombazas, egy sor amcsi bombazas..
meg folepitik amit szetrobbantotak, csak ne szorjak mar annyira oket
na most baszkodasok kivul, nem tetszik ez a vernyomasomnak, tul kozel van ott az amcsi es a ruszki, nemtom hogy birjak megoldani hogy nehogy veletlenul egymasnak essenek.