[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="boki">Mégis mit vártál, hogy Putyin lerohanja To-ot?!

Bármit, amivel Oo. demonstrálja, hogy nem egy csicska, hogy bármit meg lehessen tenni vele. Dehát az és most már ott tartunk, hogy a szaudiak is az oroszokat fenyegetik, hogy ha bármit lépni mernek az oroszok a szaudi intervenció ellen, akkor nekik annyi lesz. Merthogy az oroszok jelen állás szerint totális vereséget szenvedtek Szíriában és Szíria egy török-szaudi játszótér.</blockquote>

Léptek az oroszok, gazdasági szankciókkal és az olajkovojok szarrábombázásával. A zsebe mindenkinek fájó pont, nem megy török áru az oroszokhoz, nem megy orosz tőke a törökökhöz, nem megy orosz turista a törökökhöz, nem megy olcsó olaj a törökökhöz.
Ugyanarról a Szíriáról az Szaód-Arábiáról beszélünk? Az oroszok pár hónap alatt nagyságrendekkel többet értek el, mint az egész NATO évek alatt. A szaudiak meg Jemenben sem bírnak a a szoknyásokkal, pont az oroszok ellen lenne esélyük. Néha ledöbbenek rajtad. </blockquote>
Mintha egy lyukas vödröt akarnál megtölteni vízzel :)
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 190
113
A média félrevezeti a közvéleményt Szíriáról.
http://www.bostonglobe.com/opinion/2016/02/18/the-media-are-misleading-public-syria/8YB75otYirPzUCnlwaVtcK/story.html?event=event25
AFP_7Z62S.jpg

Az amerikai sajtó történetének egyik legszégyenteljesebb epizódja ahogy a szíriai háborúról tudósít.
......
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 190
113
Török oldalról (Nusaybin) vették fel, ahogy egy orosz gép műrepülést mutat be Qamisli felett.
https://twitter.com/agirecudi/status/700790338210947073
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 903
22 379
113
<blockquote rel="grigorij2">Ezt követően viszont két dolog volt lehetséges: vagy rögtön belenyomják a homokba Erdogan fejét, vagy ennél önmérsékeltebb módon egyéb eszközökkel fognak bosszút állni.

És az oroszok egyiket se választották, hanem fülüket-farkukat behúzták és éppen csak bocsánatot nem kértek. Lehet oroszfannak lenni, de sajnálom, ezt látja a nem elfogult külvilág és ami a legfontosabb: <b>ezt látják az arabok és törökök.</b> </blockquote>

Látom a mindenki által látott orosz sikerek miatt rossz napod van...
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 190
113
<blockquote rel="kacsacsor">A franciák elutasították az ENSZ BT-ben beterjesztett orosz javaslatot, mert "veszélyes eszkaláció".

Mi volt a javaslat?</blockquote>
A törökök szíriai bombázásáról volt szó, lásd korábban.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 104
26 711
113
Léptek az oroszok, gazdasági szankciókkal és az olajkovojok szarrábombázásával. A zsebe mindenkinek fájó pont, nem megy török áru az oroszokhoz, nem megy orosz tőke a törökökhöz, nem megy orosz turista a törökökhöz, nem megy olcsó olaj a törökökhöz.
Ugyanarról a Szíriáról az Szaód-Arábiáról beszélünk? Az oroszok pár hónap alatt nagyságrendekkel többet értek el, mint az egész NATO évek alatt. A szaudiak meg Jemenben sem bírnak a a szoknyásokkal, pont az oroszok ellen lenne esélyük. Néha ledöbbenek rajtad.

Egyrészt senkit nem érdekel, hogy mit értek el az oroszok, ugyanis a cél az, hogy a kurdokat és Aszadot eltávolítsák, mert a törökök és a szaudiak diktálják a tempót.

Ezenkívül láthatóan az úgynevezett, de valójában csak képzeletbeli orosz "válaszlépések" semmilyen módon nem érintik a törököket, úgy tűnik csak röhögnek rajtuk és láthatóan keményebben lépnek fel azóta az oroszokkal szemben, mint előtte. A szaudiak pedig szárazföldi háborút vívnak Jemenben, míg Szíriában ők csak légiháborút vívnának adott esetben. A szaudi légierővel szemben az oroszoknak nincs igazán esélyük, akkor meg pláne, ha a szaudiak ezerszám kezdik ontani a raktáraikból a kézi légvédelmi rakétákat az iszlamistáknak! A szaudi szárazföldi kampányt pedig jóval harcedzettebb egyiptomi és más arab csapatok fogják levezényelni szaudi zászló alatt.

