Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
OK, csak melyik részén, milyen irányból, és milyen konfigurációban. Mert ez így autóskártya szinten jól hangzik, hogy MAX.:Szerintem ellenáll a 30 mm lőszernek. Nem ezzel van a gond.
Gondolom szemből, 1000 m távolságból a táncéltorő nyíllövedéket. Bár lehhet, hogy közelebbről.OK, csak melyik részén, milyen irányból, és milyen konfigurációban. Mert ez így autóskártya szinten jól hangzik, hogy MAX.:
30mm-esnek ellenáll, de azért ne kezdjük még az orosz hadiipar mindenható fensőbbségét fenntartások nélkül megénekelni.
OK, csak melyik részén, milyen irányból, és milyen konfigurációban. Mert ez így autóskártya szinten jól hangzik, hogy MAX.:
30mm-esnek ellenáll, de azért ne kezdjük még az orosz hadiipar mindenható fensőbbségét fenntartások nélkül megénekelni.
Gondolom szemből, 1000 m távolságból a táncéltorő nyíllövedéket. Bár lehhet, hogy közelebbről.
Hát körkörösen biztos nem!Szerinted honnan?
Hát körkörösen biztos nem!
De úszóképesen még szemből sem szerintem...
Háát nem tudom. Szerintem a hasznos tömegbe a toronynak is bele kell férnie(3-4t), lőszerestül (1-2t), a 3+8 főnek felszerelésestül.Utóbbi nem megoldhatatlan.
Háát nem tudom. Szerintem a hasznos tömegbe a toronynak is bele kell férnie(3-4t), lőszerestül (1-2t), a 3+8 főnek felszerelésestül.
Az úszóképes és anélküli tömeg maximumok között szerintem csak a védettséget jelentő páncélzat lehet a különbség, mert nem gondolom, hogy amiatt a tornyot levennék, vagy 3-4 embert kihagynak.
Rendben, legyen 800 méter.Gondolom szemből, 1000 m távolságból a táncéltorő nyíllövedéket. Bár lehhet, hogy közelebbről.
Bumerang technikai jellemzői a gyártó VPK cégtől.
Mindig találgatások voltak mennyi a tömege. milyen a védettsége...stb.
Ezt én értem, de ez min változtat?Van a BMP és BTR változat is a Bumerángból, ezért is van a táblázatban a tömegnél odaírva, hogy modifikációtól függően ennyi kg.
Háát nem tudom. Szerintem a hasznos tömegbe a toronynak is bele kell férnie(3-4t), lőszerestül (1-2t), a 3+8 főnek felszerelésestül.
Nekem is az arányokkal van bajom.Van néhány érdekes adat. Méretben nagyobb mind a Boxernél, mind a Patria AMV XP-nél. Maximális tömegben pedig nagyjából a kettő között van. Motorteljesítményben is Boxer-szint.
Ha a maximális tömegéből kivonom a maximális terhelhetőséget, akkor elvileg 23700 kg az üres tömege és 30 tonnáig úszóképes (ez utóbbi nekem kicsit soknak tűnik).
Aknavédettsége STANAG Level 3a/3b (a Boxernek és az AMV XP-nek 4a/4b+ pótpáncéllal).
Ja, megtaláltam a pdf-et is, amiről a kép készült
http://milindcom.ru/files/boevaya_k..._mezhvidovoy_kolesnoy_platforme_bumerang_.pdf
Nekem is az arányokkal van bajom.
Egy 40cm-rel szélesebb és ugyan ennyivel hosszabb jármű szerintem nem 4 tonnával kellene nehezebbnek lenni, ha azt feltételezzük, hogy azonos a védettségük (mármint az AMV XP-vel). De nem csak maga a teknő nagyobb, de nagyobb motor is van benne, és akkor még a hajtómű méretezéséről még nem esett szó....
Rendben, legyen 800 méter.
Az oroszok, milyen rendszert használnak?Nézz már meg egy STANAG kritérium rendszert...
Az oroszok, milyen rendszert használnak?
Keress már rá,hogy milyen feltetele van teszem azt a STANAG LvL IV-nek.De gondolom az alapján adják meg az értékeket...
VI-nak, mert ott van szó 30 milliméterről. Én értem, de ettől az orosz követelményrendszer mét eltérhet.Keress már rá,hogy milyen feltetele van teszem azt a STANAG LvL IV-nek.