A környező országokat értettem. Viszont az osztrák igen alacsony kiadott engedélyre szinte szögre annyi regisztrált fegyver jut, mint a cseheknél van.Hat, ez attol fugg, hogy a kornyek alatt a varosodat erted, vagy a kornyekbeli orszagokat?
Csehorszag: 230 000 viselesi engedely (2.3%)
Ausztria: 74527 viselesi engedely (0.8%)
Dobnál linket, jogszabályt vagy bármit erről a lengyel, szlovák és cseh kérdésről, ahol az olvasható, hogy ha van maroklőfegyverre engedélyed, akkor az azt jelenti, hogy “egyben önvédelmi is, szóval magadnál tarthatod”? Szerintem kicsit össze keveredett az engedély maroklôfegyverre, önvédelmi fegyver és magadnál tarthatod, azaz rejtve viselheted. Tudomásom szerint kizárt, hogy az általad példának említett 3 országban rejtve és önvédelmi célból fegyvert viselhetsz, hogy ismét idézzelek “szóval magadnál tarthatod” csak azért mert van érvényes fegyvertartásid. Ahogy ezt Magyarországon és itt Ausztiában sem teheted meg.Már látom megválszolták, szlovák, cseh, lengyel ott a sport lövő marok fegyver egyben önvédelmi is, szóval magadnál tartható... a cseh civil fegyver piac kb 10x a magyarnak.... ott qrva sok fegyver van és lőnek is vele!
A cseh civil fegyver piac tízszereséről meg annyit, hogy van náluk cirka 800 ezer regisztrált polgári fegyver, míg nálunk uszkve 210 ezer, és a csehek 1,2-1,4 millióval többen vannak, mint mi. Ergo szerintem ez nagyon a négyszeres sincs, nemhogy tíz.