[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 658
113
erről tudni valamit?

http://infopolk.ru/1/E/2015/11/26/srochno-ubit-turkomanskij-general-kotoryj-koordiniroval-specoperaciyu-po-unichtozheniyu-su-24/#b1674fe6-ee25-6904-b07b-7fb63e01cc03

Még tegnap jelentek meg errol hírek. Ma reggel szegcsab ki is rakta a képét....
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Latakiában lövik az orosz légibázist.
CUvibPJWoAEziEx.jpg

Tényleg!!!??? Neten még találsz sok ilyen képet....Ne spórolj!
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 466
19 050
113
"Törökországhoz számolják hozzá a NATO-t és az egész megfordul."

Ej uli tesó ne legyél már ennyire butus nem kell oda NATO hogy megforduljon .
Elég csak közelebbről megvizsgálni a két ország vadászgépeit és el is dőlt .
Nógrádinál is lestem mikor azt mondta hogy az oroszok létszámföléynben vannak az ukránokkal szemben.
Hát szerintem inkább minőség van már mintsem mennyiség meg gondolom azt is helyeznék előnybe a ruszkik.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 121
7 042
113
Törökországhoz számolják hozzá a NATO-t és az egész megfordul.

Úgy érted, hogy a NATO-t minusz a Görögöket (mert biztosan nem fognak egy töltényt sem áldozni a Törökökért), meg még azokat, akik nem akarnak harcolni (van pár ország, akik csak azért vannak a NATO-ban, mert majd a falka megvéd).
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 029
113
Orosz bombázók által kibombázott család Idlibben.
XBIkTTDknUQRbpeD.jpg

Figyelj már te kisokos. Hány éve is folyik a háború Afganisztánban, Irakban, Szíriában, és észak-Afrikában? Eddig miért nem sajnáltad a kibombázott embereket és a tönkretett életeket??!! Vagy azt a nyugat csinálta, azok akkor megérdemelték, úgy kell nekik, ezt meg az oroszok csinálták, akkor jaj szegények, és PFÚJJJ le vele, aki csinálta??!! Nem szégyelled magad, nincs egy kis lelkiismeret-furdalásod?? Tudom, nincs, azt se tudod hogy mi az...
 
T

Törölt tag 1526

Guest
<blockquote rel="ulippo">

Törökországhoz számolják hozzá a NATO-t és az egész megfordul.

Úgy érted, hogy a NATO-t minusz a Görögöket (mert biztosan nem fognak egy töltényt sem áldozni a Törökökért), meg még azokat, akik nem akarnak harcolni (van pár ország, akik csak azért vannak a NATO-ban, mert majd a falka megvéd).
</blockquote>

Ezek az országok (mi is) csak kerekítési hibát jelentenek a NATO mutatóiban. Bőven elég Törökországhoz számolni az USA, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, és Olaszország erejét és máris érthető miért nem ütöttek vissza.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 697
113
Ez a térkép ugyan nem friss, de Szíria északi határán nincs érdemi változás hónapok óta.
Syria-2-Nov-2015-interactive-1024x809.jpg


Jól látható, hogy az Eufrátesz folyótól keletre a szíriai kurdok, a YPG az úr, nyugaton is van egy kurd terület, közöttük meg a Nuszra és az IÁ. A kurdok mindkét oldalról megpróbáltak már betörni erre a részre, de mindig(!) török csapások állították meg őket. A nem kurd szakaszon 2 nagyobb határváros van, keleten Jarabulus, az IÁ kezén, nyugaton Azaz, a Nuszra kezén. Ez az a sáv ahol a törökök repüléstilalmi övezetet szeretnének, meg itt építenének százezres menekült tábort eu pénzből, meg egyáltalán: bármit, csak kurd kézre ne kerüljön. Itt áramlik az olaj, a fegyver, a terroristák, stb. oda-vissza.

Eddig sem értettem, miért nem bombázták az oroszok <b>SE</b> ezt a sávot. Ma elkezdődött.
Elég kézenfekvőnek tűnik, volt itt valami háttér megállapodás. A törökök viszont az orosz gép lelövésével kihúzták a gyufát, ez a megállapodás már nem él.
Ezt jelzi Azaz bombázása. Kíváncsi vagyok, Jarabulusra mikor kerül sor.
 

eevil

Active Member
2015. július 3.
240
70
28
Törökországhoz számolják hozzá a NATO-t és az egész megfordul.
Nem feltétlenül az egészet.

