Vegre egy jo hir, ket kamuszervezet kakasviadala.A TASZ elítéli a Helsinki Bizottságot, a Helsinki Bizottság elítéli a TASZ-t
Mindkét jogvédő szervezet a szólás- és véleményszabadság erőszakos elnyomásával vádolja a másikat.kontra.hu
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vegre egy jo hir, ket kamuszervezet kakasviadala.A TASZ elítéli a Helsinki Bizottságot, a Helsinki Bizottság elítéli a TASZ-t
Mindkét jogvédő szervezet a szólás- és véleményszabadság erőszakos elnyomásával vádolja a másikat.kontra.hu
Ma már a kocsiban javarészt hangoskönyvet hallgatok és most pont az a bizonyos Piszok Alfréd nevű sörhajó kapitány regényei van soron .Nagyjából fejbol tudom az összes P. Howard regényt.
Viszont tényleg kellene az összetételükön igazítani. A kincskereső kisködmön nem a legjobb olvasmány általános iskolásoknak. Középiskolában történelemórán a kitántorgókhoz a századforduló környékéhez jobban illene. Sok ilyen felülvizsgálat kellene, de attól még kellenek a kötelező olvasmányok, és nagyrész ezek amik vannak. Viszont több kelene középiskolába, kevesebb általánosba.Kövezzetek meg, de a kötelező olvasmányok éppen hogy szükségesek, és igen, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Vass Albert, Tamási Áron, Szentmihályi-Szabó Péter, Kazinczy Ferenc, Jannus Pannonius, Zrínyi Miklós, Kós Károly, Gárdonyi Géza, Mikes Kelemen, Szabó Dezső, Petőfi Sándor stb így hirtelen, akik nyomán és olvasva őket válaszolni tudunk arra a kérdésre:
-"Mi a magyar?"
Ha valaki nem olvas, a gyökereit veszíti el. Sajnos ez a társadalmi leépülés folyamata.
Azért kíváncsi lennék az agylövősebb cowboy regényeiben mennyire vagy a topon ? Mert azok elég durván benarkózott tudatállapotban születhettek ! LOL.
...csak "Nagyjából"???
Az IGAZ MONDÓK viadala ! LOLVegre egy jo hir, ket kamuszervezet kakasviadala.
Kövezzetek meg, de a kötelező olvasmányok éppen hogy szükségesek, és igen, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Vass Albert, Tamási Áron, Szentmihályi-Szabó Péter, Kazinczy Ferenc, Jannus Pannonius, Zrínyi Miklós, Kós Károly, Gárdonyi Géza, Mikes Kelemen, Szabó Dezső, Petőfi Sándor stb így hirtelen, akik nyomán és olvasva őket válaszolni tudunk arra a kérdésre:
-"Mi a magyar?"
Ha valaki nem olvas, a gyökereit veszíti el. Sajnos ez a társadalmi leépülés folyamata.
Civilizált országban ugye nem divat a megkövezés, csak mert vélemény különbség van!Kövezzetek meg, de a kötelező olvasmányok éppen hogy szükségesek, és igen, Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Vass Albert, Tamási Áron, Szentmihályi-Szabó Péter, Kazinczy Ferenc, Jannus Pannonius, Zrínyi Miklós, Kós Károly, Gárdonyi Géza, Mikes Kelemen, Szabó Dezső, Petőfi Sándor stb így hirtelen, akik nyomán és olvasva őket válaszolni tudunk arra a kérdésre:
-"Mi a magyar?"
Rejtő nem irodalom, hanem ponyva. Én is szeretem, olvastam sokat. De mélyebb összefüggéseket ne várj tőle. Saint-Exupery: Kis herceg az a valami. Rejtő helyett akkor már Dumas. Tudod, nem a Három testőr Afrikában, hanem az eredeti regényfolyam például. Vagy ha színdarab, Molère. Esetleg Cervantès: La Mancha lovagja! Vagy Fekete István, Selma Lagerlöf: Nils Holgerson. Mark Twain, J.F.Cooper, így hamarjában.Civilizált országban ugye nem divat a megkövezés, csak mert vélemény különbség van!
Az alap kiindulási pont, hogy megszeressék az olvasást, és nem az, hogy megutáltassuk a minden áron ráerőltetett kötelezőkkel. Szerencsére bőven van irodalom amiből válogatni lehet.
Én valamikor 12éves koromban fedeztem fel pl. Rejtőt, amivel az egész nyaram megvolt. Faltam a regényeit, de hogy mi volt akkor a következő már nem emlékszem.
