1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Társadalmi folyamatok

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - nekerdez által indítva @ 2012. december 27..

 1. Anti

  Anti Well-Known Member

  Lesz valami stratégia is a kivándoroltak visszacsábítására?
  Vagy csak simán arra alapoznak hogy nyugaton is legaláb 20-30 évig rabszolga valaki míg ingatlanhoz jut és így a többség inkáb 10-15 év után inkább visszajön és a spórolt pénzéből ingatlant vesz?
   
 2. borisz

  borisz Well-Known Member

 3. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  10-15 év és visszajön a nagyrésze. Persze lesz aki ott marad, mondjuk vegyes család révén (ott talált pár, stb.), de a jelentős része visszajön. Na meg azt sem tudni meddig lesz még fennt ekkora különbség, mert ha a tervek szerint évi 1 millió bevándorlót befogadnak, akkor a jelenlegi életszínvonaluk max még 20 évig tartható fennt, mertelviszik a pénzt az integrálódásra képtelen tömegek.
   
  antigonosz likes this.
 4. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 5. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Cigány sose fog háborúzni. Nekik a kényelem sokkal fontosabb, és ami nem mellékes baromira gyávák és lusták. Féltik az életüket egy fronton, vagy harcmezőn. Sose lesz külön országuk, de nem is akarnak. Maximum néhány hülye.
  (Na meg a románnal, szerbbel és szlovákkal hírtelen megtalálnánk ám a közös hangot a cigányok ellen ha mégis felbuzdulnak)
   
  papajoe likes this.
 6. borisz

  borisz Well-Known Member

  Nekem az a legnagyobb gondom, hogy a horvát veteránok egyre öregebbek. :D
   
 7. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ha a cigányok ellen gondolkozol, az max csürhe szintjén fog mozogni. Egy rakás szerencsétlen akik az első lövésekre szétszaladnak, a kemény mag meg hamar ott hal meg. 500 év alatt nem véletlen 1db forradalmat vagy felkelést se csináltak. Mindig valaki mellé besoroltak, vagy az esetek többségében csak kimaradtak az egészből.
   
  szuvorov likes this.
 8. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  A problema veluk hogy regen csak mutatoba voltak ma pedig mar mindenhol jelen vannak. Es sok feher is integralodik hozzajuk.
   
 9. Pogány

  Pogány Well-Known Member

  Azt azért hozzá kell számítani a dologhoz, hogy rengetegen lettek. Ha sikerül elültetni a fejekben ezt és persze, hogy sikerül, hiszen az elnyomottságuk legendáját állandóan súgja a fülükbe a liberális kórus, sokkal erősebbé fog válni amit eddig is tapasztaltunk tőlük. És mivel kulcsmondatokban alapjövedelmet, ingyenpénzt ígért nekik ez a fiktív cigány tartomány, hát aligha hiszem, hogy nem ábrándoznak róla. Lehet, hogy egy ork horda lenne belőlük, ha úgy döntenek, hogy megcsinálják, de mégis tapasztaltak pont az ehhez szükséges erőszakban amivel rutinosan üldöznék el a fehéreket. A válaszcsapás mikéntje meg megint kérdéses lenne, mert egy háromnegyed évszázados náci bélyeg terhel minket nemzetközi szinten. Államilag beaprítani őket emiatt egy elszigetelődést hozna a jelenlegi globális hatalmi struktúrában és minden eredményt visszavetne. Állampolgári kezdeményezések szintjén meg egyből kiesnének a szervezett csoportok, mert állam bácsi a béke megőrzése és az idegengyűlölet stb. visszaszorítása érdekében idejekorán kivonnná őket, a magányos embernek, vagy korábban nem megfigyelt kis létszámú csoportoknak meg érdekes lenne a kezdés, ahogy beautóznak mondjuk Újhartyánba, hogy akkor lőjünk. Válogatás nélkül, vagy csak a férfiakat? Szóval fejben már most úgy reagálunk, hogy három napi hírzárlattal, kifelé megnyugtató mosollyal törne előre a honvédség nem ejtünk foglyokat paranccsal, de a valóságban kénytelenek lennénk semleges békefenntartókat behívni, látványosan korlátozni a magánakciókat, tárgyalni(pfejj) velük, a környező országok vezetésével, diplomáciai megoldásokat keresni és emiatt legitimálódna is a gondolata egy ilyen terület szükségességének, főleg ha azt nézzük, hogy a szövetségeseink mennyire foglalkoztak a rendszerüktől függetlenül a területi épségünkkel. Persze a jó megoldás, az azonnali, egyszer és mindenkorra az ilyen gondolatokat fizikailag is megszűntető acsargó roham lenne, jelezni, hogy ez a mi játszóterünk, de akkor meg tőlünk függetlenül aggódá be magát ide békefenntartani minden nép. Nehéz lenne úgy megoldani, hogy minden jól alakuljon.
   
  tindalos, tonyo and gergo55 like this.
 10. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Akkor lehetne megodlani erőből, és tényleg durván és a számukra is érthetően, hogy ha nyuagaton/usában valami komoly balhé vagy beszakadás van és nem nem tudnak ilyesmivel foglalkozni.
   
  tonyo, vilmoci and silurusglanis like this.
 11. leplezo

  leplezo Well-Known Member

  Ha épp a muszlimjaikat aprítják az jó alkalom.
   
  tonyo, zeal and hunter85 like this.
 12. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Na jahh, az egy elég erős jelzés :cool:
   
 13. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

  Bakker ezek elmeroggyantak!!!!!!!!
  Amikor azt hiszed már nincs lejjebb, kiderül hogy dehogynem!!!!


