1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

[BIZTPOL] Ukrajnai fegyveres konfliktus

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - GrGLy által indítva @ 2014. március 1..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @fip7

  Higgadj le, te is és dudi is korábban a kárpátaljai bevonulásról beszéltetek, ne keverd ide az ország védelmét, az egy másik téma.
   
 2. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  @Dudi
  Igen, ezt értettem eddig is... De olyan helyzetről beszélünk, amikor fegyveres csoportok támadnak, és az Ukrán hatóságok, illetve hadsereg nem tesz semmit. Olyan helyzetről, ahol gyakorlatilag nincs rend, és nincs is kit megkérdezni, mert max a kedves kopasz pofa fogja felvenni a telefont, akit már pár videón lehet csodálni.
  Értem azt is, hogy még ekkor sincs rá lehetőségünk... Csak örülni nem tudok neki, sorry.
   
 3. honved

  honved Well-Known Member

  Azt meg ne várja senki hogy a Honvédség tervei az Ukrán válság esetleges begyürüzése esetén a nyilvánosságra tartoznak.
  Feltételezem, dudi sem mondhat el itt bármit, még ha néha szeretne is tájékoztatni bennünket.
  Nem teheti !!!
   
 4. pela3

  pela3 Well-Known Member

  Bármennyire is bosszantó dudinak és GrGLynek van igaza,ugyanis egy másik állam nem nem avatkozhat be egy másik ország belügyeibe (erre vannak a belügyi szervek, ha durvul a helyzet akkor az ottani katonaság),ha pedig ezek megkérdőjelezhetők,akkor hivatalosan az ENSZ-en keresztül vezet az út.

  A háborúba lépés pedig az országgyűlésen múlik,de senki se higgye,hogy 150 ezer magyarért,hadba vonulunk, 10 millió fővel egy 40 milliós ország ellen,úgy hogy nagyobb kárt nem tudunk nekik okozni és eközben a hátország védtelen marad.


  Dudi azok a ********* hiába néznek híreket, amiket hagytak szétesni,azok nem rakják össze magukat, a 2 helikopterből nem lesz 15 ahogy az ancsákból sem és semmi más sem osztódik. Az MH költségvetését pedig nem ők határozzák meg, max csak elosztják...
   
 5. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  "Akkor áruld el nekem légyszíves, hogy miért létezik az a szervezet aminek a tagja vagy? Mert ha nem vagytok fölkészülve a haza védelmére akkor nem vagytok méltóak a honvéd megnevezésre, hívjátok magatokat katasztrófa védőknek vagy márciusi hókotróknak. Ne pedig honvédnek, ugyanis az olyan katonát jelent aki védi a hazáját. Igen, az Ukránok ellen is ha kell."

  Speciel, ahogy ezt már GyrLy írta, ilyenkor nyílván már harcolnának... Viszont normál esetben (tehát ha sokszoros túlerőben levő ukrán hadsereg jönne, amire nincs esély, nem pedig csőcselék), akkor több szempontból is érdemesebb ilyen helyzetben megadásról tárgyalni..
  1. Nem mészárolják le őket.
  2. Másképp bánnak a lakossággal is.
   
 6. pela3

  pela3 Well-Known Member

  GrGLy te most direkt,mindig megelőzöl? :D
   
 7. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Mégis miről maradtam le? Hogy újabban meg tudja védeni a HM az országot? :D Kivel szemben? Mert úgy látom most már válogatunk, hogy ha egy darab bantu néger jön akkor oké, csak ne családostól jöjjenek.
  De, hős vezetőink biztosan látják és biztos vagyok abban is hogy minden érdeket néznek csak azt nem hogy mi lesz a kárpátaljaiakkal.
  Max annyit tudnak majd hozzátenni a katonai vezetők hogy nincs miből. Mehet a válvonogatás...
   
 8. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  @GrGLy
  <i>"Másrészt - egy jóval realistább megközelítésből - 150 ezer magyar érdekéért nem dobhatjuk sutba 10 millió magyarországi és több mint kétmillió határon túli magyar érdekeit. Egy agresszorként fellépő - bármennyire is a magyarság védelmében tevékenykedő - Honvédség nagyobb lavinát indítana el a környéken, mint maguk az oroszok. Egy Kárpátaljai bevonulás nem csak Ukrajnával szemben lenne mondhatni nyílt háborús cselekmény, hanem az összes többi szomszédunkkal szemben is. Kérdés, hogy hiányzik-e ez nektek?"</i>
  Ezzel nem tudok sajnos vitázni... Viszont attól, hogy a diplomáciánk hagyományosan a béka segge alatt van, attól még nem lesz "rendben" a helyzet szerintem.
   