Ez után a török húzás után még a szövetség megszűnését, vagy szétszakadását is el tudom képzelni. Ha Törökország továbbra is játssza az dzsihadista "skincheatert" a NATO-ban legalábbis...

Nem kövér eshetőség, de eshetőség. Nagyjából annyira, mint nyílt háború, amit az összehasonlítás sugall.
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
<blockquote rel="imike"><blockquote rel="ulippo">

Törökországhoz számolják hozzá a NATO-t és az egész megfordul.

Úgy érted, hogy a NATO-t minusz a Görögöket (mert biztosan nem fognak egy töltényt sem áldozni a Törökökért), meg még azokat, akik nem akarnak harcolni (van pár ország, akik csak azért vannak a NATO-ban, mert majd a falka megvéd).
</blockquote>

Ezek az országok (mi is) csak kerekítési hibát jelentenek a NATO mutatóiban. Bőven elég Törökországhoz számolni az USA, Kanada, Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, és Olaszország erejét és máris érthető miért nem ütöttek vissza.</blockquote>

Ezek az EU orszagokat ne szamold sehova, az EU orszagoknak ez az ujabb front most a legkevesbe sem hianyzik. Az USA a Krim es az ukran belhaboru kapcsan is probalta hergelni az EU-t, ott sem sikerult, itt meg meg annyira se fog. Az ukran törtenet sokkal keplekenyebb volt, ki az agresszor, ki az aldozat, kinek lopjak az orszagat, stb, itt viszont tisztan latszik, hogy a törökök a hunyok, nem is sietett senki azonnali vedelmukre.
Az ötös cikkelyt pedig könnyen le lehet tudni azzal, hogy az agressziot nyiltan a törökök inditottak az oroszok ellen, tehat nem vedekezö jellegu a törtenet. Ezutan ha meg valoban elökerul, hogy a törökök az IS egyik fö tamasza, meg az olajbeveteleik forrasa, akkor elegge megfagyhat körulöttuk a levegö. A kinai legvedelmi raketak provokativ török vasarlasi szandeka mar amugy is utött egy nagyot a törökök megitelesen, gondolom, ezt a geplelövest se pezsgövel unnepeltek Brusszelben.
 

Montezuma

Active Member
2010. április 23.
2 843
33
38
http://mno.hu/kulfold/erdogan-putyineknak-bizonyitsatok-be-1316006
Erdogan jelezte, hogy az oroszok először is bizonyítsák be, hogy ők az IÁ olajvásárlói, majd ezután közölte, hogy különben is Asszad veszi az olajat az Iszlám Állattól, az az Asszad, akit egyébként Moszkva támogat. Egyébként meg nem kér bocsánatot senkitől a repülőgép lelövéséért.
Ha Erdogan hazudik, akkor a színvonal 48 óra alatt elérte az átlag középső csoportos szintet, ha pedig az igazat mondja, akkor a végén még kiderül, hogy az Iszlám Állat egy olyan qurva, aki a csapatból már mindenkinek megvolt.

http://www.atv.hu/kulfold/20151126-cameron-az-amerikaiaknal-is-pontosabb-csapasokra-lennenk-kepesek-sziriaban
A következő arc a török után a brit volt, akik szerint – mint a cikk címe is sugallja – olyan tutik a precíziós csapásmérésben, hogy az USA is csak leshet, egyébként meg szeretnének ők is beakasztani a csadoros menyecskének a forró szír homokban.

Valamit tudhat ez az Iszlám Állat.
Készül a nagy gruppen, lesz itt mindenkinek minden, főleg sz.pás, némi ny.lás és végül egy giga ráb.szás. Ez ám a globál gruppi.

<b>Roni:</b>
„Hát szerintem inkább minőség van már mintsem mennyiség meg gondolom azt is helyeznék előnybe a ruszkik.”
Pont úgy, mint a Krím és Szíria esetében, mi?
Egyébként a török haderőn belül mekkora a valóban hadra fogható technika százalékosan?
Ezt csak azért kérdezem, mert az európai NATO államok esetében egyre szarabb a képlet, ami pedig az ukrán haderőről kiderült, az tényleg a non plus ultra.
A török haderő valóban évtizedek óta nem képes leszámolni házon belül a kurdokkal, ellenben az oroszok és Kína azért belátható időn belül rendezte a csecsenektől elkezdve az ujgurokig a kérdést.
Emberanyag minőség - csak jelzem, Szaúd-Arábia a high-tech fegyvereivel képtelen a mai napig érdemi előrelépést elérni a jemeni háborúban is, sőt.

