[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 288
68 355
113
CzqR9UJXcAMI_fY.jpg
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Ezt a fajta térképet (és oldalt) Aszad ellenes csókák csinálják már én is benéztem miattuk.Nem ez a helyzet, amennyit benyomtak délről Sharifa elfoglalásával annyit nyert is az SAA. északon a légvédelmi bázis és egyéb magaslatok bevételével.Stabil az összeköttetés a Homsz-al.Egyenlőre!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 288
68 355
113
Közben az usa aggódik a Palmyra környéki légvédelmi fegyvereket zsákmányoló Isis miatt. Csak nem lesz lelőve a napokban még egy orosz gép?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 288
68 355
113
Ezt a fajta térképet (és oldalt) Aszad ellenes csókák csinálják már én is benéztem miattuk.Nem ez a helyzet, amennyit benyomtak délről Sharifa elfoglalásával annyit nyert is az SAA. északon a légvédelmi bázis és egyéb magaslatok bevételével.Stabil az összeköttetés a Homsz-al.Egyenlőre!
Ok, teljes a káosz a hírekben, egy órája még olyat raktak fel ahol az elhagyott bázis Isis kézen volt. Meg Zsákmány BM-21-est.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 114
82 857
113
Közben az usa aggódik a Palmyra környéki légvédelmi fegyvereket zsákmányoló Isis miatt. Csak nem lesz lelőve a napokban még egy orosz gép?

Ma már azt is kijelentették, ha az oroszok és a szírek nem indítanak ellentámadást Palmiránál a koalíciós erok készek bombázni az Isist..
 
  • Tetszik
Reactions: lgabo

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 931
13 269
113
igen, ha erőszakosan jönnek, akkor ez nem igaz.
de most vannak jószándékú oroszok, akik Iránt segítik.
Irán pedig a jófiú itt ? nekik szurkolsz ?

Annak szurkolok, hogy fejezzék már be végre a térség felforgatását és az egyes vallási csoportok, népcsoportok, országok egymásnak ugrasztását, szétzilálását. Márpedig ez ügyben az amerikai jószándék rovásán nagyon sok van. Annak szurkolok, hogy ne gyilkolják ott az embereket és ne "meneküljenek" ide hozzánk.

