[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 337
20 789
113
https://youtu.be/oojDK6bscPU
Találtam egy tömör fordítást:
My name is Mohammad Yaseen. Birth date 1990. I joined Hezbollah in 2010. I joined the battle of Qusayr, Jurood Qalamoun, Jurood Ras Al-Ma'ra, Jurood Frita, Jurood Arsal and Ras Ba'albeck. And since 7 days, I came to Aleppo to video the battle of Al-Eis. In the battle of AL-Eis, there were Iranians, Hezbollah, Iraqis and Syrians. Framework of the battle is at Tal Siryatel. The general idea was that the Iranians enter Tal Al-Eis, all of them. On the 11th of this month, an order came that we have to take Tal Siryatel, Tal Janooubi and Al-Eis village. Iranians was to take Tal Siryatel and Al-Eis while we had to take the Tal Janooubi. JN asks "You and who ?". Us, Hezbollah, SAA, and NDF. We started at 12 midnight, sneaking to the closest perimeter of Tal Janooubi and at 6 in the morning, the battle started at Tal Janooubi, Tal Siryatel, Tal Al-Eis and at all fronts. Other attacks were at 8-9am... mortars, grads, 23mm, 14.5mm hitting at Tal Al-Eis for which Jabhat Al-Nusra took the initiative to surround the positions and recaptured it. Beginning, I got hit by a mortar on my leg, and got hit as well by a 14.5mm on my right shoulder and after Jabhat Al-Nusra took me to their field hospital and they gave me necessary operation for my legs and shoulder.. and for my care.
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
<blockquote rel="szatomi69"><blockquote rel="gioo">

Ennek a Humor topicban lenne a helye. De, jót nevettem rajta.</blockquote>
Nyugodtan nevessél csak okoska. Nem az ellenvéleményeddel van baj, hanem hogy olyan nyilvánvaló hazugságokat posztolsz. Minthogy nem is az ISIS meg a Nuszra az igazi terrorista,hanem Asszad. Vagyis támogatod azokat a keresztényeket lefejező, európaiakat Európában is felrobbantó hordákat ami ellen Asszad is harcol. Csak szólnék, hogy a brüsszeli reptéren történt merényletnek vannak magyar súlyos sérültjei.Őket nem Asszadék, nem a szíriai kormányerők, és még nem is az oroszok emberei robbantották fel. Javaslom keresd fel a rokonaikat és meséld el nekik, hogy az ISIS brüsszeli robbantói tulajdonképp jó gyerekek, mert a tettükkel csak arra akarták felhívni a figyelmet, hogy Asszad az igazi terrorista. Videón szívesen megnézném a próbálkozásodat, a borítékolható végeredményen pedig én röhögnék jót :D( Van egy kiváló fogorvos ismerősöm, ha esetleg kicsit felkapnák a vizet a rokonok. Ha nagyon felkapnák akkor már nem kell fogorvos...)
Végül a legfontosabb itt az eredeti cikk linkje(a Jane's valószínű kicsit jobban képben van mint te):
http://www.janes.com/article/59374/us-arms-shipment-to-syrian-rebels-detailed

</blockquote>
Nem akarok vitatkozni, de mert rágalmazol, kénytelen vagyok írni. Azt írtam "a legnagyobb terroristák máshol vannak" ,ami nem jelenti azt, hogy az ISIS vagy An Nuszra ne lenne terrorista szervezet. Olvasd el a cikket te is, javaslom. Mert a beírással ellentétben sehol sem szerepel a cikkben, hogy a fegyvereket az Al Kaidának küldte az USA.
 

vata

Well-Known Member
2015. december 5.
641
2 779
93
Cf_5xDgW8AAFrLF.jpg:large
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Valami készül Istambulban? Salman szaudi király és Rouhani iráni elnök összefutottak egymással egy csúcstalálkozón.
proxy.jpg

https://pbs.twimg.com/media/CgAAlV-VIAAdxj8.jpg
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 919
113
Most már majdnem 4 órája megy Putyin szokásos évi sajtótájékoztató... Szíriai hadműveletről mondott egy-két érdekes dolgot... Az egyik, hogy elégé sok hiányosságot találták technika használat során. Most ezzel foglalkoznak szakemberek. Nem egy alkalommal gyár képviselői kint volták Szíriában és ott végeztek szükséges beállításokat, finomításokat.
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
Al-Jazeera szerint (orosz) repülő leesett Raqqa és Tabqa között??? Reggel egyébként orosz gépek bombázták Raqqat.
Cf_-SqWW4AAmg1F.jpg
 

szatomi69

Active Member
2015. december 22.
1 477
7
38
<blockquote rel="szatomi69">Több helyen is harcok vannak Aleppó környékén.
CgAI1pTW4AA2wg2.jpg

Legalább elolvashatnád azt amit ma írtak, ott a friss térkép ez 1. legalább 1 héttel régebbi állapot 2. Az SDF se Azaz-nál, se Shayk Issa-nál nem támadja a moderáltakat 3. Az IS már a határnál van. 4. Anadannál nincs támadás. Ez jól bemutatja hogy szegény zöldeket 3-an is támadják, csak azt nem mutatja hogy a területeik hány %-át foglalták el az IS/al qaedának köszönhetően.</blockquote>

<blockquote rel="szatomi69">Több helyen is harcok vannak Aleppó környékén.
CgAI1pTW4AA2wg2.jpg

Legalább elolvashatnád azt amit ma írtak, ott a friss térkép ez 1. legalább 1 héttel régebbi állapot 2. Az SDF se Azaz-nál, se Shayk Issa-nál nem támadja a moderáltakat 3. Az IS már a határnál van. 4. Anadannál nincs támadás. Ez jól bemutatja hogy szegény zöldeket 3-an is támadják, csak azt nem mutatja hogy a területeik hány %-át foglalták el az IS/al qaedának köszönhetően.</blockquote>

MAP: Key offensives ongoing in and around #Aleppo #Syria today.
Ez ma van. Frissítsd az információid.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Az orosz védelmi tárca cáfolja,hogy Rakkában orosz gép esett volna le.
https://vk.com/milinfolive?w=wall-47011808_230974
Vua9dniLS5k.jpg
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Első fotók valószínesíthetően tényleges harcérintkezésben lévő orosz sf. egységről.
dcF1cRL4PSc.jpg
tymO0i5-TWw.jpg
yadyehjBbbI.jpg
VSvcyqOC-MU.jpg
lTBQv7lRSQ0.jpg
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Északon a "mérsékelt" férgeket és Azaz-t csak az menti meg,hogy a Kurd és az ő pórázuk ugyanannak a kezében van.
Viszont a Kurdok nem fogják végignézni,hogy Azazba besétáljon az IA. Inkább meg indulnak ők is.
A török zsoldos terrorhordák nem lesznek képesek tartani a területiket mert van hova szaladni.
Az IA. ilyen mérvű előretörése megint teljesen leégeti az amerikai politikai és katonai képességeket és teljesen igazolja amit mi eddig is tudtunk,hogy rövid/közép távon nincs Aszadnak és az orosz szövetségnek alternatívája.
Illetve megkérdőjelezi a nagy zöld Aleppoi offenzíva valóságtartalmát is.