Rejtőt csak arra hoztam példának, hogy mi ragadott meg 12évesen.Rejtő nem irodalom, hanem ponyva. Én is szeretem, olvastam sokat. De mélyebb összefüggéseket ne várj tőle. Saint-Exupery: Kis herceg az a valami. Rejtő helyett akkor már Dumas. Tudod, nem a Három testőr Afrikában, hanem az eredeti regényfolyam például. Vagy ha színdarab, Molère. Esetleg Cervantès: La Mancha lovagja! Vagy Fekete István, Selma Lagerlöf: Nils Holgerson. Mark Twain, J.F.Cooper, így hamarjában.
A TASZ elítéli a Helsinki Bizottságot, a Helsinki Bizottság elítéli a TASZ-t
Ma már a kocsiban javarészt hangoskönyvet hallgatok és most pont az a bizonyos Piszok Alfréd nevű sörhajó kapitány regényei van soron .
+ Láthatatlan légió, (nagy kedvenc) Vanek úr Párizsban, Vesztegzár a Grand Hotelben! Stb.Abban biza gyakran fordul a kocka.
Az igazi Threbits, Samtantónió hercege, meg a régenherceg kavarják a málnaszort.
A 14 karátos autó, Eloretolt helyorség, megunhatatlan.
De mind komoly.
Persze jobb lenne, ha minden fiatal Aranyt, meg Jókait olvasna, de a kötelezősdi pont ott vérzik el, hogy már eleve nem egyforma képességűek a gyerekek, nem egyforma sociális háttérrel . Hol fog egy olyan gyerek Dumast olvasni amikor otthon se látja, hogy a szülei könyvet valaha a kezükbe vennének, olvasni is max a blikket, meg a nemzeti sportot olvassák.Rejtő nem irodalom, hanem ponyva. Én is szeretem, olvastam sokat. De mélyebb összefüggéseket ne várj tőle. Saint-Exupery: Kis herceg az a valami. Rejtő helyett akkor már Dumas. Tudod, nem a Három testőr Afrikában, hanem az eredeti regényfolyam például. Vagy ha színdarab, Molère. Esetleg Cervantès: La Mancha lovagja! Vagy Fekete István, Selma Lagerlöf: Nils Holgerson. Mark Twain, J.F.Cooper, így hamarjában.
Pedig az irodalom olyan szerepeket, élethelyzeteket mutat be illetve ábrázol, ami segít eligazodni később a világban. Ez mára "korszerűtlennek" tituláltatott. Ezért is tartunk itt. 0 történelmi ismeret, teljes érzéketlenség, hedonizmus. Hiányoznak az egyetemes példaképek. A kötelező olvasmányok pedig kellenek, olvasónapló stb. Szép beszéd alapja az olvasottság, ráadásul a szókincs (ami már nincs) szempontjából elengedhetetlenül fontos. Sajnos ma tanárnak sem az megy, aki példát tudna mutatni.+ Láthatatlan légió, (nagy kedvenc) Vanek úr Párizsban, Vesztegzár a Grand Hotelben! Stb.
Persze jobb lenne, ha minden fiatal Aranyt, meg Jókait olvasna, de a kötelezősdi pont ott vérzik el, hogy már eleve nem egyforma képességűek a gyerekek, nem egyforma sociális háttérrel . Hol fog egy olyan gyerek Dumast olvasni amikor otthon se látja, hogy a szülei könyvet valaha a kezükbe vennének, olvasni is max a blikket, meg a nemzeti sportot olvassák.
Miért követeljük meg a gyengébbektől, akiknek még talán maga az olvasás is kihívás, hogy komoly irodalmat olvassanak?
Nem a színvonal leadását, a gyengébbekhez való igazítását propagálom, hanem a képességek szerinti elvárásokat.
Na jó, csak mi alapján ponyvázod le a nyelvi humor egyik legnagyobb mesterét, és nevezed ki irodalomnak pl: Szentmihályi-Szabó Pétert?Pedig az irodalom olyan szerepeket, élethelyzeteket mutat be illetve ábrázol, ami segít eligazodni később a világban. Ez mára "korszerűtlennek" tituláltatott. Ezért is tartunk itt. 0 történelmi ismeret, teljes érzéketlenség, hedonizmus. Hiányoznak az egyetemes példaképek. A kötelező olvasmányok pedig kellenek, olvasónapló stb. Szép beszéd alapja az olvasottság, ráadásul a szókincs (ami már nincs) szempontjából elengedhetetlenül fontos. Sajnos ma tanárnak sem az megy, aki példát tudna mutatni.