[BIZTPOL] Szíriai helyzet

@Capslock
Itt olvashatsz az aktuális R-77 hírrol(RVV-SD)
http://htka.hu/kozosseg/discussion/48431/orosz-levego-levego-raketak/p1

<blockquote rel="ulippo">Az orosz bombázók 20-ból 19-szer nem az ISIS-t lövik, hanem civileket és az Aszad-rezsim ellenzékét.
http://index.hu/kulfold/2015/10/03/lebuktattak_a_britek_az_oroszokat_20-bol_19-szer_nem_az_isis-t_lovik/</blockq
ULIPPO !!! Őrülj neki hogy az Oroszok elkezdték bombázni az ISIS-t.Amit a Brittek vagy az Amerikaiak mondanak azzal ne foglalkozzál az dezinfo !!!

ulippo

És akkor mi van?Egy szóval sem mondták,hogy csak az ISIS-t fogják támadni.Nekik mindenki ellenség aki Asszad ellen van ezen kívül Asszad csapatait a felkelők szorongatják közvetlen nem az ISIS.

Latakia:
1027896474.jpg

1027897185.jpg

1027897997.jpg

1027897604.jpg

1027897288.jpg

1027925671.jpg

1027925574.jpg

Az orosz bombázók 20-ból 19-szer nem az ISIS-t lövik, hanem civileket és az Aszad-rezsim ellenzékét.
http://index.hu/kulfold/2015/10/03/lebuktattak_a_britek_az_oroszokat_20-bol_19-szer_nem_az_isis-t_lovik/

És a dicsőséges szaúdi légierő és az USAF meg a törökök kiket bombáznak, az neked nem probléma?! Ha a szaúdiak szétbombáznak egy esküvői tömeget, az amerikaiak egy kórházat, a törökök meg az ISIS ellen harcoló kurdokat, az téged nem zavar???!!!
MÁR MEGINT AZ A ROHADT KETTŐS MÉRCE, vagy az én bombám a kórházra esve is jobb helyre esik, mint a más bombája, ha földalatti bunkerre esik is?!

<blockquote rel="Montezuma">Na megint egy újabb szakértő. Mesélj már ezekről a szar rakétákról, amelyeket az elmúlt 15-20 évben egy jottányit sem fejlesztettek szerinted. :O

Mert te mennyivel vagy szakértőbb? Én csak arra mertem tenni egy utalást, hogy ezekkel a rakétákkal semmilyen légigyőzelmet sem értek el senki ellen. Az R-27 pedig még az eritrea-etióp Mig29 vs Szu-27 házimeccsen is full eredménytelen volt. Sorold már fel, hogy hány F-akárhány gépet lőttek le velük. Akkor miért is pont a Raptor ellen válnának világverővé?</blockquote>

Nem is szoktam soha fikázni senki technikáját.

A csúcstechnikás haverjaid meg épp a minap hajtottak végre létszámleépítést az afgán egészségügyben, gondolom az afgán kormány kérésére.

Annyira lelkesedtek egy Raptor-Szuhoj meccsért, csak nehogy összejöjjön és a végén magatok alá hugyozzatok majd a légópincében az uccsó negyed órában.

Komolyan azt gondoljátok, hogy ez a pár szar amerikai vagy ruszki gép számít bármit is – nézz már rá a Jueszéjre, a NATO-ra meg Izraelre: odament mutatóba néhány Szuhoj a fél világ meg premier plán nézi a csúcsgórétok lankadt farkát, miközben egymás után esnek hasra Putyin irodájának küszöbén a nagy tülekedésben a US szövetségesei.

Nektek ebből még mindig semmi nem ment át, mi? Sebaj, ami késik nem múlik.

<blockquote rel="Capslock"><blockquote rel="Montezuma">Na megint egy újabb szakértő. Mesélj már ezekről a szar rakétákról, amelyeket az elmúlt 15-20 évben egy jottányit sem fejlesztettek szerinted. :O

Mert te mennyivel vagy szakértőbb? Én csak arra mertem tenni egy utalást, hogy ezekkel a rakétákkal semmilyen légigyőzelmet sem értek el senki ellen. Az R-27 pedig még az eritrea-etióp Mig29 vs Szu-27 házimeccsen is full eredménytelen volt. Sorold már fel, hogy hány F-akárhány gépet lőttek le velük. Akkor miért is pont a Raptor ellen válnának világverővé?</blockquote>

Nem is szoktam soha fikázni senki technikáját.

