- Pont azért, mert azt magyaráztam sokadjára már te nagyon te, hogy ezzel mérték a tűzvezetés pontosságát, mert ha az pontos, akkor 0.25 mil táján is minden találni fog. Ehhez képest mi a realitás? Láttad 8/20-as arány volt volt a hunter kill teszten (ha jól emlékszem azon volt.) Na, szerinted mitől volt? Hiába kicsi a löveg szórása, ha mellélő a rendszer, mert a szóráközéppontot nem tudja a célra vinni rendesen
Látod-látod, itt kezdődnek a problémák:
görög teszt:
"Test 11 : Evaluation of the precision on still target (still; @2000m; target : 2,3x2,3m still; 10 APFSDS).
Test 12 : Evaluation of the precision of firing on the move on still targets (40km/h; same conditions as before)."
eredmények:
The results for test 11 and 12:
Tank Abrams M1A2 - 17 hits of 20;
Tank Leclerc " - 20 hits of 20;
Tank Leopard 2A5" - 19 hits of 20;
szerintem megkockáztathatjuk, hogy ami mellé ment az menetből leadott lövés volt....vagyis álló helyzetből itt bizony 10/10 találat van 2000 méteren
egyébként meg elolvashattad volna a magyar katonák nyilatkozatát az első Leo2 lövészetük után....ők is azt mondták, hogy álló célra fölösleges gyakorolni a tankkal, mert szinte biztos a találat...és ez egy A4-es!
A hunter killer-nél is sikerült a legszarabb eredményt kiemelned....a Leo2 ugyanis 17/20-at kozott ott is...ráadásul a hunter-killer-nek nem tudom milyen relevanciája van akkor, amikor a löveg szórásáról beszélünk
másrészt megint nem követed az eseményeket:
By Paolo Valpolini Following the recent briefing by Christoph Henselmann, Senior Vice-President and Head of Portfolio Tank Main Armament on
www.edrmagazine.eu
kiemelem:
“The DM73 maintains exactly the same penetrator of the DM63 currently in service,” Mr. Henselmann explains, “we worked only on the propulsion system,
mainly to increase the combat range rather than to increase performances, as requested by the customer.”
"The speed increase must be considered when we take in count the greater ranges required by the customer, 4-4.5 km"
de hülyék ezek...nem tudják, hogy 2km-nél távolabb úgysem lehet pontosan lőni