[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Syria: Russian choppers prepped before taking off for sorties from Hmeymim
https://www.youtube.com/watch?v=OQ7uNA2wbU0
 

kokusz

Member
2015. augusztus 23.
458
0
16
Boszorkányságért fejezett le egy nőt az Iszlám Állam Líbiában

A marokkói nőnek boszorkányság miatt csapták le a fejét, a kémkedéssel vádolt palesztin férfit pedig agyonlőtték, amiért állítólag információkat szivárogatott ki a iszlamisták fellegvárának számító Szírtéből – amely egyébként Moammer Kadhafi egykori diktátor szülővárosa. Szemtanúk arról is beszámoltak, hogy a kivégzéseket nyilvánosan hajtották végre, majd egy líbiai férfi kezét is levágták a terroristák, akit lopáson kaptak.

Az Iszlám Állam az utóbbi időkben egyre dinamikusabban terjeszkedik a totális káoszba zuhant és több részre szakadt Líbiában, ahol 2011 óta anarchikus állapotok uralkodnak. Az észak-afrikai országnak jelenleg két kormánya van, de csak egynek van nemzetközi elismertsége, de ez a gyengébb az erőviszonyokat tekintve. kárpátinfo.net
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
<blockquote rel="boki"><blockquote rel="eevil"><blockquote rel="Montezuma"><b>eevil</b>
A fekete doboz teljes nyilvánosságot kapott...
@Montezuma Tudom, le vagyok maradva... Bocs. Ha nyilvános, akkor hol hallgathatom meg a rögzített kommunikációt?
</blockquote>

Nyilvános jelen esetben azt jelenti, hogy az újságírók jelenlétében tortént a doboz felnyitása , kulfoldi szakembereket hívtak a dekódoláshoz....stb. Egyébként ez a fekete doboz csak a technikai paramétereket tartalmazza , de mivel eléggé megsérult az adatok kinyerése el fog húzódni....</blockquote>

Csak egy van belőle? Nem kettő kellene legyen a gépen, ráadásul az egyik legmaszívabb része a gépnek? Érdeke lehet az oroszoknak is, hogy ne derüljön ki merre járt a gép, még ha nem is repült be a törökökhöz. Mert akkor ok nélkül lelőttek a törökök egy orosz gépet és arra válaszolniuk kell. Márpedig ha most lövik szét az egész repteret ahonnan a török gép felszállt, akkor sokkal szarabbul néz ki mintha akkor reflexből megtették volna és a kötvekezmények is súlyosabbak lesznek. Max annyi lehetőségük marad, hogy az Irakban levő török csapatokat szarrábombázzák. </blockquote>



Szerintem porhintes az egesz. Meg akkor sem ernenek vele semmit ha tokeletes allapotban lenne. Ezek nem rogzitik a GPS GLONASS adatokat csak a repulogep parametereit es az inercialis rendszer adatait. ( fordulok ) azok meg nem olyan pontosak hogy erdemben el lehessen donteni hogy atment vagy nem.

Ezt az oroszok is tudtak elore igy jo volt eljatszani ezt a gesztust . Viszont ami biztos megvan az oroszoknak az a sajat radarfelveteluk az esetrol pontosan dokumentalva benne a torok F-16 sok repulese . Ha az F-16 pozicioi palyaja megvan akkor a sajat SZU-24 is megvan.

Valamiert megsem akarjak kiadni hanem csak rajzokat keszitgetnek pedig azonnal kiderulne hogy mi an helyzet es ugye lehetne vadolni hazugsaggal a torokoket.

Vajon miert ?
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
<blockquote rel="joker"><blockquote rel="Fennek"><blockquote rel="joker">... ráadásul az egyik legmaszívabb része a gépnek? ....
ne felejtsd el, hogy a gép felrobbant. Ha lenne robbanásellenes szuper fekete doboz, azzal pakolnák körbe a tankokat. :)

</blockquote>

A személyszállítók nagyrészénél is faszául egybemarad, ha az leesik, ott is van tűz meg sok sok G-s erőhatás. Ha egy repesz nem kapja telibe a rakétából, akkor semmivel sincs nagyobb fizikai- vagy hőterhelésnek kitéve, mint egy személyeszállítógép amikor lezuhan. Ráadásul ez a doboz kisebb, mint amiket a személyszállítóknál használnak, ugyanolyan anyag és falvastagság mellett emiatt masszívabb. Végül, de nem utolsó sorban ezeket arra tervezték, hogy amikor lezuhan a gép akkor ebből a miértekre és a hogyanokra a válaszokat ki lehessen szedni. Nem kizárható, hogy az oroszok eltűntetik a bizonyítékokat, ha az az érdekük. </blockquote>

A Szu-24 fekete doboza a gép farokrészénél van elhejezve. A torok rakéta pont a farokrészt-hajtomuvet találta el....
</blockquote>

Nekem a felvetel alapjan pontosan a gepkozep talalat jott le. Az az messze a vezersikoktol. Honnan ez az info a hajtomu talalatrol ?
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
<blockquote rel="joker">
Nem kizárható, hogy az oroszok eltűntetik a bizonyítékokat, ha az az érdekük.
Szerintem ha az lett volna az érdekük akkor meg sem találják.

</blockquote>

Es igy is tettek. Nem hoztak nyilvanossagra a sajat radarfelveteleiket !
 

eevil

Active Member
2015. július 3.
240
70
28
<blockquote rel="eevil"><blockquote rel="Montezuma"><b>eevil</b>
A fekete doboz teljes nyilvánosságot kapott...
@Montezuma Tudom, le vagyok maradva... Bocs. Ha nyilvános, akkor hol hallgathatom meg a rögzített kommunikációt?
</blockquote>

Nyilvános jelen esetben azt jelenti, hogy az újságírók jelenlétében tortént a doboz felnyitása , kulfoldi szakembereket hívtak a dekódoláshoz....stb. Egyébként ez a fekete doboz csak a technikai paramétereket tartalmazza , de mivel eléggé megsérult az adatok kinyerése el fog húzódni....</blockquote>

Kösz az infót! De akkor ez így kábé megint csupán parasztvakítás. Attól még, hogy mutattak egy vasdarabot néhány nyákkal, még bárki bármit mondhat, mivel érdemi adat a feketedobozból nem került még elő...
Szóval ez a hír megint lufi. Fújhatjuk, de attól még üres. :(
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
http://orientalista.hu/tehetetlenul-nezik-a-torokok-ahogyan-a-sziriai-kormanyerok-elorenyomultak-a-hatarmenten/
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
Az S-400-asok radarjával zaklatják az oroszok Szíriában az amerikai vadászgépek pilótáit

http://www.aerotech.hu/newsdetail.php?tdate=2015-12-22&ttitle=Az_S-400-asok_radarj%C3%A1val_zaklatj%C3%A1k_az_oroszok_Sz%C3%ADri%C3%A1ban_az_amerikai_vad%C3%A1szg%C3%A9pek_pil%C3%B3t%C3%A1it
 

ssvenom

Member
2010. december 1.
223
19
18
Nehezen kepzelem el hogy S 400 as radaral baxogatjak a jenki pilotakat... jo lesz az S 300nak is!tok feleslegesen erzem az S 400as Sziriai beveteset!jo lesz majd a geco torokoknek ha tovabbra is azt kepzelik hogy ok erosek es labdaba rughatnak...Meglatjuk,Remelem...Hamarosan...Kisse turelmetlen vagyok ez ugyben...!
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Megy a dezinfo ezerrel. Direktmarketingbe nyomják, vakítják a parasztot. A háttérben meg mindenki megegyezhet mindenkivel.

A sok hülyeségből mi lehet igaz???
Hol vannak a MIG31-esek, a kínai rephordozó stb...
Az oroszoktól mindenki fél, de azért a törökök simán lelövik a SZU24-et...
Az amerikaiak kapásból lelötték volna a török gépet.
Itt meg csak a farokméregetés megy, mint a kocsmában.
 

kalapacs

Member
2015. november 27.
565
3
18
Az S-400-asok radarjával zaklatják az oroszok Szíriában az amerikai vadászgépek pilótáit

http://www.aerotech.hu/newsdetail.php?tdate=2015-12-22&ttitle=Az_S-400-asok_radarj%C3%A1val_zaklatj%C3%A1k_az_oroszok_Sz%C3%ADri%C3%A1ban_az_amerikai_vad%C3%A1szg%C3%A9pek_pil%C3%B3t%C3%A1it

Ugyan azt a jatekot jatszak az oroszok mint anno a Coock al a Fekete tengeren. Probaljak aktivalni az EWS ket.
Aztan megint lesz csodalkozas ha a fagyi visszanyal Csak ugy mint a Torok F-16 "sutogetesekor"
 

ssvenom

Member
2010. december 1.
223
19
18
Te kalapacs...
Mirol hadovasz itten?mi tortent miutan mikor megvakitottak a Coockot?mifele csodalkozasrol beszelsz te?
egyaltalan mifele fagyi vissza nyalasrol?
Jol vona konkretumokrol beszelni!
Lehet lemaradtam az esemenyekrol..
 

Pocok75

Well-Known Member
2010. április 19.
2 823
2 543
113
CWxIab8WIAEJYuL.jpg

Csak nézegetem ezt a táblázatot és nekem az jön le, hogy az oroszok és Irán által támogatott erők csaknem jutnak egyről a kettőre! Ellenben a kurdokkal és az irakiakkal. Akkor most hol van az a több ezer bevetés meg számolatlanul kiirtott teveb@szó?? Vagy én nézek valamit rosszul?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 935
113
<blockquote rel="antigonosz">
CWxIab8WIAEJYuL.jpg

Csak nézegetem ezt a táblázatot és nekem az jön le, hogy az oroszok és Irán által támogatott erők csaknem jutnak egyről a kettőre! Ellenben a kurdokkal és az irakiakkal. Akkor most hol van az a több ezer bevetés meg számolatlanul kiirtott teveb@szó?? Vagy én nézek valamit rosszul?
</blockquote>

Ezt valami amcsi csóka csinálta ám, vigyázat. Szóval lehet hogy igaz, csak nem úgy. De attól még igazad lehet, csak semmi sem fekete és fehér.