- Nehezen tudom értelmezni az amcsi jószándékot, amely először felpiszkált a koszovói albánokat. A helyi albán maffiából létrejött az UCK, akiket nekiugrasztottak a szerbeknek, majd szerb megtorlás ürügyén mentek jószándékúan bombázni. Természetesen úgy, hogy a Koszovóban lévő szerb erőkre semmi nem hullott. A Szerbiában lévő szárazföldi haderőre is minimális. A légvédelmet és légierőt támadták. De a csapások 80-85 %-a civil infrastruktúra ellen ment. Természetesen jószándékúan, szigorúan a nép érdekében, humanitárius alapon. Ezzel kényszerítették térdre a szerb vezetőt.
- Ha már Iránt emlegeted: 1979 óta az amcsik megpróbálják minden eszközzel elsöpörni az iráni vezetést. 1980-ban próbáltak különleges művelettel, de kudarc lett belőle. Azután Szaddámot meggyőzték, hogy háborúzni akar Iránnal. Nem győzték támogatni pénzzel, fegyverrel úgy az USA, mint Nyugat-Európa és a közel-keleti szövetségeseik. 1980 és 1988 közt minden bevetettek Irán ellen. Vegyi fegyvereket is, amihez nyugatról kapta a technológiát Szaddám. És akkor érdekes módon nem ő volt a rossz fiú. De a háború befejezése után is fennmaradtak a szankciók és a fenyegetés Irán ellen,. pedig akkor még szó sem olt iráni atomprogramról. És a szankciókkal kinek is ártanak elsősorban? Csak nem a népnek? Természetesen jószándékból! Irán megtámadta a szomszédait? Nem! Exportálta a rendszerét? Nem! Irán nem tett szörnyűségeket csak állították róla, hogy akar tenni szörnyűségeket. Kinevezték gonosznak. Olyanok, akik maguk eközben vígan bombáztak, háborúztak, civileket irtottak, mint az USA és Izrael. Irán támogatta a Hezbollahot? Igen. De mi is volt a Hezbollah? Egy Izraeli libanoni hódítása ellen küzdő palesztin/sííta szervezetet, amit Izrael és az USA természetesen terrorszervezetnek nyilvánított, de ebben még az EU sem ért velük egyet.
- Irak esetében Szaddám akkor vált barátból a patás ördöggé, amikor abbahagyta az Irán elleni értelmetlen háborút és a felépített hadseregének gyengébb, de gazdagabb zsákmányt keresett Kuvaitban. Ezáltal beletenyerelt az olajérdekekbe. 1991-ben Irakot legyőzték. Már az első Öböl-háború alatt is tiszta jószándékból rengeteg civil infrastrukturális célpontot támadtak az amerikai gépek, remélve, hogy a pusztítással, az ország lerombolásával Husszeint kimozdíthatják a hatalomból. Annak ellenére, hogy az ENSZ felhatalmazás csak Kuvait felszabadítására szólt, elfoglalták Irak déli részét (véletlenül pont azt, ahol az olajkutak többsége volt). Létrehoztak egy bábállamot Baszra központtal. Elvágták Irakot a tengeri kijárattól. Északon az addig magasról letojt kurdokat küldték Husszein ellen, akiket nem sokkal korábban még a nyugat hallgatólagos beleegyezésével és támogatásával pusztított Husszein vegyi fegyverrel is. Bár a szankciók Kuvait felszabadításával okafogyottá váltak, mégis fenntartotta az USA azokat, remélvén hogy a kiéheztetett nép majd fellázad. Tombolt a jenkikben a jószándék. Repüléstilalmat rendeltek el úgy, hogy a teljes iraki légierő megsemmisítésre került, azaz nem is volt mivel repülni az irakiaknak, de a repüléstilalmat persze úgy értelmezték, hogy az USA időről időre megbombázta, meg robotrepülőzte Irakot. Természetesen jószándékból. De Szaddám a vesztes háború, pusztítás, gyakorlati területveszteségek (fennhatóság elvesztése északon és délen), szankciók, időnkénti támadások ellenére csak nem akart megbukni. Kitalálták hát amerikai barátink, hogy Szaddámnak szörnyűséges vegyifegyverei vannak és ezen hazugság ürügyén újra megtámadták most már azzal a céllal, hogy addig mennek amíg meg nem ölik. 2003-ban a támadás részeként Faludzsa ostrománál válogatás nélkül gyilkolták halomra a civileket mindenféle eszközzel. Természetesen tisztán jószándékból. Azután sikerült Husszeint megdönteni, előkeríteni és felakasztani. Nem kérdés, hogy megérdemelte, de az USA támadások alatt és a megszállás évei során sok százezer iraki halt és nyomorodott meg az amerikai jószándék következtében. Alig hiszem hogy sokan vannak, akik az USA megszállás alatt jobban éltek Irakban, mint 1990 előtt Szaddám szörnyűséges diktatúrájában.