Nincs miről beszélni itt. Hallucinálhatja bárki, hogy az oroszok tényező, de nemhogy nem azok, de nincs senki a közel és közép-keleten, aki ezt elhinné azóta, hogy a törökök lelőtték az orosz gépet és erre az oroszok semmit nem léptek.

<b>Semmit.</b>

Komplett idiótának kell lenni ahhoz, hogy ne értsed a bűn és bűnhődés logikáját a keleti civilizációban a Balkántól Pakisztánig.

<b>A bűn a keleti ember számára az, amit megtorolnak.</b>

Másfajta bűn nem létezik, nincs erkölcsi bűn például az ő világukban. Nem lehet bűnt elkövetni megtorlás nélkül. Amit nem torolnak meg, azt szabad csinálni, az a legalitás része. Ezért van az, hogy minden keleti törvénygyűjtemény a saríától a romani krisig a megtorlások fajtáinak és kivitelezésének a változatos technikai leírása. A megtorlás lehet fizikai és anyagi természetű, ez utóbbi busás kárpótlás fizetését jelenti. Ebben a keleti népek közül legtovább a zsidók mentek, akiknek lényegében az összes szent iratuk ilyen saría jellegű törvénykönyv.

Ez teljesen ellentétes a nyugati felfogással, ahol a bűn elsősorban erkölcsi természetű és nem a megtorlás, hanem az erkölcsi vétség orvoslása, a bűnt elkövető jó útra térítése a fő cél.

Amikor egy arab idejön és azt látja, hogy ha megerőszakol egy nőt, akkor válaszul annak családja nem kutatja fel őt, nem vágja le a kiálló részeit változatos sorrendben, adott esetben pedig, ha ezt az erőszakot csoportosan követi el, akkor a sértett nő rokonsága nem verődik hordába és égeti porig a tettes tömbházát annak rokonságát megtizedelve, akkor az számára azt jelenti, hogy a nemi erőszak a szexuális együttlét legális formája itt Európában. Az égadta világon semmi mást nem érzékel ő ebből, mert az ő világában a bűn az, amit megtorlás követ a megtorlás pedig iszonytató kegyetlenséget jelent, ami teljesen öncélú, a megtorlás alanyának kínzása és elveszejtése a célja, bármilyen tanító szándék nélküli egyszerű szadizmus.

Szemet-szemért.

Ez ilyen egyszerű. Amikor az oroszok a lelőtt repülőjükre és meggyilkolt pilótájukra válaszul nem öltek és lőttek, akkor kihirdették, hogy csicskák vagyunk, azt csináltok velünk amit akartok. És azok, ez az egyetlen lehetséges mód, ahogy most az oroszokat látják ott az ellenségeik. Se a török, se a szaúdi nem érzékel semmi mást ebből a szituációból és ezért cselekednek olyan határozottan most, mintha az oroszok ott sem lennének, mert lényegében ott sincsenek.

Nem tényezők többé.

Minden más narratíva csak irracionális hallucináció ebben a kontextusban.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Török hírforrás állítása szerint 22 pilóta halt meg az ankarai ,megfelelő válasz!?
<img
src="http://www.ridus.ru/images/2016/2/19/366547/in_article_7c8c81e2a4.jpg" />
http://www.ridus.ru/news/213054?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Ez komoly, ha szándékosan pilótákat likvidáltak.
Így is lehet gyengíteni, nem kell a repülőket lelövöldözni.
 

matyiii

Member
2015. február 9.
66
0
6
<blockquote rel="boki">Mégis mit vártál, hogy Putyin lerohanja To-ot?!

Bármit, amivel Oo. demonstrálja, hogy nem egy csicska, hogy bármit meg lehessen tenni vele. Dehát az és most már ott tartunk, hogy a szaudiak is az oroszokat fenyegetik, hogy ha bármit lépni mernek az oroszok a szaudi intervenció ellen, akkor nekik annyi lesz. Merthogy az oroszok jelen állás szerint totális vereséget szenvedtek Szíriában és Szíria egy török-szaudi játszótér.</blockquote>

Blogen nem tudom téged ki vezetett meg ennyire vagy melyik fősodratú médiából tájékozódsz? Ha a híradót nézed abbol is rájöhetsz kb. egy hónapja felerősödött a szaudi-török-nyugati
jajveszékelés mert már tudják "ez az arab tavasz megbukott."
Nincs demokrácia osztogatás, ezért mindennel próbálják az oroszt befeketíteni.
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Russia Defense Report – Feb. 20, 2016: Russian Military Grouping in Syria

http://youtu.be/qgHSEkwiuqQ
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 903
22 379
113
Blogennek is ki kell bontakozni, neki is van véleménye, az meg tetszik, ahogyan a s.zart szép szavakba csomagolja. Arról megfeledkezik, hogy mi pénz egy ilyen szíriai kaland, és a rossz oroszok dalolászva öntik bele azt a recessziójuk középen...biztosan azért mert szarul akarnak kijönni belőle. Szélesebb látókört javaslok...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 659
55 331
113
Blogen:
"... mertt a törökök és szaudiak diktàljàk a tempót. "
Igazad van, az ősz óta óriàsi eredményeket èrtek el ès màr làtható a totàlis győzelmük :))
A szaudiak Jemenben is nagyon diktàljàk a tempót.:))
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 190
113
<blockquote rel="kacsacsor">Török oldalról (Nusaybin) vették fel, ahogy egy orosz gép műrepülést mutat be Qamisli felett.
https://twitter.com/agirecudi/status/700790338210947073
Ez nem inkàbb egy szír gép?
</blockquote>
Én is MIG-nek nézem, de nem vagyok profi.

Másrészt nem jellemző, hogy kommentálom amit beteszek. Megteszi más, ha nem stimmel. És ez így van jól. Meg kell nézni, be kell írni.
A forrásaink nagy része nem Reuters szintű ellenőrzött anyag. Tévedések meg szándékos megtévesztések kockázata beépítve.
Ezzel együtt is: képben vagyunk.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
<blockquote rel="joker">Léptek az oroszok, gazdasági szankciókkal és az olajkovojok szarrábombázásával. A zsebe mindenkinek fájó pont, nem megy török áru az oroszokhoz, nem megy orosz tőke a törökökhöz, nem megy orosz turista a törökökhöz, nem megy olcsó olaj a törökökhöz.
Ugyanarról a Szíriáról az Szaód-Arábiáról beszélünk? Az oroszok pár hónap alatt nagyságrendekkel többet értek el, mint az egész NATO évek alatt. A szaudiak meg Jemenben sem bírnak a a szoknyásokkal, pont az oroszok ellen lenne esélyük. Néha ledöbbenek rajtad.

Egyrészt senkit nem érdekel, hogy mit értek el az oroszok, ugyanis a cél az, hogy a kurdokat és Aszadot eltávolítsák, mert a törökök és a szaudiak diktálják a tempót.

Ezenkívül láthatóan az úgynevezett, de valójában csak képzeletbeli orosz "válaszlépések" semmilyen módon nem érintik a törököket, úgy tűnik csak röhögnek rajtuk és láthatóan keményebben lépnek fel azóta az oroszokkal szemben, mint előtte. A szaudiak pedig szárazföldi háborút vívnak Jemenben, míg Szíriában ők csak légiháborút vívnának adott esetben. A szaudi légierővel szemben az oroszoknak nincs igazán esélyük, akkor meg pláne, ha a szaudiak ezerszám kezdik ontani a raktáraikból a kézi légvédelmi rakétákat az iszlamistáknak! A szaudi szárazföldi kampányt pedig jóval harcedzettebb egyiptomi és más arab csapatok fogják levezényelni szaudi zászló alatt.

Nincs miről beszélni itt. Hallucinálhatja bárki, hogy az oroszok tényező, de nemhogy nem azok, de nincs senki a közel és közép-keleten, aki ezt elhinné azóta, hogy a törökök lelőtték az orosz gépet és erre az oroszok semmit nem léptek.

<b>Semmit.</b>

Komplett idiótának kell lenni ahhoz, hogy ne értsed a bűn és bűnhődés logikáját a keleti civilizációban a Balkántól Pakisztánig.

<b>A bűn a keleti ember számára az, amit megtorolnak.</b>

Másfajta bűn nem létezik, nincs erkölcsi bűn például az ő világukban. Nem lehet bűnt elkövetni megtorlás nélkül. Amit nem torolnak meg, azt szabad csinálni, az a legalitás része. Ezért van az, hogy minden keleti törvénygyűjtemény a saríától a romani krisig a megtorlások fajtáinak és kivitelezésének a változatos technikai leírása. A megtorlás lehet fizikai és anyagi természetű, ez utóbbi busás kárpótlás fizetését jelenti. Ebben a keleti népek közül legtovább a zsidók mentek, akiknek lényegében az összes szent iratuk ilyen saría jellegű törvénykönyv.

Ez teljesen ellentétes a nyugati felfogással, ahol a bűn elsősorban erkölcsi természetű és nem a megtorlás, hanem az erkölcsi vétség orvoslása, a bűnt elkövető jó útra térítése a fő cél.

Amikor egy arab idejön és azt látja, hogy ha megerőszakol egy nőt, akkor válaszul annak családja nem kutatja fel őt, nem vágja le a kiálló részeit változatos sorrendben, adott esetben pedig, ha ezt az erőszakot csoportosan követi el, akkor a sértett nő rokonsága nem verődik hordába és égeti porig a tettes tömbházát annak rokonságát megtizedelve, akkor az számára azt jelenti, hogy a nemi erőszak a szexuális együttlét legális formája itt Európában. Az égadta világon semmi mást nem érzékel ő ebből, mert az ő világában a bűn az, amit megtorlás követ a megtorlás pedig iszonytató kegyetlenséget jelent, ami teljesen öncélú, a megtorlás alanyának kínzása és elveszejtése a célja, bármilyen tanító szándék nélküli egyszerű szadizmus.

Szemet-szemért.

Ez ilyen egyszerű. Amikor az oroszok a lelőtt repülőjükre és meggyilkolt pilótájukra válaszul nem öltek és lőttek, akkor kihirdették, hogy csicskák vagyunk, azt csináltok velünk amit akartok. És azok, ez az egyetlen lehetséges mód, ahogy most az oroszokat látják ott az ellenségeik. Se a török, se a szaúdi nem érzékel semmi mást ebből a szituációból és ezért cselekednek olyan határozottan most, mintha az oroszok ott sem lennének, mert lényegében ott sincsenek.

Nem tényezők többé.

Minden más narratíva csak irracionális hallucináció ebben a kontextusban.</blockquote>
Most elmegy ügyesen és beveszi a gyógyszerét.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
<blockquote rel="kacsacsor">Török oldalról (Nusaybin) vették fel, ahogy egy orosz gép műrepülést mutat be Qamisli felett.
https://twitter.com/agirecudi/status/700790338210947073

Inkább szír. Nem hiszem, hogy orosz pilóta repülte.
</blockquote>

Nincsenek az oroszoknak 21-eseik ott.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113
<blockquote rel="kacsacsor">A franciák elutasították az ENSZ BT-ben beterjesztett orosz javaslatot, mert "veszélyes eszkaláció".

Mi volt a javaslat?</blockquote>

Tartsák tiszteletben Szíria teruleti egységét és szuverenitását , ezért a torokok állítsák le a szír teruletek elleni támadásokat.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
<blockquote rel="joker"><blockquote rel="kacsacsor">A franciák elutasították az ENSZ BT-ben beterjesztett orosz javaslatot, mert "veszélyes eszkaláció".

Mi volt a javaslat?</blockquote>

Tartsák tiszteletben Szíria teruleti egységét és szuverenitását , ezért a torokok állítsák le a szír teruletek elleni támadásokat.</blockquote>

Ehez minek kell ENSZ BT-ben beterjeszteni bármit is? Van egy szuverén ország, oda te se nem repülhetsz be, se nem lőhetsz át, se nem vonulhatsz be a másik engedélye nélkül. Ha mégis akkor számolnod kell a következményekkel, akár egy válaszcsapással vagy a saját egységeidet érő támadással.