 9. fip7

  fip7 Well-Known Member

  GrGLy

  Megpróbálok lenyugodni, főleg, hogy dudi, és a többi "egyszerű" honvéd nem szolgált rá arra amit írtam (márciusi hókotró például).

  De azért valahol felháborító az ami ebben az országban zajlik. És itt nem csak az aktuális állapotokra gondolok, hanem arra a passzivitásra és közönyre, ahogy más magyarok iránt érzünk.
  Én nem akarom elfoglalni Kárpát-alját, lesz@rom a trianoni határokat, engem csak az érdekel, hogy ne gyilkolják le azokat a nemzettársainkat akik eddig is szenvedtek már eleget! Ha egy ilyen bekövetkezik, és semmit nem teszünk azért, hogy megakadályozzuk, akkor egy hitvány sz@r nemzet vagyunk. Egy etnikai szégyen... Én ezt gondolom.
  Aztán takarózhat mindenki az Ukrán hadsereg vélt/valós erejével meg a magyar/nemzetközi törvényekkel...
   
 10. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  fip7
  Ott a pont. Én is így gondolom.
   
 11. pela3

  pela3 Well-Known Member

  fip7

  Ez sajnos igaz,de akkor is jelentős kockázat van benne és valószínű a bukás, én pedig nem szeretnék ciril abc-t tanulni,illetve más határos országét, hivatalos nyelvként használni...

  Sajnos ez a helyzet és belegondolva,hogy ukrajna sereg most ha szét is van esve, nagy figyelmet fog kapni holnap reggeltől, az egész ország. Még a ruszkiknak is kellemetlen falat lesz, ami jön. Bár a maci megteheti,hogy közhelyekkel és demagóg dumával hárít,de már ő is készülődik a minél erősebb érdekérvényesítésre
   
 12. pela3

  pela3 Well-Known Member

  *(további orosz állampolgárok kiutaztatására..)
   
 13. honved

  honved Well-Known Member

  Visszatérve Ukrajnára...
  Szombatról vasárnapra virradó éjjel van, ha én lennék az Orosz hadművelet irányítója, ma éjjel indítanám az offenzívát, bevonulást, nevezzük, ahogy akarjuk, a Krímbe.
  Aztán ha sikerül, jöhet a kelet ukrajnai terület. Majd Belorusszia. :)
  Ezzel az európai Orosz területek meg is lennének. :)
   
 14. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @zotyek78

  Nem is kell ennek örülni, de a katonai beavatkozás nem megoldás, az szimplán a probléma továbbvitele, esetleg továbberősítése.

  Igazából nem is értem, hogy miért erősködnek annyian egy Kárpátaljai bevonulás mellett, lévén a hacacáré Dél-Kelet-Ukrajnában (meg főleg Kijevben és környékén) van jelenleg és nem Kárpátalján. Vagy mutassatok híreket, miszerint tömegesen verik a magyarokat nacionalista ukránok, esetleg a hadsereg lövi őket, vagy valami.

  Másrészt az önkényes beavatkozás helyett a nemzetközi beavatkozás egy értelmesebb elképzelés, lévén nem csak magyar kisebbségek élnek Nyugat-Ukrajnában. Illetve garanciát kéne adni a szomszédságnak, hogy az ukrán eksön után hozzájuk nem akarunk átruccanni. Diplomácia emberek, és nem eszetlen erő.

  Ahol most domborítani kéne, azok a nemzetközi fórumok. Rágni az EU, az ENSZ, de még az oroszok fülét is, hogy hát azok a "fránya" kisebbségek, bizony, bizony, tessék odafigyelni rájuk.

  Mellesleg látjuk, hogy viszonylagos csendben van a magyar vezetés, de valójában fogalmunk sincs, hogy mit csinálnak a háttérben. Nem azt mondom, hogy támogatom a mostani kormányt, de amilyen általános kormányellenes hangulat van a médiában, nem csodálnám, ha bármiféle történést, döntést az ügyben eltitkolnának, mert mire eljutna az egyszerű polgárig a hír, addigra lehet, hogy a határon túliak védelmében fellépő magyar kormány az ukránokat fenyegető agresszor patkányok szintjére degradálódna. Márpedig a média az így működik.

