A toronykoszorút gyenge pontnak oktatják páncéltörő fegyver alkalmazásakor amúgy.
Tisztában vagyok vele. Azzal is, hogy gyenge pont.
Viszont attól még lehet az a véleményem, hogy azt eltalálni maximum véletlenül fogod.
Ha megfigyeled a harckocsi kilövéses videókat, képeket, adatokat a való életből, akkor aki célozz (és képzett) az a következő helyekre céloz:
T széria:
Páncélteknő alsó íve szemből (80 mm acél....)
Páncélteknő közepének az alja (Kb. 80 mm acél, nincs már kötényezés csak futógörgő és itt fekszik a lőszerkészlet)
Hátulról a motortér alja (vékony páncél, ha átmegy a sugár a két páncéllemezen és közte a motoron, akkor szintén lőszertalálat lesz)
Lövegpajzs (Itt csak érzékeny dolgot tudsz eltalálni. Ha nem is megy át a sugár jelentős lehet a kár)
M1:
Lövegpajzs (Itt csak érzékeny dolgot tudsz eltalálni. Ha nem is megy át a sugár jelentős lehet a kár)
Homlok páncél felső íve nagyobb magasságból (épület/dombtető) lőve (kb. 100 mm acél)
Motortér (lényegében nem páncélozott)
Torony hátulja (Itt vannak a lőszerek, mégis viszonylag vékonyabb a páncélzat)
Páncélteknő közepének az alja (Kb. 50 mm acél, nincs már kötényezés csak futógörgő és itt van a teljes személyzet)
Leclerc, Challenger:
Motortér (lényegében nem páncélozott)
Páncélteknő alsó íve szemből (A T szériánál nagyobb felület, mégsincs elegendő védelem, lőszerrobbanás esélye)
Páncélteknő közepének az alja (Kb. 50 mm acél, nincs már kötényezés csak futógörgő és itt van a teljes személyzet)
A való életben ezeket lövik, mert ezeket tudod eltalálni.
Hiába gyenge pont a toronykoszorú ha az életben nem lövöd meg, maximum véletlenül....
Megmondom őszintén nem értem miért van nálad ennyire "beakadva" ez a dolog mivel pl az orosz hadseregben is pl az RPG kiképzésen is a toronykoszorút mint a harckocsik egyik támadható sebezhető pontját oktatják. Ha annyira lehetetlen lenne eltalálni akkor hidd el Ivánék sem oktatnák....
Lásd fentebb.
Sok sebezhető pontja van egy tanknak. Láttam videón nem egy olyat, hogy valaki gránátot dobott a csőbe és kilőtt vele egy harckocsit.
Érdekes oktatási anyag lehetne ebből is, mert rendkívül hatékony módszer.
Csak éppen ki és mikor képes erre???
Pont annyian lőnek ki így harckocsit, mint ahányan szándékosan eltaláltják a torony koszorút meg megnyerik az 5-ös lottót!
Van ilyen, csak erre alapozni egy ország páncélelhárítását f@szság. Szerintem.