[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Aleppo, van benne minden vegyesen

Aleppo, összevágott videó a harcokról az elmúlt két napból.

Aleppo, Saliheen kerület SAA támadás

Aleppo, a lázadóktól lefoglalt lőszereket, fegyvereket mutogatnak benne

Palmürától keletre ISIS támad egy ellenőrzőpontot, még az offenzíva kezdetén

Jazal, Palmürától északnyugatra, ISIS támadás

Hayan hegy, Palmürától délnyugatra, ISIS támadás

Daara kormányzóság. Seikh-Miskintől északra foglalták el a kormányerők az al-Faqiya nevű falut
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
Iszlamista források szerint is hátrált az IÁ Palmiránál. Lehet ez ugyanakkor taktika is, volt már ilyen 2015-ben.
Egy hír szerint támadják viszont Al-Qaryatayn-t.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
CzV5S-AWQAEhw85.jpg:large
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Azt ideológiai köd miatt nem láttam, hogy mennyire nincs összefüggés abban, hogy a kecskezargatók oly sokszor a megfelelő helyen, a megfelelő időben buzdulnak neki. Véletlenül, csak úgy maguktól. A köd lehet az oka, hogy néha összefüggést halucinálok a nyugat által hivatalosan is támogatott nagyon mérsékeltek és az IÁ lépései között. Valamint a kis ész hiánya miatt nem jöttem rá, hogy az oroszok szándékosan magukat gyilkolják azon nyugati közvélemény megnyerése érdekében, amely elöl a nyugati média szorgosan elhallgatja a szóban forgó eseményt, miközben a nem létező méársékelt lefejezős kórházak gaz orosz bombázásairól hónapok óta önti a híreket. Most már belátom, hogy a saját embereik motivációjának is legjobb módja a hullazsák. Abban még kicsit bizonytalan vagyok, hogy ha ez olyan jó motivációs és közvélemény befolyásolási eszköz, akkor miért fenyegették az oroszokat amerikai részről hullazsákokkal, de ez a bizonytalanság nyilván csak az oszladozóban lévő ideológiai köd utóhatása. Most már tudom, hogy ha megint véletlenül félrebombáznak nyugati gépek, mint Dajr ez-Zaur esetében, abban csak a barátkozás jelét kell lássam. Az is csak véletlenül esett egybe az IÁ támadással. Felnyitottad a szemem, hogy a nyugatnak tutifix nem állhat érdekében az IÁ információkkal való ellátása az oroszok és a kormányerők ellen. Ezt hálásan köszönöm! Most már látom, hogy Palmüra esetében is a legvalószínűbb, hogy az oroszok súgtak az IÁ-nak nyilván valami furmányos propaganda célból.

Nos, ha érintve érzed magad, akkor örülök, hogy sikerült tágítanom a világképedet. :)
Egyébként nem is akartam véleményezni az orosz kórház elleni támadást, de amikor azt láttam, hogy már hivatkozási alap lett belőle, akkor nem bírtam tovább...
Természetesen a "nyugati média" nem hallgatta el azt az "eseményt":

http://www.independent.co.uk/news/w...-nurse-killed-hospital-shelling-a7456761.html
http://news.sky.com/story/russia-says-two-nurses-killed-in-aleppo-hospital-bombing-10684293
http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-russia-hospital-idUSKBN13U1JZ
http://www.foxnews.com/world/2016/1...spital-hit-in-syrias-aleppo-nurse-killed.html
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12/05/two-nurses-killed-aleppo-hospital-bombing-says-russia/
https://www.washingtonpost.com/worl...ec72d34f8c9_story.html?utm_term=.c5c4d7232c7f
https://www.yahoo.com/news/syrian-government-steps-attacks-idlib-province-085248937.html

Az meg, hogy az oroszgyalázásra berendezkedett különféle blogocskák nem sírták ezzel tele az internetet... Ez téged komolyan meglep? :O Ja, hogy az oroszpárti blogocskák/portálok ellenkező esetben ugyanígy tesznek? Na ne már! A propagandaháború már csak ilyen... És igen, mindkét oldalról.
Az IÁ palmirai támadásáról meg annyit, hogy nyilván az oroszok annyira tökéletes munkát végeztek ott pár hónapja és akkora fekete lyukat csináltak ott, hogy egyetlen szunnita (majd pislants rá Szíria vallási-nemzetiségi térképére...) nem maradt a térségben, aki akár a két lábán hírt vihet, de főleg elektronikus kommunikáció (LOL http://nyomaban.blogger.hu/2015/11/...t-kommunikacio-muholdak-elol-eltakart-terulet ) sem lehetséges a térségből...
És, ha már a kecskezargatóknál tartunk, ezt ugyan a béna USA ellen megjátszhatták, de az übermensch oroszok ellen kizárt... https://sg.hu/cikkek/71586/meghackeltek-az-amerikai-robotrepuloket-az-iraki-lazadok
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
„Az orosz légierő könyörtelen éjszakai csapásai miatt az Iszlám Állam arra kényszerült, hogy mindössze néhány óra után hajnalban kivonuljon a városból" – mondta a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű aktivistahálózat igazgatója, Rami Abdel Rahman.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Úgy néz ki az IÁ Palmyránál értette a célzást és inkább lelépnek, az oroszoknak már nem volt humorérzékük a bevonulós-kivonulós játékhoz.
http://www.origo.hu/nagyvilag/20161211-az-iszlam-allam-kivonult-palmurabol.html


Belépés a FacebookkalElfelejtettem a jelszavam
E-mail értesítő

Rendkívüli hírekről értesítések jöhetnek
MNO-hírlevél
Elfogadom a felhasználási feltételeket*

CSAPÁS
Az oroszok kikergették az Iszlám Államot Palmürából
MTI, 2016. december 11., 09:05, frissítve: 09:10
Vasárnap hajnalban kivonultak Palmürából az Iszlám Állam dzsihadistái, akik az orosz légierő könyörtelen támadásai miatt alig egy napig tudták tartani a Szíria középső részén fekvő történelmi várost – jelentette a londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű aktivistahálózat.
„Az orosz légierő könyörtelen éjszakai csapásai miatt az IÁ arra kényszerült, hogy mindössze néhány óra után hajnalban kivonuljon a városból" – mondta el a civil szervezet igazgatója. Rami Abdel Rahman egyúttal hozzátette azt is, hogy a dzsihadisták jelentős emberveszteségeket szenvedtek. Egyes hírek szerint körülbelül négyszáz harcosuk vesztette életét az összecsapásokban.

Majd kiderül, hogy 300 v. 400 fő a Daesh vesztesége. Az jól látszik, hogy az SAA erőkivetőképessége egyfrontos. Palmürából ázdobták a tényleges harcértékkel bíró csapazerőket 1 hónap alatt Aleppohoz, az ostromhoz. Meg is lett az eredménye! Nincs elég kiképzett és nagy harcértékkel bíró emberanyaga mára az SAA-nak. A Daesh meg lépet, csak az orosz bombázásokat nem, vagy nem így kalkulálták be!
Mindenesetre ezt most jól, és taktikusan reagálta le az orosz haderő. Igaz léphettek 2 nappal hamarabb is, mert már akkor látszot, hogy nagy gebasz lesz Palmüránál.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram