[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
681
2 086
93
Barátnőm fordítgatott belőle. A jelentés és a fotók forrása az OIAC US, Amerikai Iráni közösség szervezete. Nem tudom hogy kerülhettek Douma közelébe, pláne ha Amerikában élnek. Azt is állítják hogy Szíria nem semmisítette meg az összes vegyi fegyverét. Ez akár igaz is lehet hiszen a lázadók kezén maradhatott az általuk kontrollált területeken. De akkor ez egy tudatos csúsztatás, nem is kicsi. Más forrást nem nevez meg a doksi, csupán analizálják a képeket hogy fulladásos tünetek vannak rajtuk. Még dolgozunk rajta.
Még egy ide a Francia jelentéshez: egy Non government organization adta az infokat a Francia kormánynak, nevük: Syrian American medical society and union of medical care and relief organization. Újabb USA szervezet.
 
S

speziale

Guest
DawGQIGW0AAoom1.jpg:large

Tekintetbe véve, hogy az USA szerint támadtak 2 olyan célpontot, amit az oroszok szerint nem, így elég könnyen kideríthető, hogy ki kamuzik...
Vagy másik oldalról nézve..tekintetbe véve, hogy az oroszok szerint egy célt sem támadtak 32/34 (103/105-71) darabnál többel, így ha az oroszok által megjelölt célok közül bármelyiken van találat Barzah-on kívül, akkor az USA kamuzhat...
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 875
113
Sztem hazai fogyasztásra szól, gondolom orosz média tele lehet a "több mint kétharmadát lelőtték az orosz rakéták" hírekkel.

Azt mégsem mondhatja a Kreml tévé a muzsikoknak: "keménykedtem, de nem jött be...."
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Csak nézzetek a szemeteken ennyi :)
Barzah- 76 találat ???????
alatta Shinsar raktárak 22találat???
és végül a bunkerek 7db. legyen csak,hogy ne mondjanak orosz ügynöknek... bár látni szart sem lehet a hivatalos vackon a jelektől.
Mindegy milyen oldalról közelítitek akár politikai akár stratégiai/hadászati ez abszurd így ebben a formában.
Davv49fXcAUQj6c.jpg

Davv485XUAAi2ZR.jpg
Davv49fXcAUQj6c.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: melampo

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Orosz újságíró eljutott Dumert katonai reptérre... Ez a Buk-ok parancsnok állítólag kivédte mind a 12 támadó rakétát. Látszólag nincsenek találatok, gépek üzemelnek,



inx960x640.jpg
wx1080.jpg
wx1080.jpg
wx1080.jpg
wx1080.jpg
egymaga azzal egy db szarral!? na az ilyen bar... nem kéne túltolni az egyébként is nyerő témát o_O
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 828
47 219
113
Sztem hazai fogyasztásra szól, gondolom orosz média tele lehet a "több mint kétharmadát lelőtték az orosz rakéták" hírekkel.

Azt mégsem mondhatja a Kreml tévé a muzsikoknak: "keménykedtem, de nem jött be...."
Persze hogy nem mondhatja, ilyet nem mondhat az amcsi sem. Egyébként az orosz rakáták a hivatalos hírek szerint nem lőttek le semmit, a Szír szovjet eredetű cuccok értek el a Szírek szerint kb. 70%-os elfogást, az US szerint meg 0-át.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 401
8 661
113
Történt azóta valami? Valamiket láttam hogy robbanások voltak egy szíriai bázison, ahol Irániak vannak....
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Miért egy? .... ott a képeken legalább két egység van, de meg ki tudja mennyi van ott a sivatagban szétszórva .....
JÓ JÓ visszaszívom látom már ,hogy parancsnok. Hirtelen a szalonnás szájú dagira gondoltam a bal háttérben :) Kicsit szenzációhajhásznak tűnt így elsőre de legyen.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Miért?
Azt olvastam hogy Izrael bombázott, csak nem valami megbízható forrásból, gondoltam megkérdezem.. itt amúgy is reggel óta csak az megy hogy lelőtték-nem lőtték le...
Hát mert Izrael tényleg rakétatámadást intézett Irániak ellen szíriában de annak már vagy egy hete :)
Viszont 3napja a III:Wh. lebegett itt a fórumon meg úgy a való világban is.
Persze bohózatba fulladt mert színház az egész világ :)
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55