[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
10 041
18 722
113
Alagútban vannak a vademberek már, a légicsapások miatt.

http://www.bumm.sk/kulfold/2015/11/28/alagutakba-bujnak-a-terroristak-ezert-nem-tudjak-megtorni-oket
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 317
20 694
113
https://www.youtube.com/watch?v=Dee8s72vkz4

(meg a youtube panelen a jobb szélén még egy csomó felajánlott video....)

Radar ügyekben nem vagyok járatos, de az alkatrészeket nézegetve ez kb. a 80-as évek legelején készülhetett. Ezt a kondenzátorok alapján mondom, azok tűnnek a legfrissebbnek, a többi még korábbi lehet.
 

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
<blockquote rel="Capslock">Nem svéd minőség, a Szu-34 cockpitja gyorsan amortizálódik:

Igen, sajnos látszik, hogy a gumírozás nem volt valami időtálló. Amúgy valóban az egyik relatíve újnak tekinthető szériapéldány bal oldali kezelőpanelja látható.

Ha már proto Szu-34 cockpit.... Ehhez mit szólsz? :)

http://kepfeltoltes.hu/151128/SU-34_OLD_Cockpit_01_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
 

sixtee

Member
2015. március 22.
116
0
16
<blockquote rel="sixtee">Én csak rakétás sorkatona voltam....de azok a volhovok már sehol nincsenek...és így van...leírhatjuk mi is a kis dolgainkat:):):)

Akkor most csaj vagy, vagy nem vagy csaj? </blockquote>

Ti erősködtetek hogy az vagyok...direkt írtam h ki ne találjátok már hogy még ulival is prideoztam:):) de ti csak mondtátok...hát akkor legyen:D
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 268
26 203
113
Hát ez inkább orosz szinten a hetvenes évek eleje, közepe lehet.

sixtee szerintem pénzügyes, T irodás, vagy eü.-s lehetett, de biztos, hogy nem sorkatona.

A kecskeb@szók ha az ürgelyukban lapítanak, akkor onnan biztosan nem indítanak TOW páncéltörő, sem kézi légvédelmi rakétákat. Ha az utánpótlásukat szétrombolják, csak idő kérdése, hogy meddig bírják.

Úgy látom, hogy az oroszok elég tarka-barka összeállításban telepítenek minden féle RT és légvédelmi cuccot, valószínűleg tesztelnek is sok mindent. A maszkirovka meg ezerrel.
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 268
26 203
113
Csak egy észrevétel a képhez. Ezeket a barna sok érintkezős csatlakozókat akartam a TT vasút terepasztalomhoz felhasználni anno.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 657
113
A torokok novelték a fegyver és loszerszállításokat a terroristáknak. Az olcso illegális Isis olajért kuldik a fegyverszállítmányokat humanitárius segélynek álcázva.
http://www.reuters.com/article/2015/11/28/us-mideast-crisis-syria-turkey-idUSKBN0TH0KU20151128#VWR9RkTZ5HhUBGHP.97
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 003
113
Oroszországban 90 ezer torok munkavállaló és vállalkozó tartózkodik. A legnagyobb vállalkozók a torok építészeti cégek, amelyek hatalmas megrendelésekkel évi tobb milliárd USD rendelkeznek.

Recep Tayyip Erdogan, Törökország miniszterelnöke szomorúságának adott hangot a törökök által lelőtt orosz vadászgép miatt és azt kívánta, bárcsak ne történt volna meg soha, írja az AP hírügynökség.

Erdogan megszólalása picit már enyhébb a két nappal korábbihoz képest, amikor is Ankarában a CNN-nek úgy nyilatkozott, „valakiknek bocsánatot kéne kérnie, de azok a valakik nem mi vagyunk". Sőt, hozzátette, az oroszoknak kéne bocsánatot kérnie, amiért megsértették a légterüket. A török államfő azután nyilatkozta ezt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bocsánatkérésre szólította fel Törökországot az orosz Szu–24-es bombázó lelövése miatt.