<b>Uli: </b>
NATO.
Jól hangzik, de mesélj már arról, hogy az USA nélkül a maradék európai haderők a lekopasztott létszámaikkal és a leépített hadseregeikkel mit érnének egy európai hadszíntéren kitörő háborúban az oroszok ellen? Vagy hirtelen behívod az összes nyugdíjast meg az elpuhult, okostelefokat buzergáló metroszexuális nyálgépet és kiküldöd őket a Donig?
Várjá’ má’, a Donig el se jutnátok, mert félúton már befigyelne egy tisztességes adag taktikai bogyó, ha a mai orosz haderő konvencionális parittyáival nem tudná megállítani a félelmetes európai hadoszlopokat.

Ez inkább egy Muppeth-show lesz, nem is Monthy Python, max. Monti-pitonja. :D

Komolyan fiúk, szerintetek a mai Európa mennyire alkalmas egy nagy háború sikeres megvívására a ruszkik ellen? Segítek: az USA nélkül semennyire. Az USA-val a hátunk mögött meg tudjátok, hogy garantáltan milyen háború jönne, ugye?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 876
113
https://www.rt.com/news/323538-turkey-convoy-syria-attack/

"A Turkish convoy, which according to some reports was transporting weapons to terrorist organizations, has been hit by apparent airstrikes in northwestern Syria. Turkish media and the IHH say the trucks were transporting humanitarian aid to refugees in Azaz. However, the Turkish Cumhuriyet newspaper cited sources close to the Syrian government saying the convoy was delivering weapons to terrorist organizations."

Tetszettek volna rá Vörös félhold jelet tenni vagy Unicef-et. Így viszont a takarók alatt azt visznek amit akarnak a terroristáknak. Azoknak is csak enni kell valamit.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Mindenki fegyelmébe ajánlok ezt a videót.....Ullipo, főleg neked is! Kis videó török humanitárius konvojról...... 1.28- tól ...Hoppa!!!!
Most már érthető, miért kussol már két napja Ankara?!
https://www.youtube.com/watch?v=TIyR6XKp2RQ
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 235
67 876
113
<blockquote rel="ulippo">Orosz bombázók által kibombázott család Idlibben.
XBIkTTDknUQRbpeD.jpg

Figyelj már te kisokos. Hány éve is folyik a háború Afganisztánban, Irakban, Szíriában, és észak-Afrikában? Eddig miért nem sajnáltad a kibombázott embereket és a tönkretett életeket??!! Vagy azt a nyugat csinálta, azok akkor megérdemelték, úgy kell nekik, ezt meg az oroszok csinálták, akkor jaj szegények, és PFÚJJJ le vele, aki csinálta??!! Nem szégyelled magad, nincs egy kis lelkiismeret-furdalásod?? Tudom, nincs, azt se tudod hogy mi az...</blockquote>

Biztos saját magukat lőtték mint ahogy azt az ukránok mondják.
 
A

altx

Guest
Komolyan fiúk, szerintetek a mai Európa mennyire alkalmas egy nagy háború sikeres megvívására a ruszkik ellen? Segítek: az USA nélkül semennyire. Az USA-val a hátunk mögött meg tudjátok, hogy garantáltan milyen háború jönne, ugye?

most biztosan hogy nehezen, de ha volna ido felkeszulni, meg stb..akkor mar lehetne beszelni arrol.

akor is ne nezuk le az europat, kulonosen azt hogy ugy osszefogva gazdasagilag meg tehnikailag erosebbek a ruszkiktol.

az hogy most az eus politika bekes, a politikusok meg liberalisak, es hogy tobbet koltenek a migransok etetesere mint fegyverre, az nem jelenti hogy egy pillanatba, amikor az egesz eu beszarik, nem kapjak osze magukat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 842
86 773
113
http://mno.hu/kulfold/erdogan-putyineknak-bizonyitsatok-be-1316006
Erdogan jelezte, hogy az oroszok először is bizonyítsák be, hogy ők az IÁ olajvásárlói, majd ezután közölte, hogy különben is Asszad veszi az olajat az Iszlám Állattól, az az Asszad, akit egyébként Moszkva támogat. Egyébként meg nem kér bocsánatot senkitől a repülőgép lelövéséért.
Ha Erdogan hazudik, akkor a színvonal 48 óra alatt elérte az átlag középső csoportos szintet, ha pedig az igazat mondja, akkor a végén még kiderül, hogy az Iszlám Állat egy olyan qurva, aki a csapatból már mindenkinek megvolt.

