[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Abu Umar al Hindi parancsnok ugyanott, mint az előző. Ő is már csak volt.
C0sRtJiXcAALky9.jpg

Nem tudta, nem tudhatta. Senki nem gondolhatta előre, hogy Erdogan olyan eszement tisztogatásba kezd, amivel szétzúzza a török nemzetbiztonságot!
Szerintem azért volt információja arról (személyiségelemzés), hogy Erdogan valószínűleg hogyan fog elszámolni, ha sikerül levernie a puccsot
Mi több; elemzés sem kellett hozzá:
Csak meg kell nézni, hogyan szokták végezni szerte a világon a sikertelen hatalomátvétel résztvevői.
Vagy elég csak visszanézni, hogyan gyengült meg a Vörös Hadsereg a sztálini tisztogatás eredményeképp.
Így utólag;) számítható volt, hogy a török hadsereget évekre kipipálhatja magának Putyin.
Még az kellett volna neki, hogy a törökök még komolyabban beleavatkozzanak a szíriai konfliktusba. Minőségi fegyverekkel jól felszerelt haderő...NATO tagállam...ajjaj...
Putyinék kaptak a lehetőségen.
Szerintem.

al-Jarniat, Rakkától é-ny-ra, az SDF visszavette az IÁ-tól.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szerintem azért volt információja arról (személyiségelemzés), hogy Erdogan valószínűleg hogyan fog elszámolni, ha sikerül levernie a puccsot
Csak meg kell nézni, hogyan szokták végezni szerte a világon a sikertelen hatalomátvétel résztvevői.
Vagy elég csak visszanézni, hogyan gyengült meg a Vörös Hadsereg a sztálini tisztogatás eredményeképp.
Így utólag;) számítható volt, hogy a török hadsereget évekre kipipálhatja magának Putyin.
Még az kellett volna neki, hogy a törökök még komolyabban beleavatkozzanak a szíriai konfliktusba. Minőségi fegyverekkel jól felszerelt haderő...NATO tagállam...ajjaj...
Szerintem.

Putyin az Putyin ők sakkoznak. Ez mennyivel jobb nekik mint ha a lelőtt gépük után szétkaptak volna egy török légibázist.

Szerintem.

Dehogy volt kiszámítható. Mindenki arra számított, hogy néhány tábornok belebukik és börtönbe megy a közkatonák kegyelmet kapnak és az állam növeli a kontrollt a hadsereg felett. Az, hogy tízezreket letartóztatnak, kirúgnak olyan eszelős gondolat volt közvetlenül a puccs leverése után is, hogy döbbenet volt nézni, amikor ez az őrület elkezdődött.

Putyin a készülő puccsról szóló hírszerzési információk megosztásával diplomáciai/politikai téren várt kisebb fordulatot, egy lehetséges enyhülést a viszonyban.

Ez is egy kurd reklámfilm, de nem a képedbe hazudunk sorozatból.

• Tetszik
Reactions: zeal
al-Jarniat, Rakkától é-ny-ra, az SDF visszavette az IÁ-tól.
Valaki szír, orosz, török részről ugyan beszéljen már a kurdokkal, hogy kell ezt csinálni.
Vagy kértek Asterxtől varázsitalt?
Egyedül ők haladnak, mint kés a vajban és NEM FOGLALJÁK VISSZA tőlük a területeket.

• Tetszik
Reactions: dragonette
Dehogy volt kiszámítható. Mindenki arra számított, hogy néhány tábornok belebukik és börtönbe megy a közkatonák kegyelmet kapnak és az állam növeli a kontrollt a hadsereg felett. Az, hogy tízezreket letartóztatnak, kirúgnak olyan eszelős gondolat volt közvetlenül a puccs leverése után is, hogy döbbenet volt nézni, amikor ez az őrület elkezdődött.

Putyin a készülő puccsról szóló hírszerzési információk megosztásával diplomáciai/politikai téren várt kisebb fordulatot, egy lehetséges enyhülést a viszonyban.
Lehet, hogy tényleg csak ez volt benne.
De nem véletlenül tettem be a személyiségelemzést, meg a példát.

A Poljuska kurd verziója egy kurd járműben, Rakkánál.

• Tetszik
Reactions: karpatalja
A kurdok precíziós fegyverekkel kapnak CAS-t. Amely CAS-t élő adatok alapján, a cirkáló drónokról élőben közvetített felvételek alapján irányítják a célpontokra közvetlenül. Kis számú amerikai elitkatona is segíti a harcukat a kritikus pontokon. Könnyűfegyverzettel harcolnak, lényegében gerillataktikát is alkalmaznak, igen mozgékonyak, tulajdonképpen ugyanazt csinálják, mint a szíriai lázadók a kormányerők ellen: nagy számú páncéltörő fegyver, rajtaütések, egy-egy kritikus pontra koncentrált támadások. Jobb a moráljuk, legalább olyan jó, mint az ISIS-é. Én így látom.

Lehet, hogy tényleg csak ez volt benne.
De nem véletlenül tettem be a személyiségelemzést, meg a példát.

Még az erdogani Törökországban sem egy emberen múlik. Teljes joggal lehetett előre feltételezni, hogy a józan ész, a rendszerhű politikai és katonai tanácsadók minden komolyabb leszámolást a közkegyelem irányába térítenek el a nemzetbiztonsági érdekek miatt. Hogy nem így történt az döbbenetes.