- Afganisztánban a jenkik először jószándékúan segítették Oszamáékát az roszok ellen pénzzel, fegyverrel, különös tekintettel a Stinger rakétákra. Sikerült elérni az oroszok kivonulását. Ettől jobb lett a nép sorsa Afgnisztánban? A hadurak, törzsi vezetők, tálibok, al-Kaida és társaik uralma jót tett az országnak és népnek? De 2001 után jött az USA jószándék újabb hulláma Afganisztánban ami máig is tart. Csak kicsit sok áldozata lett megint ennek a jószándéknak.
- Az USA jószándéka kiterjedt Líbiára is. Több bombázással is sikerült ezt a jószándékot kifejezni. Meg természetesen a szokásos szankciókkal, embargóval, mert ha éppen nem fegyverrel háborúznak, akkor gazdasági eszközökkel teszik, néha a fegyvereknél nagyobb károkat és szenvedést okozva. Természetesen ezt is jószándékból.
- Végül 2011-ben jószándékúan összehozták az arab tavaszt. Sikerült elszabadítani a szélsőséges iszlám fundamentalizmust. Olyan állapotba dönteni Libiát, ami közel jár a földi pokolhoz. Évekig tartó, több százezer ember halálát okozó harcot kirobbantani Szíriában. Főleg külföldről importált zsoldosokkal, támogatással fegyverekkel, pénzzel. Minderről azt állítva, hogy a szent demokrácia eljövetelét és a nép javát szolgálja. Majdnem Egyiptomban is sikerült ugyanezt összehozni, csak a hadegereg időben közbelépett. És persze több más arab országban is megpróbálták iszlám szélsőségeseket maguk előtt tolva megdönteni a vezetést csupa jószándékból.
- Szíriában az USA jószándékát olyan dzsihadisták képviselik, akik röhögő görcsöt kapnak a demokrácia emlegetésétől, inkább az iszlám törvénykezést vezetik be és előszeretettel fejezik le, égetik el, feszítik keresztre a lakosságot és művelnek ehhez hasonló emberbaráti cselekedeteket. Közös fényképeken láthatók jenki vezető politikusok és az iszlám állam képviselői az IÁ megalakulása előtt nem sokkal (akkor még nagyon demokrata színekben). Az USA jószándékának köpenye elől nőtt ki maga az Iszlám Állam is (elsősorban Asszad ellen szánták, de elszabadult a láncról, mint korábban Oszama is Afganisztánban).
- Mielőtt az USA jószándékának áldásait kezdték volna érezni, 2011-től Szíria egy élhető, kifejezetten szép állam volt. Nem tombolt ugyan a demokrácia, de normálisan lehetett élni. Az USA jószándéka óta ez milyen irányba változott? Vajon mi történne, ha az USA akaratának megfelelően Asszad eltűnne? Ki és mi lenne helyette jobb? Az Iszlám Állam rémuralma? Az al-Kaida helyi szárnya, az al-Nuszra? Az FSA néven emlegetett demokratára festett dzsihadisták? Akik eddig csak azt bizonyították, hogy pusztítani, rombolni, ölni, kegyetlenkedni hogy tudnak, de az állam- és társadalom építésben, a jólét és biztonság megteremtésében nem jeleskedtek. Vajon az FSA címszó alatti megszámlálhatatlan fegyveres csoport nem esne egymásnak, ha sikerülne a "diktátort" kivégezni, ugyanúgy, ahogy Líbiában?

Az USA jószándékáról most csak példákat írtam, mert sok más ország esetében is lehetne emlegetni a jenki jószándék gyakorlati megnyilvánulásait. Megannyi jószéándékú háborújukat lehetne emlegetni a már felsoroltakon kívül: Beirut, Grenada, Panama, Szomália, Haiti, Bosznia, csak hogy a 80-as éveknél nem menjek vissza korábbra. A jószándékú gazdasági háborúik, embergóik is milyen nemes cselekedetek voltak Irán, Észak-Korea, Irak, Líbia, Szíria, Kuba, Szudán, Szomália, Venezuela, Jemen és más országok népének mind nagyobb boldogsága érdekében. A felforgató tevékenységük is olyan csodás eredményeket hozott a színes forradalmak során a volt szovjet tagköztársaságokban, legutóbb Ukrajnában, az arab tavasz során, vagy Dél-Amerikában Kuba, Nicaragua, Honduras, stb.... Vagy kezdjem el sorolni az USA által jószándékúan támogatott diktátorokat, diktatúrákat? Hosszú felsorolás lenne.