http://www.atv.hu/kulfold/20151126-cameron-az-amerikaiaknal-is-pontosabb-csapasokra-lennenk-kepesek-sziriaban
A következő arc a török után a brit volt, akik szerint – mint a cikk címe is sugallja – olyan tutik a precíziós csapásmérésben, hogy az USA is csak leshet, egyébként meg szeretnének ők is beakasztani a csadoros menyecskének a forró szír homokban.

Valamit tudhat ez az Iszlám Állat.
Készül a nagy gruppen, lesz itt mindenkinek minden, főleg sz.pás, némi ny.lás és végül egy giga ráb.szás. Ez ám a globál gruppi.

<b>Roni:</b>
„Hát szerintem inkább minőség van már mintsem mennyiség meg gondolom azt is helyeznék előnybe a ruszkik.”
Pont úgy, mint a Krím és Szíria esetében, mi?
Egyébként a török haderőn belül mekkora a valóban hadra fogható technika százalékosan?
Ezt csak azért kérdezem, mert az európai NATO államok esetében egyre szarabb a képlet, ami pedig az ukrán haderőről kiderült, az tényleg a non plus ultra.
A török haderő valóban évtizedek óta nem képes leszámolni házon belül a kurdokkal, ellenben az oroszok és Kína azért belátható időn belül rendezte a csecsenektől elkezdve az ujgurokig a kérdést.
Emberanyag minőség - csak jelzem, Szaúd-Arábia a high-tech fegyvereivel képtelen a mai napig érdemi előrelépést elérni a jemeni háborúban is, sőt.

<b>Uli: </b>
NATO.
Jól hangzik, de mesélj már arról, hogy az USA nélkül a maradék európai haderők a lekopasztott létszámaikkal és a leépített hadseregeikkel mit érnének egy európai hadszíntéren kitörő háborúban az oroszok ellen? Vagy hirtelen behívod az összes nyugdíjast meg az elpuhult, okostelefokat buzergáló metroszexuális nyálgépet és kiküldöd őket a Donig?
Várjá’ má’, a Donig el se jutnátok, mert félúton már befigyelne egy tisztességes adag taktikai bogyó, ha a mai orosz haderő konvencionális parittyáival nem tudná megállítani a félelmetes európai hadoszlopokat.

Ez inkább egy Muppeth-show lesz, nem is Monthy Python, max. Monti-pitonja. :D

Komolyan fiúk, szerintetek a mai Európa mennyire alkalmas egy nagy háború sikeres megvívására a ruszkik ellen? Segítek: az USA nélkül semennyire. Az USA-val a hátunk mögött meg tudjátok, hogy garantáltan milyen háború jönne, ugye?

Gondolkodjál már el, hogy az oroszok miért vennének olajat mástól, mikor a sajátjuk sem annyiért fogy, amennyiért! :)
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 658
113
Eddig sem értettem, miért nem bombázták az oroszok <b>SE</b> ezt a sávot. Ma elkezdődött.
Elég kézenfekvőnek tűnik, volt itt valami háttér megállapodás. A törökök viszont az orosz gép lelövésével kihúzták a gyufát, ez a megállapodás már nem él.
Ezt jelzi Azaz bombázása. Kíváncsi vagyok, Jarabulusra mikor kerül sor.

Azaz városát tegnapkezdték bombázni az oroszok. Lebombáztak isis olajat szállító torok konvojt.
Tegnap posztolva 4-5 video errol.
 

lgabo

Well-Known Member
2015. március 18.
998
810
93
<blockquote rel="Montezuma">http://mno.hu/kulfold/erdogan-putyineknak-bizonyitsatok-be-1316006
Erdogan jelezte, hogy az oroszok először is bizonyítsák be, hogy ők az IÁ olajvásárlói, majd ezután közölte, hogy különben is Asszad veszi az olajat az Iszlám Állattól, az az Asszad, akit egyébként Moszkva támogat. Egyébként meg nem kér bocsánatot senkitől a repülőgép lelövéséért.
Ha Erdogan hazudik, akkor a színvonal 48 óra alatt elérte az átlag középső csoportos szintet, ha pedig az igazat mondja, akkor a végén még kiderül, hogy az Iszlám Állat egy olyan qurva, aki a csapatból már mindenkinek megvolt.