  Néha én is kiélhetem magam kicsit a Biztpol részlegben, nem? :D

  @fip7

  Előre is az bocsánatodat kérem, de most a lelkedbe fogok gázolni: Ne rinyálj!
  Nincs arról hír, hogy gyilkolásznák a magyarokat odaát és a magyar vezetés terveit sem ismerjük az ügyben. Ennek ellenére három napja itt siránkozol, hogy ilyen meg olyan a helyzet Kárpátalján, meg ilyen meg olyan szar a világ, meg stb. Ez szimplán nem vezet sehova.

  Úgy gondolom, hogy ez a fórum azért van, hogy elemezgessük a helyzetet, próbáljunk következtetéseket levonni, illetve minél több (és ebből fakadóan függetlenebben kezelhető) információt osszunk meg egymással. Nem azért, hogy siránkozzunk egyfolytában.

  Megértem az aggodalmaidat, és tudom, hogy újra összeboronálnád a magyarságot, de kérlek, hogy mérsékeld magad ebben a topikban.
   
 15. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Azért ez a dolog egy laza "bocsi"-t megérne. Neked nem fáj, ingyen van, ráadásul a megbecsülésedet is helyre tenné valamelyest. De ez csak egy javaslat.

  Döntően ismét igazad van, amiben mégsincs, az a következő:
  1. Mari néni is a nemzet tagja. Baromira nem tehet semmiről egyrészt, másrészt nem tudom, mit vársz tőle a 92 évével és a köszvényével (egyéb nyavalyáiról a háziorvosa nyilatkozhatna, de nem fog, lsd. orvosi titoktartás).
  2. Az, hogy <b>mit szeretnénk tenni</b>, illetve az, hogy <b>mire van reális lehetőségünk</b>, az <b>KÉT K*RVÁRA KÜLÖNBÖZŐ DOLOG</b>. Ezt próbáljuk elmagyarázni neked többen is már napok óta, csekély sikerrel.
  Próbáld esetleg onnan megközelíteni a dolgot, hogy ha van 300 Ft-od és 2 kg kenyeret (300 Ft/kg) kéne venned, akkor ez nem fog menni, így be kell érned 1 kg-vel, hiába üvöltesz az eladóval.
   
 16. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  @GrGly
  <i>"Ahol most domborítani kéne, azok a nemzetközi fórumok. Rágni az EU, az ENSZ, de még az oroszok fülét is, hogy hát azok a "fránya" kisebbségek, bizony, bizony, tessék odafigyelni rájuk."</i>
  Ilyen-olyan formában és szinten ez megvan...

  http://www.youtube.com/watch?v=FfwdkeRNuXY
   
 17. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Azért előbb jó volna tudni mit szeretne kárpátalja. Nem nagyon ütik a dobokat úgy mint a krímben. Nem hallottam arról hogy csatlakozni akarnának hozzánk. Inkább úgy tűnik hogy jó nekik az új vezetés is. Azzal egyezkednének. 150000 magyar, 900000 ruszin + ukránok,oroszok,romák. Ne gondoljuk hogy csak magyarok laknak ott. Ha kárpátalja büfikézik egy olyat hogy leválna ukrajnáról és idejönne, akkor viszont nagyon szívesen látom és teszek érte hogy így legyen. De nincs harakiri egyenlőre a szomszédban.
   
 18. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  <blockquote rel="pela3">Bármennyire is bosszantó dudinak és GrGLynek van igaza,ugyanis egy másik állam nem nem avatkozhat be egy másik ország belügyeibe (erre vannak a belügyi szervek, ha durvul a helyzet akkor az ottani katonaság),ha pedig ezek megkérdőjelezhetők,akkor hivatalosan az ENSZ-en keresztül vezet az út.

  Ez milyen helyes! Vajon így volt a Jugoszláviában?! A sort lehet folytatni....

  Közben friss hírek: Krimi kormányfő arról számolt be, hogy a félsziget összes fegyveres alakulata vagy letette a fegyvert vagy átállt...
   
 19. varga dima

  varga dima Well-Known Member

 20. varga dima

  varga dima Well-Known Member

  Íme új ukrán hatalom lelkes képviselői, a charkovi polgármesteri hivatal visszafoglalása után.....inkább tini foci huligánoknak néznek ki[​IMG]
  [​IMG]
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása