értem is én ezt, meg nem is, persze előrebocsátom, hogy nem voltam/vagyok rajongója a megboldogult szovjetúniónak, sem annak ami utána maradt. szóval tényleg az a kérdésem, hogy mit kellene várnunk putyintól. eltoltak asszadéknak egy valag felszerelést, harckocsit, hajóelhárító és légelhárító rendszert, iskandert, szinte mindent tényleg. ok, hogy az s300 így-meg-úgy, de putyinék puszta hőbörgése elég volt ahhoz, hogy továbbra sincs asztalon a noflyzone.joker said
Lehet ha valami kurvanagy Kaszparov szintű sakkjátszmába kezdett bele Putyin, amit átlag halandó még a lejárata után 10 évvel is csak ámulva és bámulva fog felemlegetni, aminek a végén a kecske is jóllakik, a káposzta is megmarad és Putyin kap kéttucat svéd csajt, hogy kiheverje a válását, de egyelőre én ezt nem látom.
igen végső soron tartuszt akarják. a kikötő és a fegyvereladások ragyogóan nagy biznisz volt nekik. tovább állnak? ha nem kell, nem. újra kell értelmezniük mindent, látni hogy egy adott fenyegetéstől mennyire tojik be az ellenfél látszólag és mennyire valójában. lavírozgatnak, a humanizmus húrjait pengetik ha kell. vagy a nemzetközi jogra hivatkoznak, amin hovatartozástól függetlenül az egész világ jót röhög.
nem fognak bevonulni szíriába, ahogy az amerikaiak sem. obamáék az nsa botrány és készülő újabb összeomlás súlya alatt bénulnak meg (a kínaiak három éven belül bedőlnek és rántják magukkal őket), a törökök az ismert okokból szintén cselekvésképtelenek. az oroszok évtizedek óta nem voltak ennyire toppon, nyomják a ripacskodást ezerrel.
a nyugati fegyverek meg mint szrnak a pofon, mindig is küldték nekik, most kerül napvilágra, hogy a franciák már fél éve adják nekik a szaúdiakon keresztül. az eredményt ismerjük: asszadék nyerésben vannak (nyolcvan százalékos szunnita többségű országban, nyolcvan százalék szunnita katonát tartalmazó reguláris hadsereggel). vili?