  "Tyler Bariss követte el a swatting típusú hívásokat, azt állítva, hogy az apját már lelőtte és a saját családját tartja túszként. Amikor a rendőrség kiment a helyszínre, Andrew Finch, két gyermek apja jött ki az ajtóhoz, akit a rohamrendőrök tévedősből lelőttek.
  A “swatting” egy “poénnak” szánt kamu telefonhívás, amellyel szándékosan rossz címre hívják ki – sokszor valamilyen online FPS játékhoz kötődő „bosszúból” – a rendőrség SWAT egységét. December 28., az egész ügy abból indult ki, hogy két Call of Duty-játékos, Miruchle és Baperizer, akik csapattársak voltak, vesztésre álltak egy pénzre menő mérkőzésben. Ez a tweet azt állítja, hogy Baperizer egy másik játékost, Swautisticet vette rá, hogy hívják ki a rendőrséget. Miruchle ki is hívta a zsarukat, de rossz címet adott meg (Finchét), amely végül is Finch életébe került. Finch családja szerint Andrew nem volt felfegyverkezve (és nem is játszott), amikor ajtót nyitott, viszont a kommandósok azt hitték, hogy a fegyveréért nyúl, ezért lőtték végül le a férfit"
  https://thegeek.hu/2019/04/02/20-evet-kapott-a-call-of-duty-swattingert-tyler-barriss/
   
  Pogány and antigonosz like this.
 14. borisz

  borisz Well-Known Member

  Emlékszem, volt valamelyik település, ahol az akkori MÖM, a Betyársereg, meg a Véderő rakott rendet. (Azóta a háromból két szervezet elenyészett.)
  Rendesen buszokat szerveztek a cigányok "kimenekítésére", meg valami jenkiket küldtek oktatni a magyar rendőröket, mert hogy itt már polgárháborús helyzet van.
  Bár ehhez hetek kellettek.
  Ha elég gyorsan és határozottan adsz akkora pofont, hogy a fal adja a másikat, minden más már csak eső utáni köpönyeg.
   
  Pogány likes this.
 15. FilcTroll

  FilcTroll Well-Known Member

  Oktatási téma: két éve jár iskolába a legkisebb gyerek, és egy vizsgálat kapcsán most az derült ki, hogy az iskolakezdéskor átlagos vagy annál jobb ún. részképességeinek 80%-a mostanra jelentősen leromlott. Két tanulság: erre sosem derült volna fény, ha a családban nincsenek fejlesztő pedagógusok; ez elvben egy jó iskola, az országos kompetencialista első tíz helyezettje között van. Társadalmi folyamatok, mi... :(
   
 16. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  A buszos evakuálást a vöröskereszt szervezte, hajtotta végre Gyöngyöspatáról az akkoriban erre tébláboló felforgató elem, richard field közbenjárására (egyébként a mókus fedőtevékenységként szervezett szemétszedési akciókat is karitatív megmozdulásai is voltak).
  kb egy hétvégét voltak oda a rozsdások, elvitték őket csillebércre, de hamar kitelt a becsület, mikor össze-vissza hugyoztak-szartak mindent, meg talán voltak kisebb lopások is.... aztán hazasomfordáltak „mert elmúlt a veszély” (vagyis inkább csak vissza..)
   
  antigonosz and tonyo like this.
 17. csibeszke

  csibeszke Well-Known Member

  Légyszi! Ne csiklandozd már már a bulvármédia tűrőképességem!:)
   
 18. fip7

  fip7 Well-Known Member

  blitzkrieg and misinator like this.
 19. gergo55

  gergo55 Well-Known Member  Nem igazán kommentálnám....
   
  blitzkrieg likes this.
 20. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Mitől döbbenetes,mióta van iszlám ez a célja?!
  Nem hadüzenet,mert minden nem iszlám kormányban ott ülnek a liberálisok,akik szerint ez tök jó nekünk.
  Nem az iszlám,vagy az arabok a kérdés,a veszélyes számunkra,ugye nem kell magyarázni?
  A nyugat,vagy a fehér ember,ahogy tetszik,pár nap alatt el tudná venni az iszlám kedvét a terjeszkedéstől a következő 100 évre,csak nem mi vagyunk a kormánykeréknél,hanem valakik,akiknek nem egyezik az érdekük,a mieinkkel.
  Mi meg állunk itt letolt gatyával a fejlett,csodálatos videójátékainkkal,közösségi médiánkkal,szociális rendszerünkkel,és a többi nélkülözhetetlen találmányunkkal,csak éppen egy középkori technikai szinten lévő horda felfal,kiszaporodik az élőhelyünkről,mi ez ha nem a fejlett civilizáció?
  :D
   

Ezen oldal megosztása