BMPT / BMPT-72 / Object 199 Ramka / Terminator (Oroszország)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 332
22 945
113
Esélyesen pont ott találod ahol az Arena APS rendszert. A megcsináltuk, de drágállottuk és nem foglalkoztunk vele résznél.
Nem vagyok nyelvész professzor, de a nincs technológiájuk hallatán egészen másra gondol bárki mint amit leírsz.
Konkrétan dudi azt mondta, hogy nincs almám közben a kezében van egy fél alma...
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 288
114 796
113
Értem, kifejlesztettek valamit amihez még lövegük sincs.

Oké, értem én hogy villanymotor... de mi hajtja?
Hát figyi amit nem alkalmaznak, mert nincs rendszerben azt lehet úgy kezelni, hogy technikai demonstrátor. Ezért jó példa az APS rendszerük. Lövegük is van hozzá kifejlesztve csak ugyanúgy nincs gyártásban és rendszerben.
Gondolom Bumerangon meg a többin jelenik meg, a BMP-3 alapú 57 milis légvédelmi gépágyú jelenleg is tudja ezt.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 235
74 599
113
Nem vagyok nyelvész professzor, de a nincs technológiájuk hallatán egészen másra gondol bárki mint amit leírsz.
Konkrétan dudi azt mondta, hogy nincs almám közben a kezében van egy fél alma...
Az, hogy valamit laboratóriumi körülmények közt képesek gyártani nem jelenti azt, hogy van technológiájuk az ipari mértékű sorozatgyártásra.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
36 737
70 588
113
BMPT hull and turret armor

Fwh4EyAWIAEi1tz
Fwh4E98WIAIwFyu
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 299
13 724
113
Akkor most a BMPT-k úgy gyártásúak vagy régi T72A-kból építik át őket?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 725
47 055
113
Aprítás Avdejevkánál