A kérdésedre a választ sajnos nem tudom, ellenben a légierő állapotáról annyit, ha van 2-3 századnyi gépedhez pilóta mondjuk legyen ez a szám 36, hadban álsz, akkor nem az elvileg szövetséges görögországtól véded Ciprust, és nem is légvédelmi feladatkörben repteted a gépeket a hadműveleti területen, ahol számottevő ellenséges légi illetve légvédelmi ellentevékenységre nem számíthatsz. Megjegyezném, az oroszok max harci repülő darabszáma soha nem haladta meg az 50-et Hmeimben, és kipucolták fél szíriát. A törököknek egy viszonylag kis hadműveleti területre kellene csapásmérő erőt biztosítania, ami szerintem 12 gépel váltások rendszerben elfogadhatóan megoldható.3szazadnyi pilóta kevés nagyon kevés...
Kell aki épp csapasmeresre van kell aki rotacioba arra készül. kell akik najd valtjak oket.Kell aki a legteret biztosítja nem csak a fronton hanem törökország területén ciprushoz külön kell gép és máshová is nem elég csak a készenléti gepparok nem tudom hány bázison van de gondolom nem egy.... és ha tényleg nagy elbocsátások letartóztatások voltak.... a legierotol lazadtak konkrétan...
De a lényeg nem teljes erőbedobással van jelen a török...
Felteszem újra a kérdést.
Mennyi és milyen török egység vesz részt a muveletekbe?