Oroszország légvédelmi rakétákat (nem is akármilyeneket, emlékezzünk Izrael szirénázására az Antey 2500 miatt) telepít Szíria területére, hogy megvédje gépeit, számolt be a CNN. A lépés azért erős figyelmeztetés, mert sem az ISIS-nek, sem a lázadóknak nincs légi ereje, így a fegyverek <b>csak az európai, amerikai, vagy török erők ellen vethetőek be.</b>

És még hol vannak a konkrét igazán mélyen ülő, hosszú távra szóló gazdasági szankciók, az esetleges kurd kártya ...
 

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Nem svéd minőség, a Szu-34 cockpitja gyorsan amortizálódik:

http://kepfeltoltes.hu/view/151128/SU-34_Cockpit_Other_09_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Hagyjál a svéd minőséggel, Volvókat meg Scaniákat javítok és a műszerfaluk elporlik mintha homokból gyúrták volna. Napokig tudnék mesélni a híres svéd minőségről...
 

szegcsab

Well-Known Member
2015. január 25.
6 905
15 178
113
Aleppo, Jaish al-Nasr csoport :

https://www.youtube.com/watch?v=616hqomUsvI&feature=player_detailpage
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 657
113
Itt már boncolgatják a kurd kártyát az oroszok:)
https://www.youtube.com/watch?time_continue=133&v=c2iHoMDEBJQ
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
48 081
82 657
113
Isis harcigép. :)
S8915Ylpbr4.jpg

Bbqh8Xpm_rY.jpg
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 440
11 364
113
Napokkal ezelőtt írta egyik Tisztelt Fórumtársunk /csak nem jegyeztem meg, hogy ki és mikor/, hogy a szovjetek afganisztáni háborúja idején pakisztáni F-16 gépek szedegettek le szovjet harci gépeket, s akkor se történt semmi, a szovjetek lenyelték a dolgot.
Ugyan mit tudna tenni Putyin, mit tudnának/mernének tenni az oroszok a Szu-24 lelövésért cserébe?
Azóta már tudjuk a nyilvános intézkedéseket.
Remélem nagyjából pontosan emlékszem a lényegre.
Azért van egy "apró" különbség.
A kényes információk a net, a filléres és bármikor előkapható digitális képrögzítés, a közösségi hálók elterjedéséig rendkívül nehezen és esetlegesen juthattak a "nagyérdemű" tudomására.
Függetlenül kortól, korszaktól, rendszertől, kontinenstől és országtól.
Egy lelőtt szovjet/USA, etc./ harci gép (tengeralattjáró) elhunyt személyzetéről a hozzátartozói max. annyit tudtak meg, hogy szolgálatteljesítés közben elhunyt.
Aki meg valamennyire képben volt, az meg kapott egy "pofád befogtad" simogatást a buksijára, vagy ha nagyon gágogni szeretett volna, szintén elhunyt szolgálatteljesítés közben...
Mit izmozott volna szépszemöldökű Brezsnyev /Nixon/ egy pilótáért, meg egy rövid üzemidejű gépért?
Pont l.sz.rt., hogy eggyel kevesebb, vagy több.
Ma ez, amikor még profi kamera, meg optika sem kell /de volt!/ egy lelövés rögzítéshez, illetve megosztáshoz nó perc alatt, egyszerűen nem teheti meg Putyin /Obama/, hogy ne reagáljon.
Valahogy.

A kilencvenes években a HVG-ben /voltak benne jó cikkek, meg Marabu is ott volt a toppon/ volt egy írás a vélemény rovatban arról, hogy a demokráciák (-nak nevezett rendszerek) a média szerepének egyre fajsúlyosabbá válásával populista demokráciákká alakulnak.
Ahol is - ezt már én teszem hozzá - motyogó, beszélni, színészkedni, szerepelni nem tudó, de amúgy nagy államférfinak (és nőnek) alkalmas figurák egyszerűen esélytelenekké válnak a hatalom megszerzéséért és megtartásáért folytatott harcban.
Gondolom mindannyian fel tudunk sorolni mindkét kategóriában neveket...
Meg is lehet nézni, hogy mára mi is lett ennek a folyamatnak az eredménye.
Na, egy ilyenné alakult világban egy katonáért sem fogja kockáztatni népszerűségét egy politikus sem, de meghalhatnak akár milliók is, ha ez a hatalmát nem veszélyezteti.
Legyen szó a világ bármely országáról.