[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Szír VM videoja :

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem valószínű mert a Szu-24-en a vezérsík előtt van a szárny, akkor az is sérült volna, ráadásul a lemezek egy része előre, más része hátrafelé áll ki a vezérsíkból. Ez inkább valami távolabbi robbanás után pörögve érkező nagyobb méretű repeszeknek a műve lehet szerintem, vagy gurulás közben durrdefektes főfutókerék is csinál ilyen ronda munkát.
Világos ez azért :) de pl. egy hibás bomba oldás talán pont hasonlót művelhet.

2017. december 21. müholdképek a Hmeimim légibázisról.
Nézzük mit látunk: 10 Szu-24М/M2, 5 Szu-25SzM, 4 Szu-30SzM, 6 Szu-34 és 4 Szu-35Sz

Putyin december 11-én jelentette be a részletes csapatkivonásokat.
Nézzük mi volt a Hmeimim légibázison dcember 11. előtt:
8 Szu-24М/M2, 4 Szu-25SzМ, 2 Szu-30SzМ, 14 Szu-34, 4 Szu-35Sz és 3 MiG-29SzMT

Tehát december 11 után kivontak 3 MiG-29SzM-t, 8 Szu-34-est, 1 An-72-őt és egy A-50U-t.

OsIK2wT2P6E.jpg

AcS0MxhATKY.jpg

YO540-ljFLE.jpg
Ezek ott mik? Valami donor gépek? Olyan mint két Szu-24 törzs.....

26220577_568664300144505_1575072554222190175_o.jpg

• Tetszik
Reactions: fishbed
Földmunkát vállalunk....
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Volt egy gépkatasztrófa, ami felszállás során történt, annak lehet a maradványa. A másik meg talán donnorgép.
Igen így van és arra is gondoltam. Másik dolog ami feltünt, hogy Szu-24-seket nem visznek vissza Oo-ba, hanem hoznak, ami arra utal, hogy tán ott maradnak végleg Szíriában -legalábbis az üzemidejük végéig. (amúgy is cserélik a Szu-24M/M2 gépeket Szu-34-re)

Ezek ott mik? Valami donor gépek? Olyan mint két Szu-24 törzs.....

26220577_568664300144505_1575072554222190175_o.jpg

Igen, Szu-24 maradványok.

És miért nincs árnyékuk? (Összevetve a mellettük lévő Sz-24-el, vagy a többi géppel, fával, épülettel, járművel) Olyan, mintha nem lenne érdemi magasságuk.
Ráadásul a baloldali hátsó része olyan, mintha vékony vonalak (például fékernyő zsinórjai) egy ponton kereszteznék egymást és nem géptörzsnek tűnik.
Pilótafülkének sem látom nyomát.

Ilyen, amikor egy másik Szu-24 áll ott (novemberi kép):
4976255_original.jpg

És miért nincs árnyékuk? (Összevetve a mellettük lévő Sz-24-el, vagy a többi géppel, fával, épülettel, járművel) Olyan, mintha nem lenne érdemi magasságuk.
Ráadásul a baloldali hátsó része olyan, mintha vékony vonalak (például fékernyő zsinórjai) egy ponton kereszteznék egymást és nem géptörzsnek tűnik.
Pilótafülkének sem látom nyomát.

Ilyen, amikor egy másik Szu-24 áll ott (novemberi kép):
4976255_original.jpg
Balra lent a facsoport beárnyékolja az egészet az ép gépig.Egyébként a többivel egyet értek nekem se igazán géptörzsnek látszanak..Szerintem roncsokat nem ilyen frekventált hasznosítható helyen gyűjtenek morálisan se jó ötlet ha a pilóták felszállás előtt a halott társaik roncsát nézik naponta.
Persze fordítva is igaz,hogy "így jársz pajtás ha sok este a vodka..."

Balra lent a facsoport beárnyékolja az egészet az ép gépig.Egyébként a többivel egyet értek nekem se igazán géptörzsnek látszanak..Szerintem roncsokat nem ilyen frekventált hasznosítható helyen gyűjtenek morálisan se jó ötlet ha a pilóták felszállás előtt a halott társaik roncsát nézik naponta.
Persze fordítva is igaz,hogy "így jársz pajtás ha sok este a vodka..."

A baloldalit még elfedi a fák árnyéka, de a jobboldalin csak annyival lóg túl, hogy ha normál magassága lenne, akkor a fák árnyékának kontúrjából ki kellene, hogy lógjon a géptörzs árnyéka. Ott van mellette az egyben lévő Szu-24. Annak az árnyékát rajzold hozzá képzeletben!

Amúgy nem tudom mikor volt az a Szu-24 túlfutás, de novemberben még egy épp gép állt ott. Tehát egy hónap alatt szerváltak volna két Szu-24 roncsot és oda állítják az épp gépek mellé?

Azt sem hiszem, hogy technikai kannibalizmusra szorulnának és donorként kellene roncsokat használniuk, mert nincs alkatrész. Ez nem a magyar a légierő a Mig-29 korszakban.

Igen így van és arra is gondoltam. Másik dolog ami feltünt, hogy Szu-24-seket nem visznek vissza Oo-ba, hanem hoznak, ami arra utal, hogy tán ott maradnak végleg Szíriában -legalábbis az üzemidejük végéig. (amúgy is cserélik a Szu-24M/M2 gépeket Szu-34-re)
Ez lesz az boki.
A gépek sincsenek összetörve. Inkább csak le vannak szerelve a szárnyak javítás miatt