[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 706
12 690
113
Ezek milyen tankok a második videó végén?
Sabra M60 permutáció :)

https://en.wikipedia.org/wiki/Sabra_(tank)

192a87d8e4200a91e383b46252732150.jpg
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 815
30 844
113
Az renben van, hogy Sabra, de akkor nem amerikai vezeti hanem török, mindenki ott van. Szép kis koalíció, terroristák - NATO.
A törökök az oroszokkal miben egyezhettek meg, mert ez nem talál a képbe?
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 318
10 298
113
Az renben van, hogy Sabra, de akkor nem amerikai vezeti hanem török, mindenki ott van. Szép kis koalíció, terroristák - NATO.
A törökök az oroszokkal miben egyezhettek meg, mert ez nem talál a képbe?
Végképp moderáltak fekete ruhában és törökök kísérik ki az amerikaiakat mielőtt kiüt a verekedés...
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
Amnesty szóval fenntartással kezelni, de úgy néz ki, hogy kb. 75 000 embernek nem jut ENSZ-segély délen a jordán-szír határ mentén.

Ja és ez is Aszad hibája! Vagy várjunk... Mi??? Nem a csúnya-csúnya, "mindennekelmondottaszadrezsim", hanem Amman zárta le a határokat és gazdasági-biztonságpolitikai okokra hivatkozva nem engedi át a szállítmányt. Szóval akkor egy nyíltan Nyugat-barát

https://www.amnesty.org/en/latest/n...ed-in-desert-no-mans-land-in-dire-conditions/
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 325
20 748
113
Meg amiről nem ír a hangadó sajtó: a törököknél 8 millióan(!) vagy szimpatizálnak az IÁ-val vagy nyíltan támogatják.

Manbij ostroma idején az IÁ 25 km-es védvonalat húzott Al Bab köré. Választóvonal lesz, hogy lesz valódi harc vagy sem, mert átadják/átjátsszák a törököknek.

Az SDF ellenség, a törökök, meg a szupermoderált légiójuk nem annyira.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
T-90 van valami hír Szíriában? hogy hogy egyet sem towoltak korneteznek meg? (kivéve egyet de az pár nap után folytatta útját)
 

atreides

Member
2015. december 25.
60
94
18
És akkor következzen a nap híre... http://www.middleeasteye.net/news/syria-us-fsa-threats-1094894190

Az FSA-s "mérsékelt ellenzék", akiket az Egyesült Államok is támogat ma a szó szoros értelmében az amerikai kiképzők és katonák ellen fordult és elüldözték őket, az al-Rai nevű észak-szíriai településről. Lefejezéssel fenyegették meg őket, az amcsiknak pedig nem kellett sok és eliszkoltak. A törökök meg csak nézték és jókat kuncogtak magukban.
 

1.szakasz

New Member
2016. szeptember 14.
12
3
3
Azért remélem megköszönték a TOW-kat míg vonultak el az amik.Északon két állatfaj színházharcot folytat.Al-Bab rég el van foglalva csak még most beszélik meg a részleteket,hogyan lehet hihetővé tenni.Pedig ezek a zöld terroristák mennyire szeretnek fotózkodni,érdekes a "Pajzs" alatt nem sok videó meg fénykép készült amin autóval húzgálják egymást,vagy épp fejezgetnek stb....
 

tomippo

Well-Known Member
2016. május 16.
3 318
10 298
113
T-90 van valami hír Szíriában? hogy hogy egyet sem towoltak korneteznek meg? (kivéve egyet de az pár nap után folytatta útját)

Összes biztos adat: 1 sérült amiből kiugrottat lekapcsolt shtorával, 1 harcképtelent hátrahagytak, 1-nek sérült a shtora és ERA rendszere a tabqai offenzívánál főleg mesterlövész tűz miatt.