[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
karpathir.com/2016/09/15/elo-adasban-lottek-a-tuzszunetet-magyarazo-katonakat/
"Élő adásban lőtték a tűzszünetet magyarázó katonákat
Lövések szakították meg a szíriai tűzszünetről készülő élő felvételt Aleppóban,
ahol egy orosz tiszt szíriai bajtársával egymásba kapaszkodva menekült az őket
lövő ellenség elől. A videó az első nyugodt éjszaka utáni biztonságos állapotokat
mutatta volna be, és a védelmi minisztérium rendelte meg a beszámolót.
Alaposan melléfogott az orosz védelmi minisztérium, aki élő adásban szeretett volna
bemutatni a “biztonságos tűzszünet” fejleményeit a szíriai Aleppónál: épp akkor
kapcsoltak a bevezető úton várakozó katonáikhoz, mikor az ellenséges csapatok is
megérkeztek.
A videó az orosz tiszt összefoglalójával kezdődik, ahol a férfi elmagyarázza, hogy
miről is szól pontosan a tűzszünet, majd arra is kitér, hogy az orosz-szíriai
összetartás nélkül ez nem jöhetett volna létre.
“A szíriai tűzszünet alapjában véve működik” – mondja az Alppóba vezető legfontosabb úton. Majd megkezdődik a golyózápor.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 710
12 730
113
Nem értek egyet. Amikor a tüntetésbe, demonstrációba, (ami változást, egyes hatalmon lévők felelősségre vonását követeli), ahogy Te írtad a hatalom Kalassal válaszol. Ott már nemigen marad más út mint szintén Kalassal lőni a hatalomra, mert az bár szóban ígér fűt-fát de többnyire csak golyót küld úgymond a "hőbörgökre". Ilyen helyzetben a tiltakozók is hamar felfogják, hogy mi a szitu.
Assad ahogy Kadhafi is volt, a saját helyzetének a foglya. -Már nem megy a dolog a régi módon, már porszem került a gépezetbe (gazdaságilag, demográfiailag, hatalomgyakorlás anomáliái). Változtatás kellene, de a rendszer képtelen a változtatásra, mert retteg minden engedménytől, ami szerinte a hatalomvesztéshez vezethetne. Ezért ígér de csak megtorolni képes. Hosszútávon ez nem működő modell. Az ellenzők tábora meg ahhoz fordul külföldi segítségért, amelyik többet nyújt a számára. És a támogatás nagyságának megfelelően alakul át önmaga is.

Hogy ki lőtt először, arról jó eséllyel egyikünknek sincs konkrét és ellenőrizhető infója, úgyhogy ezt a fingot jobb nem reszelni tovább. Ha azonban tippelni kellene, akkor annyit meg mernék tippelni, hogy nem szír(államoplgár) volt az illető...

Aszad rendszere a lehetőségekhez képest működött. A változás benne volt a rendszerben, az apja idejéhez képest sokat lazított (ez utólag meg is bosszulta magát) és sok olyan reformot vezetett be, amelyekről a legtöbb muzulmán országban álmodni sem mernek. Látva ezt a kontrasztot, a nép többsége elfogadta a diktatúrát vagy nem annak élte meg (ld. kulturális hatásból fakadó szemlélet) cserébe az összehasonlíthatóan jobb helyzetéért. Aki meg nem a belpolitika szinpadán akarja átvenni egy ország kormányzását, hanem a külföldhöz fordul, azért, hogy az őt hatalomra segítse, az szimplán hazaáruló.
Lásd: Kun Béla, Rákosi, Kádár, Gyurcsány.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
Amcsi zászlók Rojavában, GirêSpî (Tal Abyad) határvárosban, figyelmeztetésül a törököknek: ide ne lőjetek.
CsZnu6nWAAIL0mT.jpg:large
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
Néhány órán belül indul a törökök Al Bab elleni művelete. Az USA nem ad légi támogatást. Több mint 20 újabb török tank érkezett.
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 325
10 382
113
Amerikai katonák Al Rai-ban az offenzíva kezdetekor, állítólag 4 óra után visszamentek a törökökhöz mert a dzsihadistáknak nem tetszett a jelenlétük. (Ahrar és társai az FSA-val együtt mennek Al Bab felé)

Csdod1_W8AAwodZ.jpg