http://www.atv.hu/kulfold/20151126-cameron-az-amerikaiaknal-is-pontosabb-csapasokra-lennenk-kepesek-sziriaban
A következő arc a török után a brit volt, akik szerint – mint a cikk címe is sugallja – olyan tutik a precíziós csapásmérésben, hogy az USA is csak leshet, egyébként meg szeretnének ők is beakasztani a csadoros menyecskének a forró szír homokban.

Valamit tudhat ez az Iszlám Állat.
Készül a nagy gruppen, lesz itt mindenkinek minden, főleg sz.pás, némi ny.lás és végül egy giga ráb.szás. Ez ám a globál gruppi.

<b>Roni:</b>
„Hát szerintem inkább minőség van már mintsem mennyiség meg gondolom azt is helyeznék előnybe a ruszkik.”
Pont úgy, mint a Krím és Szíria esetében, mi?
Egyébként a török haderőn belül mekkora a valóban hadra fogható technika százalékosan?
Ezt csak azért kérdezem, mert az európai NATO államok esetében egyre szarabb a képlet, ami pedig az ukrán haderőről kiderült, az tényleg a non plus ultra.
A török haderő valóban évtizedek óta nem képes leszámolni házon belül a kurdokkal, ellenben az oroszok és Kína azért belátható időn belül rendezte a csecsenektől elkezdve az ujgurokig a kérdést.
Emberanyag minőség - csak jelzem, Szaúd-Arábia a high-tech fegyvereivel képtelen a mai napig érdemi előrelépést elérni a jemeni háborúban is, sőt.

<b>Uli: </b>
NATO.
Jól hangzik, de mesélj már arról, hogy az USA nélkül a maradék európai haderők a lekopasztott létszámaikkal és a leépített hadseregeikkel mit érnének egy európai hadszíntéren kitörő háborúban az oroszok ellen? Vagy hirtelen behívod az összes nyugdíjast meg az elpuhult, okostelefokat buzergáló metroszexuális nyálgépet és kiküldöd őket a Donig?
Várjá’ má’, a Donig el se jutnátok, mert félúton már befigyelne egy tisztességes adag taktikai bogyó, ha a mai orosz haderő konvencionális parittyáival nem tudná megállítani a félelmetes európai hadoszlopokat.

Ez inkább egy Muppeth-show lesz, nem is Monthy Python, max. Monti-pitonja. :D

Komolyan fiúk, szerintetek a mai Európa mennyire alkalmas egy nagy háború sikeres megvívására a ruszkik ellen? Segítek: az USA nélkül semennyire. Az USA-val a hátunk mögött meg tudjátok, hogy garantáltan milyen háború jönne, ugye?

Gondolkodjál már el, hogy az oroszok miért vennének olajat mástól, mikor a sajátjuk sem annyiért fogy, amennyiért! :)</blockquote>

Mondjuk hogy más ne tudjon olcsón venni? Én tuti felvásárolnám vagy lebombáznám
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
Emberanyag minőség - csak jelzem, Szaúd-Arábia a high-tech fegyvereivel képtelen a mai napig érdemi előrelépést elérni a jemeni háborúban is, sőt.

Itt inkabb az a baj, hogy az ilyen muzulman fanatikus miliciak elleni keplekeny hadviselest, föleg a levegöböl, eddig meg senki se csinalta eredmenyesen, kezdve az oroszok afganisztani szereplesevel. Senki se gyözte le öket, se az USA (Afganisztan, Irak), se az oroszok (csecsenek), se Izrael nem bir a maga palesztinjeivel, hiaba a technika. Ironikus modon a szaudiak se mennek sokra a magukfajtaval.

Az oroszok se tudom, hogy fognak ebböl jol kiszallni, jöhet nekik egy ujabb Afganisztan kicsiben. Ott a pakisztani F-16-osok löttek le par arratevedö szovjet repulöt, most meg a törökök jatszak el ugyanazt a szerepet. Anno a nagy Szu se tudott semmit kezdeni Pakisztannal, se kiköpni, se lenyelni nem ment.