[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

galland

Well-Known Member
2012. szeptember 21.
354
344
63
3szazadnyi pilóta kevés nagyon kevés...
Kell aki épp csapasmeresre van kell aki rotacioba arra készül. kell akik najd valtjak oket.Kell aki a legteret biztosítja nem csak a fronton hanem törökország területén ciprushoz külön kell gép és máshová is nem elég csak a készenléti gepparok nem tudom hány bázison van de gondolom nem egy.... és ha tényleg nagy elbocsátások letartóztatások voltak.... a legierotol lazadtak konkrétan...

De a lényeg nem teljes erőbedobással van jelen a török...

Felteszem újra a kérdést.
Mennyi és milyen török egység vesz részt a muveletekbe?
A kérdésedre a választ sajnos nem tudom, ellenben a légierő állapotáról annyit, ha van 2-3 századnyi gépedhez pilóta mondjuk legyen ez a szám 36, hadban álsz, akkor nem az elvileg szövetséges görögországtól véded Ciprust, és nem is légvédelmi feladatkörben repteted a gépeket a hadműveleti területen, ahol számottevő ellenséges légi illetve légvédelmi ellentevékenységre nem számíthatsz. Megjegyezném, az oroszok max harci repülő darabszáma soha nem haladta meg az 50-et Hmeimben, és kipucolták fél szíriát. A törököknek egy viszonylag kis hadműveleti területre kellene csapásmérő erőt biztosítania, ami szerintem 12 gépel váltások rendszerben elfogadhatóan megoldható.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 879
35 277
113
Ne érte félre nem a törököket védem.
Én senki fanja nem vagyok. De orosz se nato se kína se stb... tisztán akarok látni propagandamentesen. A tények érdekelnek és a számok. 36 pilota kell egy 12 gepes század hoz. De a hazai legteret továbbra is védeni kell. Kesdzenletbe is kell közel ennyi...
És nem áll torokorszag hadba szíriával.
És nem nem dobhat el 2 azonos értékű érdekből egyet egy ma sikert. Vagy hat megteheti de nem tanácsos hogy amiért évtizedekig törtek magukat elillanjon...
 

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Oroszok, Aleppó, tábori kórház

C0o3W72XEAAOHh0.jpg
C0o3W70XEAEBuCP.jpg
C0o3ZnzWgAACKOm.jpg
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 584
28 230
113
Pedig hát nagyon ment az észosztás, hogy bezzeg a Nato légierők hipper-szuper CAS-t adnak, az oroszok meg bénák. Jah, ez látszik a törökök "sikerein" most. Sokba fog ez fájni Erdogannak szerintem.

És tökéletesen igaz is volt az anno a puccs előtti török légierőre is.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
Akkor a puccs csak elérte a célját! NATO egyik legerősebb hadereje megbízhatatlan ember kezébe ne kerüljön! Ez a haderő meg jelek szerint csak eszközei elődje. Amúgy arab 2.0 sereg!


Ez a NATO 2. legerősebbje, pusztán a számok tükrében... Elnézve a szaúdiakat, a high-tech-jükkel... Érzed. :D
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 241
1 494
113
A török légierőt az is korlátozza, hogy megmondta Grisa, ne nagyon repkedjen Al Babtól bentebb.
Most, hogy megölték a nagykövetet, még húzhattak a gyeplőn.
Ez nem pilóta kérdés, hanem akarat.

Szárazföld az más. Középkorban is a janicsárok ( nem törökök) voltak a jó katonák plusz a hatalmas mennyiségű ember miatt haladtak.
Török katona, ahogy már írták arab 2.0.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 866
4 156
113
A török légierőt az is korlátozza, hogy megmondta Grisa, ne nagyon repkedjen Al Babtól bentebb.
Most, hogy megölték a nagykövetet, még húzhattak a gyeplőn.
Ez nem pilóta kérdés, hanem akarat.

Szárazföld az más. Középkorban is a janicsárok ( nem törökök) voltak a jó katonák plusz a hatalmas mennyiségű ember miatt haladtak.
Török katona, ahogy már írták arab 2.0.

Én a törökökben (vagyis Erdogan-ban) nem bíznék... No mondjuk, ettől nem is féltem sem az USA-t, sem Putyint. :D
 
  • Tetszik
Reactions: reich_und_roll

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 287
68 352
113
De amit mutogat az első képen azért az anyjáék a felelősek. Persze kérdés, hogy túlélés miatt tanították-e a gyermeket erre vagy apu nagy "szabadságharcos" volt.
Gond lesz azzal még 10-20 év múlva hogy a gyerekekben mi rögzült. Mekkora gyűlöletet tanultak a másik oldal iránt. Pláne akik az Isis oldalon élnek, nőnek fel, mivé válnak még esetleg később, mert valami emlék vagy lefejezés bennük maradt, részt vettek benn, ahogy a szüleik is nézték. Aztán úgy gondolják később az elbaltázott életükben hogy bezzeg akkor milyen jó is volt,mert az idő mindent megszépít. Lesznek ilyenek nem kevesen, lesz utánpótlása az iszlámnak.