A csúcstechnikás haverjaid meg épp a minap hajtottak végre létszámleépítést az afgán egészségügyben, gondolom az afgán kormány kérésére.

Annyira lelkesedtek egy Raptor-Szuhoj meccsért, csak nehogy összejöjjön és a végén magatok alá hugyozzatok majd a légópincében az uccsó negyed órában.

Komolyan azt gondoljátok, hogy ez a pár szar amerikai vagy ruszki gép számít bármit is – nézz már rá a Jueszéjre, a NATO-ra meg Izraelre: odament mutatóba néhány Szuhoj a fél világ meg premier plán nézi a csúcsgórétok lankadt farkát, miközben egymás után esnek hasra Putyin irodájának küszöbén a nagy tülekedésben a US szövetségesei.

Nektek ebből még mindig semmi nem ment át, mi? Sebaj, ami késik nem múlik.

</blockquote>

Montezuma, lazíts, szombat este van és békesség. A dolgokat viszont ne keverd össze:
- Az amerikaiak nem a "haverjaim", az én "haverjaim" a svédek, itt élek köztük, a nevemhez feltett címer is svéd felségjel.
- Ettől függetlenül az amerikai haditechnikát fejlettnek tartom, és ez akkor is áll, ha az USA politikájával nem értek egyet.
- A szír háborúban szerintem az orosz verzió a jobb, és Aszad a kisebbig rossz, mert ő legalább nem iszlám alapú diktátor, az összes többi ilyen-olyan milicia pedig átláthatatlan.
- Ki mondta neked, hogy Szu-30 vs Raptor harcot akarok látni? Annyit írtam, hogy a Szu-30 látható rakétafegyverzete(nek korábbi változatai?) korábban teljes csődnek bizonyultak. Ezt ha gondolod, cáfold meg, sorold fel a nevezett rakéták légiharc győzelmeit. Az esetleges új R-27 verziók csodafegyver reményei nem hatnak meg.
- Sima netes hírolvasó orvosinformatikus vagyok, hidd el, ha az oroszok összemennek az amerikaiakkal, az nem miattam lesz. Az én csúcsgórém egy svéd nő, biztosan nem lankadt a fasza, hogy téged idézzelek, mert nincs is neki. A soraidból lejövő fölösleges és értelmetlen indulatot nem értem, akármit fogyasztasz, hagyd abba.

Ismét elnézésedet kérem, nem Rád vagyok dühös.
A svédeket kedvelem.
Itt az ideje, hogy kitiltsam magam egy kis időre, mert a türelmem sokszor a végét járja és udvariatlanná válok ez pedig nem jó sem nekem, sem az oldalnak.

Aleppoi civilek az orosz terrorbombázás ellen. Arra kérik Putyint, hogy ne őket bombázza, hanem az Iszlám Államot.
https://www.youtube.com/watch?v=MEifo0GdB_0

Terrorbombázás.Atya világ mondd,hogy ezt te sem hiszed el.
Mert ja elhiszed akkor nagyon nagy a baj.

Az orosz okosbombákról jut eszembe:
Amikor az usa Irakban és Afganisztánban parádézott akkor ezek az eszközök még nagyon drágák voltak. Nagyságrendileg 10 ezres összegek - dollárokban számolva. Az évek alatt fejlődött a technika, a világon rengeteg mérnök dolgozott a helymeghatározáson, nyílt forráskódú hardverek, mikrochipek jelentek meg. Az usa fegyvereinek ára valahogy mégsem követte ezt a változást. (Khmm...!) Mivel senki sem támogatta őket a földről ezért százezres számban kellett a saját katonáikat bevetni és olaj sem volt a közelben. Vagyis összegezve: rohadt sokba került a háborúzgatás, de sokat nem értek el vele - csak eladósodtak annyira, hogy ma már bele sem tudnának fogni egy nagyobb háborúba.
Ezzel szemben az oroszok néhány tucat repülővel bombáznak csak. Nem extrém költség, de a médiában a visszhangja sokszorosa. A harcoló földi egységeket a sok éve harcoló, tapasztalt, helyismerettel rendelkező és a saját országát védő egységek adják. Olaj/kerozin még mindig van - gombokért. Vagyis összegezve: nagyon kis befektetéssel nagyon nagyot kaszálhatnak az oroszok. Persze csak ha sikerül pár hónap alatt - még az usa választások előtt - lerendezni az egészet. Ja igen, a bombák. A szu raktárban porosodó bombáit felfejleszteni okosra ma is tízezrekbe kerül, még ha magadnak csinálod is, de forintban számolva. :)